1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo zet analoge kanalen vermindering toch door.

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door G.bruiker, 10 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Eigenlijk weten we dus nog heel weinig over welke plannen Ziggo heeft.

  Een andere tariefsopbouw van het digitale pakket hoeft niet automatisch te betekenen dat de klant duurder uit is.

  Ten eerste zou een basispakket van 30 zenders wellicht ook de helft minder kunnen gaan kosten.

  Daarbovenop kan de klant dus extra pakketjes stapelen. Dat kan nu ook al, maar zou verfijnder kunnen. Het is in ieder geval nu zo, dat heel veel mensen amper tot nooit kijken naar menig zender die nu in het basispakket zit. Dit gaat vast eveneens op voor het DigitaalTotaal pakket.
  Dit is eigenlijk verspilling aan beide zijden.

  Maar goed, we weten eigenlijk nog niks, dus waar hebben we het over?
   
 2. Er is geen geen bedrijf die iets doet zonder er op te willen verdienen.
  maar goed tijd zal het leren.

  Maar dit argument gaat ook op de voor de pakketten, in ieder pakket zit wel iets wat ik zou willen hebben. Alleen dat zijn het er maar 1 of 2 items.

  Laat de mensen per zender kiezen. Dan is iedereen blij, en verdwijnen zenders als sysshop etc vanzelf. Is meteen ook goed voor het milieue dat deze zenders niet meer onzinnig stroom lopen te verstoken om maar op de kabel aanwezig te zijn.
   
 3. Maar wat is dan het verschil met nu?

  Misschien komt er wel een optie die daarin gaat voorzien.

  Je zou dan automatisch doen wat je nu ook al doet: alleen inschakelen op zenders die je belangstelling hebben.

  Maar goed, allemaal koffiedik kijken. We weten nog niks, en het zou me niet verbazen als Ziggo er ook nog niet uit is.
   
 4. De zenders die nu van de analoog verdwijnen zijn zenders die ik of niet bekijk, of op de schotel kan ontvangen. In dat opzicht stoort het me niet.

  Wat me wel in hoge mate stoort is dat er niet gelijktijdig een prijsaanpassing plaats vind. Per 1 januari wel weer een prijsverhoging, nu dus meer betalen voor minder.

  Ik begrijp overigens niet wat de analoge Astra TV signalen met de analoge kabelsignalen van Ziggo in deze discussie te maken hebben.

  De penetratiegraad van analoge ontvangers is in Duitsland altijd zeer hoog geweest. Het is de keuze van de Duitsers zelf om dat wel of niet uit te zenden. De aanwezigheid van analoge TV kanalen op de Astra heeft m.i. geen rechtstreeks verband met de kabelsignalen van Ziggo.
   
 5. Ook hier is het briefje van Ziggo op de mat gevallen met daarin de melding dat ze terug gaan naar 30 analoge TV zenders (gemeente Vlagtwedde/Provinvie Groningen)... Daarvoor gaan ze 3 analoge TV zenders verwijderen en wel: TV5, SHOP ZO IS SUUS en RTL TELEVISION. Vooral die laatste is opmerkelijk. De programmaraad heeft dat ook al enkele keren in het verleden geprobeerd en iedere keer kwam de zender naar vele protesten van oudere kijkers (en die wonen nogal veel in dit gebied). Wat nog vreemder is, is dat we op de moment maar 31 Analoge zenders hebben, dus er verdwijnen 3 stuks, blijven er 28 over... En ja, ik heb alle analoge zenders die er zijn geprogrammeerd...

  We moeten wel voor 30 zenders betalen (want ik neem aan dat wij niet gekort worden op abonnementskosten omdat we 2 zenders minder krijgen dan het standaarpakket van 30!). Ziggo rekent bij de 30 zenders ook een Kabelkrant en een lokale TV zender, maar beide hebben we hier niet (zijn al vele jaren geleden failliet gegaan). Het is mij dan ook een raadsel waarom men RTL Television niet gewoon op de kabel laat...

  Overigens ook opmerkelijk dat ZIGGO Info kanaal wel analoog blijft terwijl dat echt niets toevoegd en haast geen kijkers heeft. Zonde van dat analoge kanaal...
   
 6. Het wordt de komende tijd nog veel mooier. RTL-Deutschland wil op alle fronten coderen.Wellicht is dit al een voorbode.:sad:

  Mee eens! Het vermoeden ligt haast voor de hand dat dit het analoog kijken nog onininteressanter moet maken.
   
 7. Dat komt omdat de signalen vanuit een aantal centrale locaties aangeleverd worden (voor jou waarschijnlijk Stadskanaal), en de kabelkrant en lokale zender pas plaatselijk worden toegevoegd. Een regeling zoals jij die bedacht hebt, zou alleen werken wanneer alle gemeenten die onder de centrale locatie vallen, geen lokale zenders zouden hebben.
   
 8. Dat voorstel zou voor Ziggo totaal geen verschil uit maken. Ziggo heeft immers een distributie overeenkomst met RTL Television. Echter schotel kijkers zullen dan de zender niet meer FTA kunnen ontvangen. Voor hun zou het wel nadelig zijn.
   
 9. Mijn opmerking was eerder schertsend bedoeld.:wink:

  Desalniettemin kan ik de gevolgen voor Ziggo niet overzien.
  In ieder geval is de tendens in Duitsland, dat RTL de DVB-T, DVB-S en ook DVB-C-uitzendingen op korte termijn wil gaan coderen. (Pro7Sat1 (nog) niet.)
  Men wil duidelijk de klant laten betalen voor de signaalaanvoer, net als in Nederland.
   
 10. Ik dacht dat dit uit 2007 stammende codeer-plannetje van SES (Astra Satellite) allang over was? Ik hoor er, sinds de tegenwerking van verschillende zijden, niets meer over.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina