1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

AOP voorzien van Twist&Lock systeem

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door RemonV, 5 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vorige week heb ik Ziggo alles-in-één Plus aangevraagd.

  Als voorbereiding heb ik een TRAS-1000/B geplaatst in de meterkast:

  [​IMG]

  Ik verwacht het installatiepakket volgende week, maar ik zat zojuist alvast de online installatiehandleiding door te nemen die op de website van Ziggo staat.

  Daarin zag ik dat er een Twist&Lock AOP wordt meegeleverd.

  Bij het monteren van mijn AOP heb ik hier geen rekening mee gehouden. Enkele jaren geleden heb ik bij diverse kennissen hun alles-in-één pakket geïnstalleerd en telkens werd er een losse splitter meegeleverd die gewoon in de wandcontactdoos kon worden gestoken, meer niet.

  De nieuwe situatie ter illustratie:

  [​IMG]

  Nu wekt dit een aantal vragen bij mij op:

  Hoef ik alleen het afdekplaatje van mijn TRAS-1000/B te vervangen zoals in de handleiding staat? Of is het binnenwerk daadwerkelijk anders of zelfs beter?

  De afdekkap/schaal die over het eindresultaat gaat, hoe breed is die? Zoals te zien op de eerste foto in dit bericht, heb ik maar minimale marge om iets over de wandcontactdoos heen te schuiven.

  Met vriendelijke groet,
  Remon
   
 2. mooi laten zitten, de nieuwe deksel monteren, en de klik-deksel terugplaatsen. LET OP: achterkant zit een klein zwart schakelaartje,deze is om het radio signaal wel OF niet door te sturen.
  jij wilt in je woonkamer nog een wandcontactdoos plaatsen,dus je radio signaal moet daar aankomen. anders filter je deze weg in de meterkast.

  suc6 berrie.
   
 3. Is dit een bevestiging of ontkenning dat de afsluitkap/deksel er al dan wel of niet overheen past?
   
 4. Via een ander forum kreeg ik de volgende foto toegestuurd:

  [​IMG]

  Zoals te zien valt het deksel/kapje niet over de wandcontactdoos heen, waardoor het verplaatsen van de AOP mij bespaart blijft.
   
 5. Niet helemaal, met dat schakelaartje kies je ervoor om het radio+tv signaal gecombineerd via de tv-aansluiting door te sturen, of om dit te scheiden in een radio en tv aansluiting.
   
 6. gewoon het afdekplaatje vervangen thats àll :):):):):):)
   
 7. Zijn dat afdekplaatje en de splitter (met 1 'pootje') eigenlijk ook los verkrijgbaar? Als je bijv. je oude WCD met 2 gaten wil vervangen door een Tras 1000.
   
 8. Alles is aangesloten!

  [​IMG]
   
 9. Gelukkig is er nu een ander AOP.
  Ik heb uit de tijd van @home nog de dozen in de meterkast zitten. Hierbij is de splitter (rtv / modem) los verbonden met een kabel van de AOP contactdoos. Deze extra verbinding met kabel zorgt ervoor dat de signaal sterkte slechts 8% is (in tegenstelling tot 51% rechtstreeks op het AOP) !

  Ben benieuwd wat deze nieuwe configuratie gaat opleveren voor mij. De bestelling loopt...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina