1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beveiligde POP3 authenticatie

Discussie in 'Internet - Email' gestart door TiPo, 15 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Biedt Ziggo ook beveiligde POP3 authenticatie?

  Met GMail en nu ook hotmail kan je de verzending van je wachtwoord versleutelen m.b.v. SSL of TLS. Heb wat zitten proberen met de pop server van Ziggo, maar lijkt niet te werken.

  Buiten de deur (ziggo kablenetwerk) gebruik ik zo-i-zo alleen (beveiligde) webmail, maar toch de vraag. Dat je het wachtwoord onversleuteld over het (besloten) netwerk verzendt, geeft me toch een ongemakkelijk gevoel.
   
 2. Ik snap je gedachte, maar hoe zie jij het dat iemand die gegevens aftapt? Je zit in een besloten netwerk, dus met een sniffer zal iemand niets bereiken, zal enkel zijn eigen dataverkeer gaan terug zien.
   
 3. Ja, maar hoe besloten is "besloten netwerk"? Aftappen zal toch niet al te moeilijk zijn en daarnaast de ziggo medewerkers (die ik zeer vertrouw en waarvan ik denk dat ze het druk genoeg hebben met andere dingen, maar toch).

  Maar ik begrijp dat beveiligde authenticatie (nog) niet mogelijk is?
   
 4. Tja, in principe kunnen ze ook gewoon jouw mail lezen in je mailbox. Net als de postbode of iemand anders die ook brieven die je thuis krijgt kan openmaken en lezen zonder dat je het merkt. Zelfs met alleen beveiligde authenticatie gaat de mail zelf ook nog onversleuteld over de lijn.
  Ook via beveiligde webmail in een internet cafe kan iemand ook gewoon de schermoutput opslaan zonder dat je dat door hebt. Dus erg veilig is dat allemaal niet en ook nooit waterdicht te krijgen.
   
 5. Hi!

  Ziggo kan altijd tappen, sterker nog, dit is zelfs -afgesproken- net de overheid die dit verplicht gesteld heeft! Dus op last van de overheid kan en moet er getapt worden. NA overhandiging van de benodigde wettelijke papierwinkel natuurlijk.

  Jij kan overigens wel een beveiligde verbindingen naar de popserver hebben, maar de mail komt 'gewoon' unencrypted binnen van de verzendende mailserver. De kant dat er onderweg (internet) iets getapt kan worden door beheerder x, y of z is vele malen groter lijkt me.

  Er zijn landen waar ze het niet zo nauw nemen met de privacy zegmaar ;)

  Dus ja zou fijn zijn, en staat volgens mij zelfs op de roadmap, maar niet short term. (net zoals authenticated smtp zodat je ook van buiten het Ziggo netwerk de mailserver kunt gebruiken voor versturen van mail)

  Bye,
  Raymond.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina