1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony 40W4210 welke tuner?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door prinsenweg, 3 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, Ik ben nieuw op het forum. En meteen een vraag: Ik heb een Sony 40W4210 (=4000) aangeschaft en wil nu weten of de ingebouwde tuner beter of slechter is dan een externe (Humax) tuner als ik HD-zenders wil bekijken. Volgens de verkoper wordt het signaal door de ingebouwde MPEG-4 AVC HD tuner gecomprimeerd en heb je niet het optimale beeld.
  Ik zit bij Ziggo en gebruik een Alphacrypt module. Het grote voordeel vind ik dat je alles kan bedienen met de originele (mooie) afstandbediening en niet met zo'n cheapo Samsung of Humax-ding (ik heb trouwens in het Duitse blad HDTV een nieuwe decoder van Humax gezien waar wel een mooie AB bijzat) Als ik bij Humax kijk naar de IRHD-5000C HD, dan heeft deze ook een MPEG-4 compressie. Volgens mij maakt het dus niks uit.
  Ik heb al rondgesnuffeld op het forum en wat trefwoorden ingevuld, maar nog geen antwoord op deze vraag gevonden.
   
 2. Jouw TV heeft een zeer fraaie ingebouwde decoder, daar hoef je echt geen aparte decoder voor te kopen, zonde van je geld.
   
 3. Typisch staaltje verkopersgeklets!

  HDTV wordt door de verzenders gecomprimeerd in het MPEG-4 formaat. Als ze niet zouden comprimeren dan zouden ze een gigantische bandbreedte nodig hebben. De ontvanger (intern of extern maakt niet uit) moet dit signaal dus weer "uitpakken" om er zichtbaar beeld van te maken.

  Hetzelfde geldt overigens voor Standard Definition (SD) digitale TV, behalve dat dan het MPEG-2 methode gebruikt wordt.

  Zie http://www.digitalekabeltelevisie.nl/wat/hdtv.shtml
   
 4. Bedankt voor jullie snelle antwoorden. Ik vond het ook al zo'n onzinverhaal. Hij begon ook nog over een HDMI-aansluiting. Want dat is veel beter:roll: En toen dacht ik ook al: die heb ik ook niet nodig, want de tuner zit ingebouwd! Ik zit nu Film1HD te kijken, en het lijkt me heel moeilijk om nog een beter beeld te krijgen. Werkelijk zo waanzinnig scherp!
  Ik ga vanaf nu meelezen op dit forum. Veel nuttige info.
   
 5. alphacrypt ?

  hallo, zojuist aangemeld als nieuw lid op deze site. Lees over alphacrypt aanschaffen bij de Sony 32w4000 om de dvb-c tuner te gebruiken. Ik ben van plan de Sony 32w4000 te gaan kopen, maar dacht dat je daar gewoon de Ziggo kaart in kon steken (zit nu in een extern Samsung dtv kastje ). Is dit te simpel gedacht en zo ja kan iemand mij dan uitleggen wat alphacrypt is en doet? alvast dank voor jullie reactie.
   
 6. Een AlphaCrypt module ziet er zo uit:

  [​IMG]

  Deze module past in het CI slot aan de zijkant van de Sony TV. In de module zit een gleuf (zichtbaar aan de voorzijde op dit plaatje) waar dan weer de smartcard in past. De module bevat een stuk elektronica dat er in combinatie met de smartcard voor zorgt dat versleutelde kanalen worden ontsleuteld. Er bestaan allerlei verschillende manieren om digitale TV-signalen te versleutelen, maar de Sony TV heeft daar geen weet van, vandaar dat je een geschikte module nodig hebt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 mrt 2009
 7. o.k., hartelijk dank voor deze uitleg. Weer wat wijzer geworden. Waar is zo'n alphacrypt te koop? In de winkel waar ik evt. de Sony 32w4000 ga kopen?
   
 8. De meeste winkels die TV's verkopen hebben de module niet in hun assortiment, en als ze die wel hebben dan is de kans groot dat er een verouderde firmware versie in zit. Ik heb zelf de Sony KDL-32W4000 en deze werkt uitstekend met een AlphaCrypt met de actuele firmware versie 3.18. Je kunt de module het beste online kopen bij een retailer waarbij je ook zeker weet dat de meest recente firmware erop staat, bijvoorbeeld hier of hier of hier.
   
 9. Nog even een vraagje over de firmware-versie: is het mogelijk om bij Alphacrypt op de site een update te doen (kaart in PCI-slot steken van bijv een laptop)
  Want ik heb versie 3.16. Die werkt goed, maar ik heb liefst de laatste versie. Deze overigens ca. 1 maand geleden gekocht bij Correct. Het viel me wel op dat ik de insteekmodule zo los in mijn handen gedrukt kreeg bij het afhaalcentrum! Geen verpakking, geen doosje, geen gebruiksaanwijzing! En het etiket wat bij Correct altijd op de verpakking zit, hadden ze maar om de module heen geplakt. Echt heel l.llig (vul zelf de "u" maar in)
   
 10. Het is mogelijk de firmware van de AlphaCrypt Classic module zelf te updaten op een laptop met een PCMCIA slot (niet een PCI slot, die zijn intern). De benodigde software en instructies vind je op de site van de producent, hier.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina