1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo zet analoge kanalen vermindering toch door.

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door G.bruiker, 10 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit is niet persé het geval. Ik herinner me bijvoorbeeld nog goed dat de beeldkwaliteit via de analoge kabel destijds zichbaar achteruit ging toen in de kopstations werd omgeschakeld van analoge naar digitale satellietontvangst van de RTL zenders en MTV. Daar moet ik dan weer bij vertellen dat later de kwaliteit van de analoge kabelontvangst van de Nederlandse publieke zenders weer duidelijk beter werd toen er werd omgeschakeld naar (digitale) aanvoer via glasvezelkabel. De kwaliteit van de digitale zenders zoals die nu door Ziggo worden aangeboden is door het gebruik van een vaak te lage bitrate lang niet altijd beter dan vroeger. Bijvoorbeeld Discovery (SD) was (heel) vroeger, toen alles nog analoog ging toch echt beter van kwaliteit. Niettemin zijn in ieder geval de landelijke Nederlandse publieke en commerciële zenders tegenwoordig digitaal van prima kwaliteit, maar dat kan dus niet van het gehele digitale aanbod worden gezegd. Maar zelfs de bij de Nederlandse zenders gebruikte 8 Mbps blijft krap bemeten. Bij gebruik van MPEG2 zou je voor SD eigenlijk rond de 15 Mbps moeten zitten voor wat ze vroeger 'broadcast quality' noemden.
  Beeldkwaliteit is moeilijk te objectiveren, daar zit ook een stukje persoonlijke voorkeur in. Een hogere resolutie alleen is niet zaligmakend. In ieder geval is het zo dat zowel analoge als de huidige digititale transmissietechnieken artefacten opleveren. Ik ben overigens helemaal niet tegen digitale televisie, ik kijk zelf ook al jaren met veel plezier digitaal via de kabel.
   
 2. Analoog werden er grotere vermogens gebruikt. In Lopik en Smilde bijvoorbeeld waren de vermogens op de UHF 1000kW per zender en per programma, daarbij kwam ook nog 100kW voor het geluidssignaal bij. Bij analoge zenders heb je namelijk 2 zenders nodig, één voor het beeldsignaal en één (In Europa 5,5 MHz hoger) voor het geluidssignaal. De vermogens in de VHF band (Ned.1) waren een stuk lager, Lopik 100/10kW en Smilde 40/4kW.
   
 3. :!: Ik ga pas digitaal als ik per zender kan abonneren. Met de huidige stand van de techniek moet dat toch een fluitje van een cent zijn. Eindelijk verlost van koppelverkoop!
  :cry: Van het analoge pakket zijn in zoetermeer intussen 3 kwaliteitszenders geschrapt. dat is ongeveer 10% bovendien neem ik aan dat zenders als Suus en TBN Ziggo betalen om hun, door mij niet gevraagde, boodschappen in mijn kijkers te kunnen penetreren.
  Ik kijk zelf maar naar 15 zenders. Dan wordt die vermindering al 20%. Ik zou dat graag doorberekend zien in het tarief.
  In vergelijking met digitaal krijgen de analogen maar de helft dus betalen ze 2x teveel.

  groet
   
 4. Dat gaat nog heel lang duren.. als het al ooit gebeurt! Verwacht niet dat de kosten eromheen veel lager worden. Of een brief nou 20 of 100 gram weegt maakt ook amper uit in de verzendkosten. Het vervoer wordt er namelijk niet anders van.

  Ik denk eerder dat bij een systeem zoals jij dat wilt duurder uit gaat komen! Of denk je dat individualisering (pay-per-view o.i.d.) met een maandelijks opzegtermijn geen (extra) kosten met zich meebrengt?
   
 5. Klopt, maar voor digitenne staan er weer meer masten :wink: Het vermogen per digitenne mast wisselt ook vrij sterk, maar veel kleintjes maken weer 1 grote :wink:
   
 6. Bij het bepalen van het tarief gaat men er natuurlijk niet vanuit hoeveel zenders van het gehele aanbod jij daadwerkelijk bekijkt.
   
 7. Als analoog is uitgefaseerd is digitaal niet meer gratis en zal men voor het "gratis" basispakket ook geld gaan vragen en nu kan men niet verhinderen dat je een splitter neerzet en 4 tv's aansluit.
  Wat ik met mijn basispakket modulator bedoelde is dus eigenlijk wat ziggo nu doet,men zet een x aantal zenders met modulators op de kabel.
  Tot nu toe gaat elke lcd tv gewoon met een analoge tv tuner de deur uit en die dingen hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar.
  Natuurlijk heeft elke tv tegenwoordig scart,maar als je meerdere zenders tegelijk wil kijken/opnemen moet je dual tuners hebben.
  Ben je verplicht een pvr te gaan nemen.
  En als Ziggo dan besluit dat 3 kaarten echt de max zijn dan houdt het gewoon op.
  Want analoog is met splitters en versterkers fijn uit te breiden maar voor al die mooie "gratis" zenders heb je wel een decoder EN kaart nodig omdat het basispakket niet ongecodeerd is.
  In praktijk bepaalt Ziggo straks hoeveel tv's ik in huis mag hebben,als analoog helemaal uitgefaseerd is.
  In praktijk bepaalt Ziggo dan hoeveel ik moet gaan betalen per tv !
  Bij de pvr's bepaalt Ziggo welk programma ik wel of niet mag opnemen en hoe lang ik die opname mag bekijken als ze versleuteld opnemen gaan invoeren.
  Dan heb je dus ook altijd een geldige kaart nodig om je opname te bekijken en op een gegeven moment zijn er zoveel nieuwe sleutels op de kaart gezet dat een opname niet meer te decoderen is ( is nu al bij sommige satelliet tuners zo ).
  Digitaal is de toekomst,maar wel een op afstand bestuurbare toekomst wat met analoog niet kan.
  Vandaar mijn wens om digitaal in huis te kunnen komen maar dan wel analoog verder te kunnen gaan met een 30 tal eigen in te vullen zenders.
   
 8. Ik denk niet dat er extra geld gevraagd gaat worden voor het digitale basispakket wanneer er geen analoge signalen meer worden geleverd. Je betaalt nu (in de meeste gemeenten) € 16,25 p.m. en dat blijft gewoon zo (afgezien van jaarlijkse verhogingen). Alleen krijg je over een poosje minder voor hetzelfde geld, als je het zo wil bekijken.
  Ik heb geen PVR en kan toch gelijktijdig naar één digitale zender kijken en een andere digitale zender opnemen met mijn DVD/HDD recorder. Maar dat is omdat mijn TV een ingebouwde DVB-C tuner heeft en ik mijn oude decoder feitelijk alleen nog gebruik om mee op te nemen. Erg praktisch, want ik kan ook de timer in de decoder gebruiken om de opnamefunctie van de DVD/HDD recorder mee aan te sturen.

  Nou nee hoor, je ziet het te zwart. Er zijn allang oplossingen te koop om binnenshuis aan (draadloze) cardsharing te doen. Dan heb je maar één geldige kaart nodig en kun je op net zoveel TV's digitaal kijken als je zelf wil.
  Dit is een goed argument om geen gecertificeerde PVR te kopen maar op zoek te gaan naar andere oplossingen, die niet gedwarsboomd kunnen worden. En echt, die oplossingen zijn er.

  Onpraktisch, en zowel kwalitatief als technisch niet meer van deze tijd. Bovendien ken ik geen apparaat dat zou doen wat jij wil, namelijk 30 digitale zenders simultaan decoderen en deze allemaal via een afzonderlijke RF modulator weer als analoog signaal doorsturen.
   
 9. Onbewezen stelling.

  Inmiddels achterhaald. Je bent niet goed op de hoogte.

  Scart is rap aan het verdwijnen. HDMI!

  Onjuist!

  Onjuist constatering! Hoe kom je daarbij?

  Waar haal je deze informatie vandaan? Het is echt onzin!

  Maar dat gaat nooit gebeuren.
  Nergens op de wereld, trouwens, want de digitale ontwikkelingen zijn
  wereldwijd. En we gaan maar een kant op: de toekomst in.:wink:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 mrt 2009
 10. Onbewezen stelling, onjuist,hoe kom je er bij,niet goed geinformeerd.. als je nou eens zou nokken met botte oneliners zonder de moeite te nemen zelfs maar toe te lichten waarom JIJ vindt dat iets onjuist is dan zou er een volwassen discussie kunnen ontstaan maar op de manier waarop je reageert is het mijns inziens niet eens de moeite waard om inhoudelijk in te gaan op wat je zegt.
  Jouw uitlatingen kloppen niet, kan je daar iets mee ? voor uitleg zie bovenstaand.
  Neem een voorbeeld aan Riparius,je hoeft het niet eens te zijn met me,maar onderbouw wel wat je zegt.

  Ik zou nog kunnen gokken dat je bedoelt met digitale tuners en analoge tuners dat tegenwoordig de tv's een digitale tuner hebben om de analoge uitzendingen via de kabel weer te geven (wat ze dus niet geschikt maakt om de digitale uitzendingen weer te geven) en dan heb je gelijk,ik bedoel met analoge tuners,tuners om de analoge tv weer te kunnen geven ( niet van die duimwiel draai dingetjes) maar met al die onliners moet ik maar gokken wat je bedoelt,zo handel je niet op een forum.
  Ook dat klopt trouwens niet want ik heb vorige week bij de Kijkshop nog een Lenco tv gekocht om wat makkelijker satelliet schotels uit te kunnen richten, 12 cm beeldscherm,schakelaartje voor vhf of uhf met een duimwieltje om de zenders op te zoeken en een pijltje wat aangeeft welk kanaal je ontvangt ( verloopt na een half uur al) maar ze worden wel degelijk nog verkocht met een analoog tunertje,als je dat dus al bedoelde.

  En als ziggo bepaalt dat je maar 3 smartcards mag hebben,bepaalt Ziggo dus in theorie hoeveel tv's je mag hebben.
  Er vanuitgaand dat je niet met inhouse cardsharing aan de gang gaat,of met digitenne of andere vormen, of de onbenutte kaarten van je buren gebruikt,of hdmi splitboxen gaat gebruiken waardoor je op tv 1 hetzelfde beeld krijgt als op tv 2.
  Je mag dus wel meer tv's hebben,maar zonder smartcard doen ze het niet,tenzij je dus met smartcard sharing bv gaat klooien maar met de huidige snelheid waarmee de keys gewisseld worden kan je op zijn hoogst maar 3 kaarten sharen,dan gaan ze al moeilijk doen,ook hier ervaring.
  Maar ook hier moet ik maar weer gokken dat je dat bedoelt.
  Ik heb het in mijn verhaal over normale consumenten voor wie soms het pairen van een blutooth headphone al moeilijk is.

  Scart er uit ?
  En wat dan met al die duizenden CRT schermen die als 2e tv vaak in de slaapkamer staan en geen HDMI hebben ?
  En die duizenden sd decoders met alleen scart uit, allemaal weer met verloopjes ?
  Nogmaals,ik wil best een fijne discussie opbouwen maar baseer je stellingen ergens op en onderbouw je mening want met je oneliners moet ik maar gaan gokken wat je bedoelt of dat je wel begrijpt wat ik bedoel.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 mrt 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina