1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EuroDocsis 3.0 en bandbreedte

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door smeets116, 10 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb ben eigenlijk nog steeds van mening dat Ziggo problemen met de snelheid heeft. Ik zie dagelijks mijn snelheid inzakken tot nivo's waarvoor ik naar mijn mening veel te veel betaal.

  EuroDocsis 3.0 biedt nog hogere snelheden dan nu mogelijk is. Op internet lees ik dan, dat het nadeel van dit systeem is, dat we de bandbreedte weer gaan delen. Volgens mij gebeurt dit nu ook.

  Wie heeft er vertrouwen in dat iedereen straks die snelheden haalt, die nu worden aangegeven. Je kunt wel hogere snelheden aanbieden, maar er zijn nog genoeg mensen die nu overdag problemen hebben. Heeft Ziggo met EuroDocsis 3.0 meer capaciteit, of is EuroDocsis 3.0 gewoon een betere capaciteitsverdeler? Of is er een nieuw netwerk aangelegd. Wie weet hier het fijne van?
   
 2. Ik heb er vertrouwen in dat het sneller is, ook heb ik ergens ooit gelezen dat het nu mogelijk is om meerdere frequenties over één kanaal te sturen.
  Afijn over docsis is hier wat te vinden.:wink:

  Edit: DWDM heeft ook wat te maken met de huidige techniek.
  Zover ik weet maakt het Ziggo netwerk hier gebruik van.
   
 3. Bij Docsis 3.0 kan het modem van meerdere downstreamkanalen (frequenties) tegelijk gebruikmaken, waardoor de capaciteit beter wordt benut, en er minder snel lokale capaciteitsproblemen ontstaan. Ook kunnen hierdoor de snelheden hoger worden dan 45 MBps, omdat dat (in de praktijk) het maximum is van een enkele downstream.

  Om de hogere snelheden mogelijk te maken, zijn/worden overal in het Ziggo gebied extra downstreamkanalen geïnstalleerd.

  DWDM is een techniek om glasvezels efficienter te kunnen gebruiken. Ziggo gebruikt dit in de backbone, maar niet voor de individuele klantaansluitingen, die zijn immers van koper en niet van glas.
   
 4. Onzin/indianenverhalen die je 'op internet' leest dus.
  In principe is docsis3 gelijk aan docsis2 (wat we nu hebben) alleen met meer kanalen tegelijk als het nodig is. Maar 'terug naar bandbreedte delen' is het dus niet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina