1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

FTP en USB

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door rebel777, 5 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. 1. Van USB disk naar Humax kun je de bestanden overzetten, maar niet direct afspelen.
  2. Volledig in Ext/3 geformatteerd werkt natuurlijk ook prima.
  3. Merk of type harddisk maakt voor de Humax niet uit. In de Sharkoon passen 2,5" en 3,5" SATA harddisks, dus keuze genoeg.

  Nog een tip voor opslag van losse schijven:
  In een oude VHS cassettehoes past een SATA disk. Er is wat ruimte aan de bovenkant, maar met een stukje schuimrubber is dit zo opgelost.:wink:
   
 2. Ik ben nog op zoek naar een backup methode via USB. Dat lukt prima echter tot 4Gb. Ik probeer op een 8Gb USB stick het FAT32 probleem te verhelpen door het als Ext2 te formateren. Dat lukt me met Gparted. De Humax herkend de stick en ik kan mappen aanmaken, maar weigert er bestanden naar toe te schrijven met de melding "formaat niet toereikend", ook al is het maar een korte opname en dito klein bestand. Wat doe ik fout? Herkend de Humax een HDD op een andere manier dan een stick?

  Weet iemand raad?
   
 3. Je kunt de stick beter in Ext/3 formatteren.
   
 4. Het enige verschil is "journaling" begrijp ik, ofwel een soort indexbestandje. Omdat ik geen Linux gebruik moet ik gebruik maken van "Ext2IFS" voor windows om nog iets met een bestand te kunnen. Dat ondersteund Ext3 wel maar alleen met extra handelingen. Vandaar dat ik Ext2 eerst probeer.
  Ben er wel achter dat dit programma maar één partitie ondersteund voor USB aangesloten opslag.
  Ik zwoeg verder.
   
 5. Ik heb in de bug en wishlist twee vrij uitgebreide berichten staan over ext2 en ext3 support. Korte samenvatting: ext2 lijkt helemaal niet te werken, ext3 wel enigsinds. Ik had alleen success met een echte 750G disk en niet met een 4GB stick als ext3 geformateerd.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 mrt 2009
 6. Bedankt voor je antwoord. Ook mijn pogingen met Ext2 liepen op niets uit. Eigenwijs als ik ben ga ik Ext3 nog eens proberen op een 4Gb stick. Ter lering en vermaak.:grin:
   
 7. Kopieren naar een 8Gb stick geformateerd als Ext3 (één partitie) lukt prima. Nu alleen nog het lezen van een Ext3 formatbestand onder Windows voor elkaar krijgen. Al twee hulpprogramma's geprobeerd maar Vista wil de stick telkens formateren. Ik zwoeg maar weer verder.:?
   
 8. Heb zelf dit proggie voor Windows XP. Weet niet of het onder Vista werkt, maar valt altijd te proberen.
  http://www.softpedia.com/progDownload/Ext2Fsd-Download-59798.html
   

 9. Dit is een instructie die ik op het I'net vond:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina