1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Teletekst ondertiteling

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door rebel777, 13 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een abonnement op TCM, Hallmark Channel en het MGM movie channel. Alle 3 zenden ze oude films uit keurig met NL ondertiteling via de teletekst optie. Opnemen en afspelen op de Humax gaat prima. Vervolgens FTP ik een film naar de PC maar dan is de ondertiteling plotseling foetsie.

  VideoRedo herkent overigens dat er NL subtitles zijn maar beeld ze niet af en ze worden ook niet mee geconverteerd. Kent iemand software die teletekst ondertiteling wel mee converteert?

  Overigens: wat een tof apparaat :pompom::pompom:

  Ed
   
 2. VLC (min of meer...)
  VLC kan in ieder geval afspelen met ondertitels.
  Converteren van DVB-subtitles (gebruikt door MGM) zou moeten kunnen, maar daar is een bug ingeslopen waardoor het met de huidige versie niet werkt. Het is me wel gelukt met versie 0.8.6 ( maar die doet dan weer geen teletext )
  Converteren van teletext-subtitles (gebruikt door MGM en TCM) zou ook moeten kunnen (met de actuele versie) en is volgens wat ik gelezen heb geen slachtoffer van die bug, maar het is mij nog niet gelukt. Ik vermoed dat ik extra opties moet toevoegen, maar ik ben er nog niet achter welke...
  VLC is best een fraai programma met mooie features, maar de bediening is niet altijd even inzichtelijk, en de documentatie ronduit slecht (zoals vaak bij open source programma's).

  ProjectX zou er ook mee overweg moeten kunnen (zegt men), maar helaas is dat me nog helemaal niet gelukt. (Ook zo'n open source programma waar je verdrinkt in onduidelijke opties en vrijwel geen uitleg..)
   
 3. Het ondertitelen is op zich prima. Het valt me wel op dat bij opgenomen programma's van Hallmark de ondertiteling niet synchroom loopt met de spraak. De ondertiteling is 3 รก 4 seconde eerder. Vreemd!!!
   
 4. Ik heb beide proggies geprobeerd, VLC speelt netjes met subtitles af maar converteren met subtitles (zoals je al aangaf) werkt niet. ProjectX dut ut ook niet, geeft wel netjes de ondertiteling aan in het preview-subtitle scherm, maar ook hier geldt mee converteren ho maar. Mijn hoop blijft dan maar op de volgende beta van VRD.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina