1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Smartcard in PC

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door wilberg, 12 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De oplossing is nu toch gevonden ?????
  Jij hebt nu zoveel ervaring opgedaan, dat je deze zo kunt delen met de overige forumleden....:-P

  Ik was er al bang voor: Wellicht klinkt het allemaal mooier dan het is.
  Ik wacht nog wel even met aanschaffen, zodat het allemaal wat meer uitgekristaliseerd is.:thumb up:
   
 2. Als je zelf niet veel kennis hebt van de diepere catacomben van je PC is het inderdaad nogal ambitieus om zelf een combinatie te gaan bouwen. "Aan het handje houden" zal weinig soelaas bieden omdat zoveel variabelen van invloed zijn dat je bij het nabouwen van andermans combinatie toch al snel kunt vastlopen. Kleine verschillen in software versies van Mediaportal (daar zijn honderden subreleases van), de CI, de CAM, Windows, Codecs (dat zijn videodrivers waarvan je er bij een volledig ingerichte set toch al gauw een hele serie nodig hebt), patches voor de FloppyDTV enz. maken al snel dat iedere zelfgebouwde set vrijwel uniek is met zijn eigen nukken en grillen.

  Hieronder een deel van mijn eigen aantekeningen m.b.t. de set die ik gebouwd heb:

  Media Portal
  Windows XP Prof + updates. GEEN SP3.
  .Net Framework 1.1, 2 en updates
  Firewire
  NVidia GEForce FX6200: driver installeren en configureren
  Automatische updates op alleen downloaden: belangrijk om een eenmaal goed werkend systeem niet volledig geautomatiseerd te ruineren
  Sun JAVA + updates
  Codecs (2 maanden experimenteren en 2 volledige herinstallaties):
  FFDShow
  Haali Mediasplitter
  QT Lite
  Real Alternative
  VS Filter
  FLV Splitter
  Mainconcept Demo

  Mediaportal 0.2.3 (de nieuwste krijg ik niet aan de gang; 2 weken proberen)
  MediaPortal-svn--04-02-2008--15-06-Rev18513 (anders werkt de afstandsbediening niet; 1 week zoeken)
  Plugin Skin Aqua
  Plugin weather: Maastricht instellen en link naar Buienradar toevoegen
  Plugin TV Gemist v2
  Configuratie instellen: Films= MPV,FFD,FFD,Directsound:Sigmatel; TV=Mainconcept,--,FFD, Directsound:Sigmatel
  Afstandsbediening programmeren (de default instelling is waardeloos; 1 week uitproberen)
  TransEdit (voor het vele troubleshooten)
  FloppyDTV
  Twee patches (na 3 dagen pas in de gaten dat die nodig waren)
  drivers 4.5N
  FireSatApi.dll handmatig in Mediaportal directory zetten (na lang zoeken ontdekt dat dat nodig was)
  MSI Analoge tuner
  BDA driver
  PVR Player
  Om de MSI vanuit Mediaportal te kunnen gebruiken moet de Mainconcept MCE codec worden geinstalleerd en de CardsDefinitions.XML handmatig worden uitgebreid. Beeldkwaliteit is echter matig tot slecht.

  Verder bleek na 1 maand dat mijn FloppyDTV simpelweg stuk was in de doos. Retour gestuurd en een nieuwe gekregen maar niet nadat ik die hele maand heb zitten zoeken, experimenteren en zelfs een engineer van FireDTV via VNC op mijn computer heb laten meekijken, 3 verschillende Firewire kaarten had uitgeprobeerd, mijn PC volledig had geherinstalleerd, Windows Media Center van ellende maar eens er op gezet, een tweede Smartcard had aangeschaft om te zien of het daar soms aan lag, alle mogelijke versies van alle software uitgebrobeerd, alles uit mijn PC gesloopt wat niet absoluut noodzakelijk was om hem te laten werken enz.
  Het punt was namelijk dat de FloppyDTV NIETS aangeeft in logs, support-tools of wat dan ook. Je trekt niet meteen de conclusie dat het ding zelf kapot is want je leest talloze verhalen op fora die je reden geven om aan te nemen dat er misschien wel IETS ANDERS niet in orde is. En dan heb ik nog niet over de leverancier van de FloppyDTV, Multimediapc waar ik een enorme hoop gedonder mee heb gehad.

  Nou ja, ik hoop niet dat ik teveel mensen nu volledig ontmoedigd heb, want ALS het eenmaal werkt is het ook wel fantastisch. Ik heb nu een PC die aan de ene kant aan mijn LAN en aan Internet hangt en aan de andere kant aan m'n TV. Hij kan elk denkbaar videoformaat aan en de kwaliteit is perfect. Op het LAN zit een 2TB NAS op 100Mb ethernet waarmee films ook vanaf alle andere PC's op netwerk simultaan kunnen worden bekeken en via een aparte server haal ik usenet spul volledig geautomatiseerd naar beneden. Mijn vrouw zet zelf de NZB's in een directory en de rest gaat geheel vanzelf via zelfgemaakte scripts. Een uur later kan ze de soaps bekijken.

  Nog een indicatie van de kosten:
  Computer (Dell Optiplex 720 vanwege zijn lage geluidnivo) 516,-
  Disk 2TB 430,-
  Switch 25,-
  Kabels 39,-
  FloppyDTV 159,-
  FloppyDTV extension kit 35,-
  Alphacrypt Classic CAM 109,-
  TI Firewire kaart 28,-
  Extra @Home smartcard 14,95
  MSI PC Anywhere Plus Analoge tuner 30,60
  CLUB3D GeForce 6200 PCI 41,20
  TV splitter 5,10
  Totaal: ca 1430,-
   
 3. :cry::cry::cry:
  Hier word ik niet vrolijk van......

  Ben je ook in te huren ?
   
 4. Tja ik zou niemand aanraden zich eraan te wagen om het zelf in elkaar te knutselen als je niet zoveel kennis en ervaring hebt hiermee dat je precies weet wat je te wachten staat. Het volgen van simpele stap-voor-stap instructies is inderdaad nooit voldoende om zeker te weten dat je het goed voor elkaar krijgt.

  Een bevriende nerd kan je vaak wel voor een sixpack overhalen je op weg te helpen, en als je iemand kan vinden die dit wel meerdere keren voor elkaar heeft gekregen zou ik hem/haar goed te vriend houden ;).
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het is natuurlijk wat je nastreeft. :wink:

  Als je alleen maar wat DVB opnames op de PC wilt kunnen maken zonder volledige MediaCenter toestanden voldoen natuurlijk veel eenvoudiger oplossingen.

  Mediaportal probeer ik ook af en toe om te kijken hoever ze er weer mee zijn gevorderd, maar eigenlijk vindt ik het programma ook een drama.
  Voordat je het eenmaal goed hebt werken ben je inderdaad wel even bezig.

  Zelf houd ik het daarom gewoon bij simpele, overzichtelijke, DVB applicaties zoals ProgDVB, DVBViewer enz.. :wink:

  TechnoTrend Forum: ProgDVB - Setup en Kabel-Frequentielijsten
  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 mei 2009
 6. The Doman heeft gelijk. Als je doel uitsluitend is om opnames te maken en te bewerken kun je simpeler beginnen en heb je ook geen Mediaportal of Media Center nodig.
  Bij de FlopyDTV/FireDTV zit standaard een viewer maar er zijn andere viewers die beter zijn, zoals ProgDVB (die The Doman gebruikt) of DVBViewer (niet gratis).
  Neemt niet weg dat een aantal zaken blijft, waaronder het instellen en scannen van de tuner, vinden van de juiste frequentietabellen, installeren van geschikte codecs (met name voor MPEG2), updaten van firmware en installeren van patches etc. Ga er niet van uit dat de simpelere oplossing direct werkt. Als voorbeeld de recent doorgevoerde wijziging in de frequenties bij Ziggo. De standaard Ziggo decoders nemen dat allemaal automatisch mee (nou ja, soms gaat dat ook niet helemaal vlekkeloos). Heb je een zelf geinstalleerde digitale tuner, dan zul je handmatig frequentietabellen moeten gaan instellen. Verder vertelt het systeem je niet wat er mis is. Na de frequentiewijziging van Ziggo gaat het beeld gewoon op zwart en heb je in eerste instantie geen flauw idee wat er aan de hand is. Dit forum regelmatig raadplegen is wel slim.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina