1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

TV5Monde verdwijnt binnen anderhalve maand analoog bij Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door martwout, 4 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. TV5Monde verdwijnt binnen anderhalve maand analoog bij Ziggo

  De Franstalige zender TV5Monde verdwijnt binnen anderhalve maand analoog uit het hele Ziggo-gebied. Dit zijn de Franstalige internationale zender en de kabelaar overeengekomen. Daarmee komt een einde aan de landelijke analoge kabeldistributie van TV5Monde. TV5Monde kwam al vrij snel na de start in 1984 analoog op de kabel en is thans de enige Franstalige zender in het analoge Ziggo-aanbod. Eerder werd al via DutchMedia bekend dat TV5Monde en Ziggo hierover in onderhandeling waren.

  TV5Monde heeft met Ziggo afspraken gemaakt waardoor ze de komende jaren verzekerd is van digitale kabeldistributie in het standaardpakket (Televisie Z1). Volgens een Ziggo-woordvoerster zijn nu ’stabiele’ afspraken gemaakt over de digitale kabeldistributie van de Franstalige zender. De woordvoerster wilde niet ingaan op welke afspraken onderling gemaakt zijn tussen de kabelaar en Ziggo. Vermoedelijk betaalt Ziggo de Franstalige internationale publieke zender voortaan voor de digitale distributie. TV5Monde werd tot nu toe om niet beschikbaar gesteld voor analoge distributie. Met de nieuwe afspraken stelt TV5Monde zich niet langer analoog beschikbaar voor kabeldistributie. Programmaraden kunnen de zender niet langer adviseren bij Ziggo.

  Programmaraden zouden wel andere Franstalige zenders zoals France 2 en/of de franstalig Belgische zenders RTBF La Une of RTBF Sat kunnen adviseren in het dwingende basispakket. Ziggo wil op voorhand niet ingaan op de vraag hoe ze met dergelijke basispakket adviezen zal omgaan. Volgens Ziggo zijn alleen ‘bepaalde’ mensen geinteresseerd in de Franstalige zender, waarbij wat betreft het onderwijs kinderen beter met een computer kunnen werken dan met televisiezender om de Franse taal te leren. Volgens de Ziggo-woordvoerster zal het analoog verdwijnen van TV5Monde geen consequenties hebben voor de Franse taal in Nederland.

  Ziggo zal de zender als onderdeel van het plan haar analoge aanbod terug te brengen naar 30 zenders analoog schrappen. Ziggo wil nog niet kenbaar maken in welke regio’s dit het eerste zal geschieden. De verwachting is dat eind april in alle Ziggo-regio’s het aanbod is teruggebracht naar 30 zenders en daarmee TV5Monde analoog is verdwenen. Ziggo telt circa 1,2 miljoen digitale abonnees. Dit betekent dat op dit moment bij het analoog schrappen 2 miljoen kabelabonnees TV5Monde zullen moeten missen, tenzij ze een digitale kabelontvanger kopen of overgaan op satellietontvangst.

  Dutchmedia
   
 2. Re:

  Het geeft weer aan hoe ver Ziggo van de werkelijkheid afstaat. Er zijn ook programma's met Nederlandse ondertiteling. Bovendien zijn er mensen geinteresseerd in Frankrijk vanwege de jaarlijkse vakantie. Gelukkig dat ik digitaal heb, maar anderen raken de zender nu kwijt. Ik hoop alleen niet dat ze straks France 2 digitaal gaan verwijderen. Je weet het nooit met ze.

  Waarom zit b.v. Het Gesprek nog analoog erop? Die mogen ze van mij ook verwijderen. Digitaal is meer dan genoeg. Maar Het Gesprek zal wel goed betalen.
   
 3. Waarvan? De zender houdt het amper vol.
  Het Gesprek is trouwens wel een Nederlandse zender.
   
 4. Een zender waar 1 1/2 man en een paardenkop naar keken.
  Scheelt in elk geval weer bandbreedte voor toekomstige digitale (HD) zenders. :applause:
   
 5. Re:

  Dan moet Ziggo er wel gebruik van maken. Nu heb je al minder digitale kanalen en Ziggo heeft het nog niet opgevuld.

  Maar er zijn meer kanalen waar weinig mensen naar kijken. Het al eerder genoemde HG bijvoorbeeld. Dan stel je wel dat het een Nederlands kanaal is, maar in mijn ogen is het niet meer da een themakanaal. Bovendien is Ziggo niet verplicht om de zender door te geven, volgens mij. Waarbij ze trouwens ook steeds meer non-Nederlands materiaal op uitzenden. Gewoon zulke zenders zoals HG, Rai Uno,etc schrappen. Via een decoder kunnen ze er gratis naar kijken.
   
 6. Bij de analoge pakketten was kijkersinspraak wettelijk geregeld. Of is dit inmiddels doodgebloed vanwege de digitale ontwikkelingen?
   
 7. Er is een akkoord bereikt tussen TV5Monde en Ziggo. Dat houd naar mijn mening in dat Ziggo hier niet eenzijdig over heeft beslist.

  Voor de mensen die deze zender nog wel graag willen bekijken kunnen ze digitaal gaan kijken. Het basispakket kost niets extra, er is enkel een decoder en smartcard voor nodig. En bij de A-I-1 pakketten is de decoder ook nog eens gratis.

  Zo zijn er altijd en genoeg zenders waarvan de een vind dat hij kan verdwijnen en de ander vind dat de zender moet blijven. En in geval van TV5Monde blijft deze gewoon beschikbaar, hetzij enkel digitaal, er is dus geen enkele belemmering om deze zender te kunnen blijven bekijken.

  Vanuit mij persoonlijk mogen ze beiden verdwijnen, kijk naar geen van beiden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina