1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing Heerhugowaard postcode 1701 t/m 1705

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Micha1, 4 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. @tbl1966: Het probleem doet zich alleen voor tijdens uploaden. Dus op het moment dat er niemand bij jou iets ophaalt, zul je er geen last van hebben.
   
 2. Vraag

  Zijn er ook mensen met een Motorola modem die hier last van hebben? Voor zover mij bekend zijn het tot nu toe alleen de Webstar modems (bijv. SA-EPC2203) die problemen geven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 apr 2009
 3. Dat is niet helemaal waar, hij deed het bij mij als utorrent aanstond. Dus bij up- en downloaden. Ik noem dat voor het gemak gewoon downloads (als ik upload dan download iemand anders, toch :wink:). Maar goed, de telefoon doet het bij meer weer beter nog niet helemaal als zou moeten maar het gaat de goede kant op.
   

 4. bij mij heeft bellen niet geholpen, de dame in kwestie had nog nooit met dit probleem te maken gehad. Per mail heb ik ook verwezen naar dit forum en ik krijg weer de tip om de modem te resetten....:rolleyes:
   
 5. Oorzaak problemen HHW/Bovenkarspel gevonden!

  Ron,

  Beide waren bekende problemen. In Heerhugowaard bleek de loadbalancer niet te werken, zodat (nadat) na de firmware upgrade van de CMTS van vorige week de balancing verstoord was en bleef. Gisternacht heb ik ettelijke uren handmatig modems verschoven. Helaas/gelukkig bleek later in de nacht dat een config actie van CO Access eerder op de dag voldoende was om de loadbalancer weer aan de praat te krijgen. Mijn uren waren dus eigenlijk niet nodig, maar hebben er wel voor gezorgd dat de balancer weinig tijd kwijt was aan Heerhugowaard, omdat deze al een aantal uren op Bovenkarspel was blijven kauwen.

  In Bovenkarspel zijn maandagmiddag de exterene downstreams uitgevallen. (EdgeQAM's) Dit is in de loop van de middag door Access verholpen, maar tijdens de loadbalacing bleek dat op 2/3 van de blades de modems niet naar de externe downstreams wouden verhuizen. (zelfde oorzaak als HHW?) Dit is dinsdag overdag alsnog gebeurd, waarschijnlijk door een losse loadbalancing op Bovenkarspel te laten draaien.

  In verband met de upgrade acties op de CMTS-en (voor Docsis3) zijn er de laatste tijd veel problemen geweest met externe downstreams. We (NOC) zitten hier dicht op. In vergelijking met de eerste upgrade acties, worden dergelijke problemen steeds sneller opgelost.

  Bedankt voor de oplettendheid! (graag gedaan)

  Met vriendelijke groet,
  ?? | Operator | N&D Monitoring
  www.ziggo.nl
  Tel: ??? - ??? ?? ?? | ??@office.ziggo.nl
  --------------------------------------------------------------------------------------

  Zoals uit bovenstaande verhaal maar weer blijkt zal de ellende nog wel even voortduren of zich herhalen.
  Omdat ze Euro Docsis 3.0 op dezelfde CMTSen willen laten draaien en de snelheden weer eerst omhoog gaat weten we nu al dat er zeer ernstige capaciteitsproblemen zullen ontstaan en dat terwijl er voor een snelle en stabiele verbinding nu al tekort capaciteit is!
  Je zou verwachten dat er voor de Power en Xtra klanten (Z3, Z4) een nieuwe Cisco/Motorola ED3.0 CMTS geplaatst zou worden zodat er voor de Z1 en Z2 klanten voldoende capaciteit is ook nadat de snelheiden zijn verhoogd.
  Maar blijkbaar leren ze bij Ziggo=Casema niets van fouten uit het verleden.
  Jammer, maar als KPN eindelijk VDSL heeft dan ben ik weg.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 apr 2009
 6. Net bij thuiskomst bleek de telefoonlijn helemaal dood. Vervolgens modem gereset en dit duurde veel langer dan normaal. Daarna deed de telefoon het weer, maar de verbinding valt nog steeds weg zodra ik een upload start.
  De load balancing lijkt echter wel te werken, want het modem staat nu ingesteld op 338 Mhz ipv 306 Mhz. Had al eerder geprobeerd om dit handmatig aan te passen, maar dit lukte toen niet. Downloadsnelheid is sinds afgelopen dinsdag weer ok.
   
 7. @RonPE1OMX
  VDSL is ook niet alles. Je zult zeer dicht bij de centrale van KPN moeten wonen om uberhaupt een fatsoenlijke snelheid te kunnen behalen. Buiten een ring van 1,5km zakt de snelheid in rap tempo naar (zeer)beroerde waardes, nog erger als bij ADSL en ADSL2+.
   
 8. VDSL / EuroDocsis

  VDSL is nu juist de techniek waarbij de DSLAM die nu in de wijkcentrales staan naar de wijkkasten worden verplaatst, hierdoor zal het draadje misschien max. 500mtr. worden, de techniek is ook beter dan ADSL dit is dan VDSL of HDSL waarmee veel hogere snelheden mogelijk zijn.
  Volgens mij zijn er met ED3.0 nog hogere snelheden mogelijk maar telkens problemen door verkeerde Casema zuinigheid ben ik zat.
  Jaren geleden had ik ADSL en dat was super stabiel, alleen de upload snelheid bleef achter en inmiddels ook de downloadsnelheid.
  Omdat bij VDSL de glasvezel verder de wijk in gebracht word is dit eigenlijk fase 1 van FttH. Want dat is het doel van KPN.
  De Ziegoos hebben zich in de schulden gekocht door oude en kwetsbare netwerken te kopen waar onevenredig veel geld in gestopt moet worden om bij te blijven.

   
 9. Voor zover mijn informatie strekt, en corrigeer me als ik er naast zit, gaat VDSL nooit niet veel verder als een 50-60Mbit. Snelheden die door Eurodocsis 3.0 ruimschoots overstegen worden.
   
 10. Hier volg ik je niet... De fysieke netwerken van de kabelaars zijn (muv FttH) de meest verglaasde netwerken van het land. Nu al zijn de snelheden van de hogere abonnementen gelijk of sneller dan die van de ADSL concurrentie, en met de komende verhogingen wordt ADSL ook op prijs/snelheid verhouding ingehaald.

  Dat er voor de uitbreidingen meer en nieuwe apparatuur nodig is, geldt natuurlijk ook voor KPN en consorten. Dit maakt het Ziggo netwerk niet ouder of kwetsbaarder dan het KPN netwerk. De upgrade naar Docsis3 is een kwestie van software upgrades van de apparatuur bij Ziggo en nieuwe modems bij de klant, aan 'de kabels' hoeft niets te veranderen. De upgrade naar VDSL bij KPN heeft (letterlijk) veel meer voeten in aarde omdat het fysieke netwerk min of meer opnieuw aangelegd dient te worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina