1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

IP adres is elke dag anders

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door musicman, 7 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Evenn een kleine illustratie van slechte communicatie. In verband met administratieve perikelen (dubbel abbo) heb ik contact gehad met de helpdesk. Eerst telefonisch.
  Dat was een grote teleurstelling. Inhoudelijk niks opgeschoten maar wat me vooral opviel was de houding van degene die ik sprak.

  Geen seconde heeft de de medewerker laten blijken dat hij geinteresseert was in mijn probleem. Laat staan dat ie me hielp het op te lossen. Hij moest 4 keer een collega raadplegen, voor dingen die in mijn ogen toch redelijk simpel waren.

  Mijn conclusie: hij is niet alleen incompetent maar zijn houding is ook nog eens verkeerd. Dat is dodelijk voor het aanzien van een bedrijf.

  En dan kunnen de wachttijden van de helpdesk wel korter zijn dan voorheen (management blij!), maar mijn mening over Ziggo was in 1 klap van neutraal naar beneden peil gezakt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 mrt 2009
 2. Mooi verhaal Ben!

  Je slaat ook de spijker op z'n kop met het woordje: communicatie.
  Het minste of geringste worden er monteurs ingepland... erg leuk, maar wat kan die monteur dan doen wat ik niet kan? Modem is online, alles draait, behalve de activatie wil niet. Verbind me dan door met een afdeling die dat wel kan, een zogenaamd 'error-team' bijvoorbeeld. Nu zegt de ene medewerker dat er absoluut een monteur langs moet komen met nieuwe activatiecodes en de andere medewerker probeert het zelf... oké, geen probleem maar dan? Hij belt ook een speciaal intern nummer en is ook afhankelijk van die bewuste afdeling. Alles werkt namelijk verder naar behoren, alleen die activatie.

  Ik geloof zeker wel dat er met man en macht hard wordt gewerkt... maar... ik weet bijvoorbeeld niet waaraan. Juist dat stukje communicatie maakt mensen wat verdraagzamer. Al ligt internet er 2 weken uit, nou ja het is niet anders, balen!, als je maar weet waar je aan toe bent en aangezien het buiten je schuld is, dient er wel voldoende compensatie tegenover te staan. Speerpunt voor mij is nu dat het internet (èn telefonie!) weer werkt en dat ik op de hoogte gehouden wordt waar men nu speciaal die monteur voor wil laten komen.

  'Vroeger' kon je bellen met Alkmaar als iets niet goed ging en men nam de tijd voor je. Al moet ik zeggen dat daar ook wel eens wispelturige personen tussen zat, maar in de regel werd alles opgelost! Nu mis ik die communicatie gewoon... stel dat die monteur er ook niets mee kan aanstaande donderdag... wat dan? Weer een monteur inplannen? Daar zijn ze namelijk nog al gek op. Als het er op gaat lijken dat ze (sommige medewerkers van de HD) het vermoeden gaan krijgen, dat ze nog nooit een stukje kaas hebben gehad van datgene wat in hun ogen onmogelijk zou kunnen gebeuren, maar waar de klant die op dat moment toch naar vraagt, is gebeurd hoppa, monteur inplannen! (Snap je het nog? Ik niet meer ;))

  Maar goed... die monteur kan ook niet voor elk wissewasje langs gaan, dus ben benieuwd wat de omschrijving is op de werkorder van de monteur die donderdag bij ons langs gaat komen...

  [edit]Inmiddels ben ik privé benaderd met een iets 'ontmoedigend' bericht, maar wel duidelijk. Ik weet wat me te doen staat nu en daar gaan we vanmiddag dan maar eens mee bezig. Bedankt in ieder geval voor de PM en hopen dat het gaat werken.
   
 3. Inmiddels wederom contact gehad met de klantenservice. Profiel is inderdaad verdwenen uit de modem en het is nu doorgespeeld naar de juiste afdeling via de juiste weg. Tot vervelends toe gevraagd aan de medewerker. Nu is het afwachten hoe lang het nog gaat duren, want het moet handmatig her-ingevoerd worden. Hopelijk duurt het niet te lang, want er is al een week verprutst vanwege alleen maar het plannen van een monteur (andere modem heb ik zelf al geprobeerd, dus daarvoor hoeft hij niet te komen), terwijl er gelijk een formulier ingevuld had moeten worden. Gelukkig begreep de medewerker van vandaag het wel. Bedankt voor de geboden hulp, voor en achter de schermen. We wachten het even af, er zijn namelijk heel veel klanten metdit probleem.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 4. Wij zien nu dat administratie nog steeds voor het leeuwendeel van de problemen zorgt. Mensen die met verkeerde profielen zitten, registraties die opeens weg zijn, telefoon die het niet meer doet, smartcards die zoek zijn. Maar ook herstelbewerkingen die toch weer niet blijken doorgevoerd. Blokkerende procedures, enz. enz.""
  (quote ben)

  in nederland en ons omringende landen moet het alsmaar groter en groter.
  Schaalvergroting om zich te wapenen tegen vijandige overnames of uit te groeien tot de grootste in zijn soort.

  We hebben het meegemaakt met de woekerpolis, kredietcrisis en pensioenen.
  De ivoren torens staan mijlenver verwijderd van wat wij burgers, ondernemers dagelijks ervaren.
  wij zijn koning als we ergens worden binnengehaald maar een zwerver als je een klacht deponeert.
  Is het niet zo dat de maatschappijen door ons geld groot zijn geworden.
  is het niet zo dat doordat we het wel makkellijk vonden die automatische incasso.s veel uit handen hebben gegeven
  We proberen het met groeperingen zoals belangenvereniging verliespolis, staatsloterijverlies enz.
  Maar we blijven maar een nummertje in het grote geheel.
  Ik heb in december 65 euro uitgegeven aan de helpdesk om mijn probleem op te lossen.
  Ik zit nu vanaf vorige week zonder internet en telefoon. Mijn gegevens zijn verdwenen tijdens de migratie nacht.
  Is niet uniek echter meerdere forum leden hebben het zelfde probleem.
  Ik verwacht voor vrijdag geen actie of oplossing
  Ik verwacht ook begin volgende week geen oplossing pas op zijn vroegst volgende week woensdag.
  Waarom ik dit denk, als ik lees wat voor problemen er allemaal zijn, zullen ze eerst die oplossen. Helaas pindakaas voor die unieke problemen.
  Ik ben dan ook van plan om van al die organisaties de automatische incasso te stoppen. Ik keer weer terug naar het ouderwetse. Een rekening sturen en als ik tevreden ben dan pas betalen. En anders kunnen ze mooi wachten. Ik betaal nu bij ziggo voor produkten die nog afgenomen moeten worden. Als dit nu op dit moment slecht is dan heb ik het recht om te zeggen Ho tot hier en niet verder.
  Geen internet en telefoon is net zo erg als een dag geen stroom. Je bent voor het grootste gedeelte afgesloten ( heb dan een mobiel en deze zal in de toekomst waarschijnlijk me vaste gaan overnemen maar dan nog)
  En wat te denken aan al die oudere mensen, die al moeite hebben met die mobieltjes en die call centers. Schrijnend.

  gr
  john
   
 5. Ik had geen idee dat mijn post zoveel emotionele reacties los zou maken. Blijkbaar raakt het een gevoelig punt.

  Even nog de stand van zaken ter plaatse: Na een klacht bij ziggo is er (inderdaad) een monteur langs gekomen die het modem vervangen heeft. Dit was, zoals ik al verwachtte, niet de oplossing voor het probleem. Het merkwaardige is dat de monteur ook deze insteek had. Hij heeft het niet met zoveel woorden gezegd, maar het leek hem ook sterk dat de oorzaak in het modem zat. Het lijkt een standaard procedure bij onze vrienden van ziggo, om meteen het modem te vervangen. Een cosmetische oplossing, om de klagers enigszins buiten de deur te houden.
  Ergo: ZIGGO zit met een groot probleem op het gebied van de verbinding en de SLA; een probleem wat te groot is om op dit moment afdoende op te lossen.

  Toen ik afgelopen week meldde dat ik nog steeds een probleem heb, dat met het vervangen van het modem, het probleem niet is verdwenen en dat ik meer van hun verwachtte in de zin van meldingen, support, aftersales, etc., kreeg ik voor de zoveelste keer de handleiding toegestuurd hoe ik het modem kan resetten (spanning eraf). Blijkbaar zit ziggo ook niet te wachten op informatie betreffende het probleem. Ik heb speciaal mijn interne netwerk verbouwd om in te kunnen loggen op mijn modem, en ik zie daar in de log om de 4 seconden een melding "DIST: Unexpected management Message Type->33 - Discard message". Meer mensen in het Ziggo domein zouden dit probleem hebben, zo leert google mij. Wellicht dat dit er mee te maken heeft.

  Ook ik draai een interne webserver, onder meer met een CRM tool voor mijn werk, dus een continu wijzigende IP is niet echt handig. Via een klein (tcl) script op de linux server krijg ik wel ieder nieuw IP adres toegemaild, maar echt een oplossing is het niet.

  Ik sluit me ook aan bij de alom gehoorde kreet om informatie richting ziggo. In mijn werk ben ik ook verantwoordelijk voor het in stand houden van faciliteiten voor externe klanten, en daarbij heb ik wel geleerd dat duidelijkheid en uitleg een stap in de goede richting is om het probleem te lijf te gaan. dus.. Ziggo, laat wat van je horen, en niet alleen als er geld verdient kan worden.

  Patrick.
   
 6. Vreemd, want je ip-adres hoeft helemaal niet te wisselen. Het zou nog aan je router kunnen liggen, ik heb meer mensen gezien met gelijksoortige problemen die met een bepaalde firmware versie van een linksys modem optrad. Zelf wisselt mijn ip nooit.


  Paar vragen:
  • Wat is je leasetijd ?
  • Weet je zeker dat je firewall niet bepaalde poorten blokkeert die voor DHCP gebruikt worden ?
  • Wat voor router gebruik je (met welke firmware) ?
  Die melding heeft er niets mee te maken, is een info bericht van het modem en het dhcp protocol zit hoger.
  Maar waarom heb je het interne netwerk verbouwd om in je modem in te kunnen loggen ? Het ip-adres van het modem zit normaal gesproken buiten het lokale netwerk (tenzij je een lokaal netwerk hebt waar 192.168.100.x in valt, maar da's geen goed idee...) dus je kunt het modem gewoon rechtstreeks via je router benaderen normaal gesproken.
   
 7. Ik had voorheen ook jarenlang hetzelfde adres. Het is begonnen na de grote schoonmaak van ziggo, half februari.

  Mijn firewall staat achter de router. De router (Belkin Nimo G, firmware up to date) fungeert als intern dchp server en firewall. Die belkin krijgt het WAN ip van ziggo, de rest (intern) krijgt IP van de router. In de log staat een lease time van 3600 (seconden): DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600

  Dat had ik dus wel. Ik had een intern segment 192.168.100.0/24 aangemaakt, met mijn router als .1, dus was mijn modem onbereikbaar geworden. Met de installatie van die Belkin (maandje terug) maar een 192.168.2.0/24 netwerk ingericht.

  Thanx,
  Patrick.
   
 8. Er is bij de 'grote schoonmaak' zoals jij het noemt een ander DHCP platform in gebruik genomen met dus andere server adressen.
  Je krijgt eerst een leasetijd van 3600 seconden (1 uur). Binnen dat uur moet je router dus een renew aanvragen/krijgen en daarna krijg je een leasetijd van 1 week. Bij het oude platform hadden we een leasetijd van 42 dagen.

  Jij hebt dezelfde dhcp server als ik zie ik, dus dat moet hetzelfde werken bij jou. Als je router dus geen renew van de lease aanvraagt zal je lease dus steeds verlopen. Misschien kun je nog eens in de status duiken van je router om te zien of hij binnen dat eerste uur een renew aanvraagt en dan een lease van 1 week krijgt. Ik krijg het vermoeden dat sommige routers dat niet (goed) doen.
   
 9. Heb nog even de log nagespit en het blijkt dat ik constant een 3600 seconden leasetijd krijg, maar heel onregelmatig. Bijvoorbeeld vanaf vanmiddag 14:00 even het dhcp verkeer uitgefiltert. Wat ik zie is dat, ongeacht de lease time die wordt gegeven, de router het IP released en hetzelfde adres weer opvraagt bij de dhcp server. Er zitten wat leases bij van een week 7 dagen, maar meesten zijn een uur. Waarom de router ondanks die leasetijd constant een nieuwe lease vraagt, is me nu nog een raadsel..

  04/12/2009 22:26:23 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 22:00:26 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 21:30:24 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 21:20:20 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 21:14:30 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 20:45:49 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=604800
  04/12/2009 20:15:48 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 19:45:48 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 19:45:14 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 19:33:11 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 19:03:10 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 18:54:58 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 18:33:37 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=604800
  04/12/2009 18:03:36 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 17:35:48 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=604800
  04/12/2009 17:05:48 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 16:49:12 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=604800
  04/12/2009 16:19:10 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 15:49:08 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 15:42:49 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 15:10:28 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=604800
  04/12/2009 14:41:14 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 14:11:14 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
  04/12/2009 14:01:12 DHCP Client: [WAN]Receive Ack from 212.54.36.80,Lease time=3600
   
 10. Hmm, die router doet idd vreemd. Je zou bijna denken dat er nog een andere dhcp client actief is, die de ACKs niet ontvangt en maar blijft proberen.

  Een ding om voor de zekerheid te checken is eventuele mac address spoofing, mogelijk is de router erdoor van slag geraakt.

  Ik zou toch maar eens een andere router proberen. En als dat dan wel werkt, is een reset naar factory settings van de oorspronkelijke router misschien een oplossing (ik weet het, het klinkt flauw, maar soms werken resets echt om en probleem op te lossen).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina