1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Geen signaal op 2e Tuner

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door renecl, 4 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Zojuist de decoder binnengekregen, maar helaas op de 2e tuner 0% ontvangst.

    De eerste tuner geeft een signaal tussen de 20% en 40%, sluit ik mijn oude duovisio weer aan, dan is het signaal stabiel en rond de 50%.

    Ik gebruik een hirschman kabel (andere geeft hetzelfde resultaat)

    Zou ie stuk zijn ?
     
  2. Was het niet zo dat je daar pas iets zag aan sterkte als deze in gebruik is ?
    Dus dat je moet opnemen op 1 stream en kijken op de andere ?
     
  3. Ja, klopt

    Als ik iets opneem en op een andere zender zap krijg ik "geen signaal" :cry:

    Heel soms zie ik het 2e signaal naar 10% flitsen.


    NEEEEEEEEEE, <mod edit> zo lang moeten wachten op de decoder en krijg is deze ellende. :censored:
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 mrt 2009
  4. Niet vloeken, niet nodig.

    Waar kan je de signaalsterkte zien, dan kijk ik vanavond bij de mijne.
    Ik heb wel deze week opgenomen en naar een andere zender gekeken.
    RTL5 opnemen en NET5 kijken.
    Ging perfect.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 mrt 2009
  5. Als ie iets opneemt en op een andere stream iets kijkt, ga je naar menu , dan het onderste icoontje en dan signaalstatus.

    Alvast bedankt
     
  6. Reeds elders geplaatst, maar zag net deze threat.

    Iemand melde hier dat de 2e tuner geen signaalsterkte aangaf, terwijl hij tijdens de opname van kanaal 1 kanaal 2 keek. Mogelijk defect?
    Snelle test levert het antwoord. Het is geen defect, maar een feature. Ofwel de 2e tuner is bij de betrokkene niet ingeschakeld geweest omdat beide kanalen via de 1e tuner liep. Die twee kanalen zaten dicht op elkaar. Bij opname van een kanaal en gelijktijdig van een andere verder gelegen kanaal wordt de 2e tuner wel geactiveerd.
    [​IMG]
     

  7. Helaas niet het geval.
    Ik kijk bijvoorbeeld NED1 en neem deze op met de RECORD toets.

    Ik kan nu gewoon naar NED2, en 3 zappen (want deze zitten in dezefde stream). (2e tuner wordt niet gebruikt, en dus 0%)

    Zap ik echter naar de RTL kanalen e.d. (tijdens het opnemen van NED1, dan krijg je de melding "no signal" in beeld. Kijk ik dan naar de signaalsterkte van de 2e tuner, dan is deze 20% en kwalteit 0%.

    De 2e tuner werkt nu wel, maar heeft geen voldoende signaal.

    Trek ik de antennekabel eruit, dan blijft de 2e tuner nog steeds 20% aangeven overigens, en dat klopt ook niet.

    (als ik deze 2 zenders omdraai overigens, werkt het ook niet. Sluit ik mijn oude DUOVISIO 9200 weer aan dan werkt alles perfect)

    Zucht :rolleyes:
     
  8. Dan lijkt er toch iets mis met je 2e tuner. Even bellen met de winkel dus... (eventueel even wachten tot ze wat algemener leverbaar zijn).
     
  9. Ik had ook problemen met de 2 de tuner.
    Het probleem was mijn kabelversterker,die eraf gehaald en mijn 2de tuner werkte weer perfect.
     
  10. Bij het aansluiten direct beeld op de 1e en 2e tuner, kon direct op beide opnemen en een 3e programma opnemen. Fantastisch!
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina