1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slecht bereik afstandbediening.

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door verypsb, 11 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heeft iedereen zo'n slecht bereik met de afstandbediening? Ik moet er zowat recht voorziten, anders reageert de Humax niet. Een 1,5 meter naar rechts of links t.o.v. de Humax, en hij reageert niet... :sad:
   
 2. Er is elders de tip gegeven om zowel de beschermfolie op de klep aan de voorkant als de beschemfolie op het paneeltje dat erachter zit te verwijderen, het zou iets kunnen helpen. Ik had zelf natuurlijk die aan de voorkant er al afgetrokken, maar nooit stil gestaan dat er nog een achter zat!
   
 3. Dat had ik gedaan, nadat ik ergens gelezen had dat er 2 waren. Dit gaf geen verbetering. De klep open zetten verbetert de situatie ook niet.
   
 4. ff getest maar inderdaad, je moet er redelijk recht voor zitten wil hij werken. Nog niet opgevallen en geen last van want ik gebruik een Harmony 895 met extender die recht voor de Humax staat.
   
 5. Ik heb er geen probleem mee, maar misschien een tip om een gaatje in de afstandsbediening te boren, precies waar de ir-LED zit. :?
  Zo moest dat "vroeger" ook in de afstandsbediening van de Humax 5400Z satelliettuner, die had ook problemen met z'n bereik / hoek.
   
 6. Is dit een 1 april grap?
  Je gaat toch niet in de afstanbediening boren.
  Als je de IR-led raakt, kan je de AB weggooien.
   
 7. Ook niet 'Humax' afstandsbedieningen, zoals Harmony & Philips hebben hetzelfde probleem. Het probleem wordt dus veroorzaakt door de ontvanger...
   
 8. Als de Philips en/of Harmony hetzelfde hebben, ligt het inderdaad aan de ontvanger.
  Ik heb er zelf geen last van omdat ik redelijk recht voor de TV en Humax zit (45 graden lukt ook nog wel), maar hopelijk wordt er toch een en ander verbeterd als de eerste nieuwe firmware uitkomt.
   
 9. Ik heb geen problemen, afstand tot 6 meter en hoek van hooguit 45 graden, maar meestal er redelijk recht voor (hij staat onder de TV, vandaar).

  Mijn geluidsinstallatie staat overigens echt om de hoek, maar die kan ik goed bedienen via de muur (hoek van inval=hoek van uitval). Net getest met de Humax en dat gaat ook prima. Wellicht is dat voor jou ook een optie?
   
 10. Ik heb eigenlijk geen probleem.

  Nu is mjin hoek zeker niet méér dan 45 graden (maar ook niet veel minder), maar heb er echt geen last van, niet van hoog, laag, links of rechts.

  Dus toch wel een verschil per apparaat?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 mrt 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina