1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

IP adres is elke dag anders

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door musicman, 7 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. welke dns servers gebruiken jullie ?

  hier gebruik ik 213.73.255 .52 en 213.132.189.250

  zijn deze dns nog actueel ?

  bvd

  peter
   
 2. Je kunt dat beter gewoon op automatisch laten staan dan heb je de juiste dns servers, ook als ze mochten wijzigen in de toekomst, in het log van de dhcp-client op mijn linux-router staat momenteel:
  Dus die laatste van jou staat daar niet bij...... (tenzij hij in andere regio's nog wel doorgegeven wordt, zoniet dan zou hij zomaar ineens niet meer beschikbaar kunnen zijn)
   
 3. Dat is inderdaad erg vreemd. Zeker als ik af en toe zie dat 5 minuten na een lease van een week blijkbaar je router weer een nieuwe lease aangevraagd heeft.

  Om erachter te komen wat de oorzaak is moet je dieper kunnen kijken, bijvoorbeeld met een packet-sniffer.

  Wat ook zou kunnen is dat je router zichzelf steeds ophangt en een reset uitvoert waarna hij opnieuw een lease aanvraagt. Met mijn WRT-54 heb ik dat ook eens meegemaakt waar de netvoeding door veroudering een te lage voedinggspanning afgaf. Een andere netvoeding loste dat probleem toen op. Maar zou ook een firmware probleem van je router kunnen zijn. Misschien is er na de wijzigingen van een paar weken terug iets anders geworden waar je router niet goed mee om kan gaan.

  Misschien inderdaad eens een testje met een andere router uitvoeren en kijken of het probleem dan weg is of een sniffer mee laten lopen en op packet-niveau kijken wat er gebeurt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina