1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo zet analoge kanalen vermindering toch door.

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door G.bruiker, 10 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ga eerst even op onderzoek uit voordat je zomaar wat roept.

  Fijn! Maar zullen we nu maar weer on topic, dan?
   
 2. Absoluut. Leef jij maar verder in je analoge sat-ontvangers en je standpunt hierover :schater: dan gaan we over tot de orde van van de (digitale sat-ontvanger) dag...

  Gert.
   
 3. Tsjongejonge..
   
 4. [off-topic (wederom)]
  Hoe kwamen we eigenlijk op deze dwaling?
  Onze discussie over (het nut en wel en wee van) analoge sat-ontvangers heeft toch niets met het oorspronkelijke topic (vermindering analoge kanalen) te maken?
  [/off topic]

  Gert.
   
 5. Wel, dus.
  Zoals eerder aangegeven is er een direct verband tussen analoge satellietverspreiding en analoge kabelverspreiding. TV5 stopt analoge verspreiding, en daarmee stopt de analoge satelliet en derhalve de analoge kabel. Anders zou de kabelaar een digitaal signaal eerst weer moeten omzetten naar analoog. Dat gebeurt dacht ik wel (bv Het Gesprek, maar dat zal wel gebeuren doordat het een Nederlandse zender is), maar het is toch bijna een omgekeerd anachronisme..!:?
   
 6. En dat gebeurt nu vaker dan je denkt... De Nederlandse zenders zijn behalve via de kabel nergens meer analoog te krijgen, dus moet Ziggo wel een digitale bron gebruiken (zoals een glasvezellijn vanuit Hilversum voor de publieken).
   
 7. Het feit dat TV5 en Ziggo een dealtje hebben gesloten dat TV5 alleen digitaal wordt doorgegeven staat los van het feit of TV5 wel of niet analoog uitzendt via de satelliet.

  Conform deze redenatie zouden ook Ned 1,2,3, RTL4578, SBS6, Net 5 etc etc niet meer analoog doorgegeven worden omdat ze zenders ook alleen digitaal beschikbaar zijn? PS volgens mij gebruikt Ziggo voor de analoge ontvangst het digitale signaal van TV5 van de sat...maar dat weet ik niet zeker.

  mvg

  herman
   
 8. "Gebruikt" of "gebruikte"?
  Ik denk dat TV5 anders ligt m.b.t. analoge doorgifte omdat het om een buitenlandse zender gaat. Ik neem aan dat TV5 van de satelliet af wordt gehaald, terwijl Nederlandse zenders via (glasvezel)kabel kunnen worden aangevoerd.
   
 9. TV5 zit er nog op analoog..dus gebruikt.
   
 10. RTL4 etc werden in het verleden ook van de satelliet gehaald voor analoog gebruik. Toen waren de diverse RTL/SBS-zenders ook alleen digitaal te ontvangen. Kortom: het wel of niet analoog aanleveren van tv-zenders (en denk ook even aan radiozenders die ook voor een groot deel digitaal van de sat worden gehaald en analoog op de kabel worden gezet) staat los van het wel of niet analoog doorgeven.

  mvg

  Herman
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina