1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD5050-C op PC aansluiten (via router)

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Furiousz, 10 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Oke, dan heb je dus geen aansluitprobleem. Succes met uitzoeken van dd router :mrgreen:
   
 2. Filtert je router mogelijk op MAC adres? Zo ja dan moet het MAC adres van de Humax toegevoegd worden aan de router (zie hiervoor de handleiding van je router bij MAC adres filtering, allowed Mac adresses iod).
   
 3. Eh, dat is bij een draadloze aansluiting. Er staat toch dat er bedraad wordt aangesloten.:?
   
 4. draadloos via edimax

  :? ik heb het hele forum doorgelezen, maar toch lukt het mij niet om de humax 5050c draadloos te benaderen in mijn thuisnetwerk. zoals aanbevolen heb ik de edimax7209APg aangeschaft. na veel zoeken dit apparaat in station mode infrastructure(niet ad-hoc?) gekregen; zelf een ip adres toegekend 172.168.1.85 passend bij mijn hetnet speedtouch netwerk (router adres 172.68.1.254) op de humax handmatig hetzelfde adres ingesteld. ftp is ingeschakeld. maar krijg geen contact met humax via mijn mac. het netwerk ziet ook geen extra wireless apparaat. zie ongetwijfeld iets eenvoudigs over t hoofd maar ben redelijk ten einde raad. zou stapsgewijs graag willen weten hoe te handelen. vraag mij ook af hoe t zit met netwerkbeveiliging. wordt in draad niet over gesproken. speelt dat geen rol?
   
 5. Hoi,

  ik heb ook de edimax "draaien" bij mij staat ie in de station-infrastructure mode. heb je wel hetzelfde SSID ingevuld als van je bestaande netwerk, samen met het juiste password (zelfde als van bestaande wifi)?
  net als bij eerdere problemen kan het zijn dat de speedtouch macadressen filtert, als dat zo is moet je wel even het macadres van de Edimax toevoegen.

  tevens zou ik de humax gewoon op dhcp zetten of iig een uniek IP geven. 2 dezelfde ip-adressen in hetzelfde netwerk is sowieso geen aanrader.

  ik ga je proberen verder te helpen. eerst maar even met deze dingetjes beginnen.
   
 6. bedoel je met password de beveiligings wpa key? ik heb wel dezelfde netwerknaam opgegeven.
   
 7. jah dat bedoel ik.
   
 8. bij voorbaat dank voor je hulp!:lol: ik heb naam en wpa key ingegeven en humax op dhcp gezet. zie dan overigens geen ip adres meer 0.0.0.0
  als ik dan mijn router benader ziet deze geen nieuwe apparaten; mac filtering staat uit. als ik probeer te benaderen moet ik een ip adres opgeven 192.168.2.1 werk iig niet. hoe verder? filezilla:
  Status: Connecting to 192.168.2.1:21...
  Error: Connection timed out
  Error: Could not connect to server
   
 9. mmm. even ter controle. kun je wel de Edimax zien? via de log van je speedtouch
   

 10. Bedankt:)

  ik haal maandag een router dus je hoort van me als t lukt

  fijn weekend
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina