1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bug&Wishlist

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door SayMr2Me, 28 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit is geen bug. Wanneer je je Humax via SPDIF hebt aangesloten en het signaal is dolby digital gaat het digitale signaal rechtstreeks naar je versterker. Dit betekent dat je het volume alleen via je versterker (want die versterkt het geluid, niet je Humax) kunt regelen. Storingen in het geluid worden hoogstwaarschijnlijk door je versterker of optische kabel veroorzaakt. Ik heb dit zelf ook gehad met mijn vorige versterker.
  Omdat het digitale geluidssignaal alleen via je versterker wordt verwerkt is het geluidsniveau verschillend. Je kunt dit verschil vaak verminderen door te spelen met de volume knop van je Humax. Bijvoorbeeld wanneer het analoge geluid harder is dan het digitale, kan je het volume op je Humax zachter zetten en je versterker harder.

  Wanneer je de voorkeur op PCM zet wordt het Dolby Digital signaal niet doorgegevens met NL 1,2 en 3 omdat deze ook een analoog signaal als optie heeft. Op dat moment heb je dus geen dolby digital en heb je de 'problemen' dus ook niet.

  Ik hoop dat dit een beetje helpt :wink:
   
 2. Bedankt voor de tips, maar ik ben wat eigenwijs, volgens mij is PCM ook een digitaal signaal (digitale representatie van een analoge geluidsgolf) en dit signaal gaat ook gewoon door dezelfde optische kabel.
  Dat de geluidshaperingen door de kabel/receiver worden veroorzaakt, wil er bij mij niet in omdat deze zich alleen bij Ned 1, 2 en 3HD voordoen en niet bij Film1 HD, NGC HD en Discovery HD.
  Verder zou het spelen met de volumeknop van de Humax alleen een optie zijn als het Dolby digitale standaard zachter zou zijn dan het geluid van de SD zenders. Als ik het geluid dmv de Humax volumeknop zachter zet wordt het verschil in geluid tussen de HD en SD zenders alleen maar groter.
   
 3. Alles wat naar je versterker gaat is digitaal omdat je via de optische kabel gaat, maar bij dolby digitaal gaat het signaal rechtstreeks en bij pcm gaat het eerst door je Humax heen. Daarom kan je dan het volume regelen.

  Dat haperen van het geluid was maar een suggestie. Bij mij hapert het in ieder geval niet, en ik heb het op dezelfde manier aangesloten. (op een Rotel versterker). Ik las ergens dat iemand problemen had met NL 1,2 en 3 en dat na 30 sec de stroom eraf halen de problemen waren opgelost. Je zou dat eens kunnen proberen.

  Wat betreft het volume, ik heb zelf ook nog een Mediacenter pc staan (Vista met MediaPortal) en die gedraagt zich precies hetzelfde met dolby digital (volume werkt niet meer via pc alleen via versterker). En dit geldt zowel voor tv uitzendingen als voor andere dolby digital bronnen (films/series etc)

  Kan je bij je versterker de volume verschillen niet instellen per soort signaal? (Dus bij pro logic t.o.v. dolby digital)?
   
 4. denk niet dat hetgene wat jij wil mogelijk is. juist de functie van zo'n receiver is het verwerken van DD geluid enzo.

  ik moet eerlijk bekennen dat ik geen enkele hapering heb ontdekt in het geluid van 1,2 of 3 HD.

  PCM lost inderdaad wel het probleem op met het audio volume maar dan heb je geen DD geluid. nu maakt mijn receiver er alsnog een "5.1"van maar geeft aan dat de achter speakers geen actief audiosignaal krijgen (verwarrend maar ik hoop dat je t snapt). iig houd ik het gewoon bij DD ;)
   
 5. Dit is niet helemaal waar, de meest complete HD PVR is al heel lang op de markt,is alleen een stuk duurder dan de dedicted kastjes.

  En dat is toch echt gewoon Windows (7) MediaCenter.

  Ik heb heel even gedacht om ook een Humax er bij naast te zetten of mijn media center te vervangen, maar de vele bugs en echt cruciale missing features heeft mij er toe besloten om dat toch maar niet te gaan doen en ik heb een 3de digitale FireDTV met alphacrypt gekocht voor mijn media center zodat ik 3 HD zenders te gelijk kan opnemen/kijken.

  Werkt zeer goed en er zijn nagenoeg geen wensen of bugs meer te verzinnen (zit nu op Windows 7)

  Het blijft heel erg jammer dat een single digitale tunner pakket met een alphacrypt 220,- euro kost dus zeg maar bijna net zo veel als een hele humax.. Anders zou ik echt iedereen aan raden om gewoon een simpele, zo zuinig mogelijke pc aan te schaffen en daar digitale tuners in te zetten.
   
 6. Okay, de Humax 5050C is toch wel de meest complete dedicated HD PVR die er op de markt is. ;)
   
 7. Ik ben het deels met je eens. Het beste media center vind ik toch MediaPortal (www.team-mediaportal.com). Dit ondersteund HD goed en biedt veel meer mogelijkheden :wink:

  Ik heb inmiddels een paar jaar een media center in huis, maar heb sinds kort toch de Humax ernaast gekocht omdat het opnemen toch te vaak fout gaat. Na een paar jaar proberen met verschillende media centers, diverse hardware etc. was ik het zat.
  Ik gebruik mijn media center nu voor het kijken van gedownloade series, films, blu-ray, internetten, muziek, foto's en tv kijken als de Humax alle tuners gebruikt.
  En dit werkt tot nu toe prima.

  Overigens heb ik dus nu 1 FloppyDTV tuner met Alphacrypt over.
  Nog liefhebbers....? :wink:
   
 8. Niet door BOOT met netwerkkabel aangesloten

  Misschien heb ik 'm gemist, maar volgens mij staat onderstaande bug nog niet in het lijstje. Ik zag op dit forum dat er andere mensen zijn die hetzelfde probleem hebben.

  Bug: Indien netwerkkabel (DHCP) aangesloten blijft de Humax op de "BOOT" melding hangen bij het opstarten en reageert verder nergens meer op. Enige oplossing: uitzetten, netwerkkabel eruit, aanzetten en weer de netwerkkabel erin.
   
 9. Deze staat inderdaad niet vermeld. omdat er maar een paar zijn die het probleem hebben. bij mij werkt ie gewoon en ik ken nog meer mensen van wie het gewoon werkt.
   
 10. Het verwijderen van bestanden zou toch sneller kunnen.
  Is nu ..... :sleep::sleep::sleep:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina