1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale tv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Davey28, 15 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. zou iemand mij misschien kunnen uitleggen, hoe het nou precies zit met ziggo digitale televisie, en of het op meerdere tv's in huis te bekijken is, en zo ja hoe?
   
 2. Je hebt voor elke TV waarop je digitale televisie wil kijken een digitale tuner nodig. Dat is meestal een externe (losse) decoder, maar sommige nieuwe TV's hebben een geschikte ingebouwde digitale tuner, zodat je geen extra kastje nodig hebt. Verder heb je voor elke ontvanger (los of ingebouwd) een geldige Ziggo smartcard nodig.
   
 3. Om digitale tv te ontvangen heb je een digitale ontvanger nodig. Deze zet het analoge signaal om in een digitaal signaal. Als je op elke tv in huis digitale zenders wilt ontvangen, heb je ook voor elke tv een aparte digitale ontvanger nodig. Nu moet je in veel plaatsen nog apart abonnementsgeld betalen voor de extra pakketten per smartcard. Ziggo is echter bezig om alle smartcards per huishouden samen te voegen op één abonnement. Dan hoef je nog maar 1x te betalen voor alle smartcards.
   
 4. Ik heb nog wat aanvullende vragen hierover;

  Wij hebben nu de standaard digitale Humax decoder met maar 1 tuner. Nu ben ik dus op zoek naar een digitale decoder waarmee ik ook kan opnemen, met harde schijf dus. In mijn zoektocht ben ik uitgekomen bij de Humax ipvr-9200c. Is deze aan te raden? En wat is ongeveer de gemiddelde prijs van dit kastje? Zijn er misschien vergelijkbare kastjes die goedkoper zijn?

  Dan nog een vraag: Als ik besluit de decoder met harde schijf aan te schaffen, kan ik dan de standaard humax decoder die nu beneden staat boven aansluiten? En komen daar dan extra kosten bij kijken?

  Hoop dat mijn vragen duidelijk zijn. Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Tomas.
   
 5. @ TomasNL,

  Je vragen zijn duidelijk en hoewel ik geen deskundige ben, kan ik wel uit eigen (gebruiks) ervaring putten.
  Heb zelf een Humax 9200C en deze bevalt goed. Weinig storingen. ( zie topic Humax 9200C voor details) Een alternatief biedt Samsung met soortgelijk apparaat met harde schijf, maar weet niet wat deze kost noch hoe deze bevalt. De standaard decoder die je nu hebt, kun je inderdaad boven aansluiten, echter, je moet wel een 2e smartcard aanschaffen welke niet gratis is.
  Kun je er zo iets mee?
   
 6. Dankje voor je reactie. Hier kan ik heel veel mee ja! :)

  Weet jij -of iemand anders- toevallig ook hoe duur het is als ik een 2e smartcard aanschaf? En ik heb bijvoorbeeld Eredivisie Live en Sport1, ga ik daar dan dubbel voor betalen?

  Bedankt...
   
 7. Reactie

  Dus als ik het goed begrijp, heb ik nu als ik over ga op digital voor iedere TV in huis die nu op de kabel zit overal een tunet kopem om tv te kijken zoals op mijn slaapkamer en op iedere kamer met een tv ? Dus geen digitale TV kijken en gewoon mijn oude kabel houden zolang er geen verdeler voor is.
   
 8. Als je overstapt op digitale TV kun je op 1 tv digitaal kijken. Op alle andere tv's kun je gewoon analoog (via de oude kabal) blijven kijken.
  Wil je op alle tv's digitale tv, dan zul je ook voor alle tv's een decoder (en smartcard) moeten aanschaffen.
   
 9. Reactie

  Alles leuk en aardig, maar er komen zo steeds minder zenders op de anologe tv ,en dat wordt steeds minder, nu ook weer wat zenders verdwenen, maar de prijs blijft het zelfde, dus je wordt zoals al zo veel straks gedwongen om over te gaan , dus het is goed dat er ook andere bedrijven bij komen nu kan je niet kiezen, het wordt je straks gewoon opgedrongen net als zovele digitale dingen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina