1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Dolby Digital uitzendingen

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ad58, 11 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Eerst even mijn configuratie:

  Provider: Ziggo
  PVR: Humax 5050
  AVR: KH 335

  Humax 5050 met HDMI naar Tv en optische kabel naar mijn A/V receiver. Humax juist ingesteld voor Dolby Surround (audioprioriteit: Dolby Digital)

  Het volgende doet zich voor: een aantal Dolby Digital gecodeerde zenders worden wèl in Dolby surround weergegeven een aantal andere weer niet. De HD zender van Filmnet laat zien dat het een DD uitzending betreft, maar wordt niet als dusdanig via mijn versterker weergegeven. Discovery HD bv. weer wèl.
  Kan dit aan de provider liggen? Voor mij is dit een reden om maar geen abonnement te nemen op Filmnet dan.
   
 2. volgens mij is het bij film1 standaard zo dat hij op dolby surround staat volgens de decoder, maar niet alle films worden zo uitgezonden. Je moet het zo zien. Eurosport HD geeft ook altijd HD aan op de decoder terwijl er genoeg programma's in SD te zien zijn.
   
 3. Kan wel kloppen inderdaad. Gisteren werd het HD kanaal van filmnet opeens wel in DD weergegeven.
   
 4. Waarbij het geluid helaas regelmatig ( optisch ) achterloopt en dat doet zich bij andere zenders niet voor.
  Als ik mijn receiver in sync breng lopen de andere kanalen weer uit sync... hoop dat hier aandacht aan besteed kan worden hoewel het wel een bekend probleem schijnt te zijn.
   
 5. Dolby digital

  Het ligt helemaal aan de film wat er uitgezonden wordt. De ene keer zie ik op mijn reciever DD. 3.2.1 staan en de andere keer op DD. 2.0. Dit alleen maar bij Film HD. Let wel met reciever bedoel ik mijn geluidsversterker.:!:
   
 6. Inderdaad, dat viel mij ook op! Het geluid ijlt nogal irritant na bij het beeld! Als je dan bedenkt dat je maar liefst € 15,- per maand moet betalen voor dit pakket bij Ziggo, dan mogen ze toch eerst wel eens zorgen dat alles voor 100% werkt lijkt mij!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina