1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bug&Wishlist

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door SayMr2Me, 28 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ----------------------------------------
  Configuratie is:

  5050c -> HDMI -> Philips 32PF9541

  Lijkt op een "sync" probleem van HDMI:?:
   
 2. De energiebespaarmodus zet alleen het display (de tijd) uit in standby.
  Dit heeft niets te maken met de ontvangstkwaliteit als hij aan staat.
   
 3. Storing Op HDMI

  Ik heb de 5050 aangesloten via HDMI & Component. Via HDMI meerdere kabels geprobeerd maar op elk kanaal een soort van ruis/sneeuw/spikkels (tja hoe moet je het noemen :grin:) en om de ca 15 seconden even een kleine storing. De ene dag weer minder dan de andere. Via een HDMI switch is het helemaal dramatisch.

  Sluit ik de 5050 echter aan via component dan perfect beeld. Het is goed te zien als ik de 5050 reboot. Via HDMI allemaal groene strepen en flikkeren in het bootscherm, bij component helemaal strak.

  Ik heb nog gezocht op het forum of iemand anders hier ook last van heeft, maar niet gevonden.

  Iemand anders ook deze bug?

  EDIT: Nog even gekeken bij verschillende resoluties. Over HDMI geen last bij 576i/576p het is alleen bij 720p/1080i

  PVR5050
  Panasonic TH-50PY70
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 mrt 2009

 4. En toch maak ik de observatie dat bij de energiebesparingsmodus de Ber-waarde fluctueert tussen 0 en 1, en bij een normale standby deze waarde constant op 0 staat. Blijkbaar wordt er toch meer 'uitgeschakeld'. Elders wordt gemeld dat het analoge doorgeluste signaal ook afgezwakt wordt in de energiebesparingsmodus en niet in de standby modus. Ik zal vanavond nog eens overschakelen op de energiebesparingsmodus en kijken of dat nog effect heeft op de BER-waarden. Als het effect (wisselende Ber-waarde 0 en 1) herhaald optreedt zou dit kunnen duiden op een niet juiste inititialisatie van de firmware bij het opstarten vanuit de energiebesparingsmodus.
   
 5. Nieuw item voor de wishlist,

  LipSynch kun je nu wel instellen, maar wordt weer uit gezet als je de Humax uit zet omdat Humax dit ziert als een tijdelijk probleem.

  Het zou handig zijn om aan te geven of je de LipSyncg eenmalig, of permanent in wil stellen op een bepaalde vertraging.
   
 6. Reclame skippen

  Vreemd dat ik deze nog niet eerder ben tegengekomen in de wishlist (althans niet met de zoekfunctie). maar bij deze een grote 'wish' van mijn kant.

  De mogelijkheid om reclames eruit te knippen, en dan niet zozeer handmatig maar geautomatiseerd.
  Mijn huidige DVD-recorder (pioneer DVR-555) deelt je opname automatisch in hoofdstukken in. Deze hoofdstukken plaats hij precies voor en na afloop van de commercial.
  Dit gaat uiteraard niet altijd perfect maar verbazingwekkend vaak wel.:applause:

  Ik weet dat je hem op de pc kan bewerken en dan weer terugzetten (FTP:thankyou:) maar dat wil ik niet voor iedere opname hoeven doen.
   
 7. Ik zie hier best vaak wishes vandaan komen om te knippen, persoonlijk maakt mij dit totaal niks uit zou het niet 1x gebruiken. Maar ik ben nieuwsgierig waarom anderen het wel zo graag zouden willen hebben (automatische reclame detectie is natuurlijk wel handig)

  Gebruiken die personen het echt zo dat je dus een bepaald programma knipt en dat constant op de humax laten staan zodat je het vaker dan 1x kijkt?

  Opnames zijn voor mij een sliding window. Ik neem het op, kijk het en verwijder het. Als ik het zou willen houden (wat eigenlijk bijna nooit voorkomt) dan zou ik als ik de humax zou gebruiken hem naar een pc trekken, daar knippen (tools zijn veel makkelijker) en branden op DVD.

  Ik gebruik op dit moment een Media Center waar ik dit allemaal prima zou kunnen doen, maar in de 5 jaar dat ik nu een media center gebruik heb ik dat nog nooit gebruikt (de dvd brander is volgens mij nog niet 1x voor branden gebruikt)
   
 8. 5050C wish HDMI met CEC

  Voor de wishlist:
  Ondersteuning van de HDMI CEC standaard, zodat mijn TV automatisch aangaat als de Humax 5050C wordt aangezet.
   
 9. Simpel voorbeeld: ik verzamel muziekclips- en optredens. Nu duurt Mooi Weer de Leeuw bijvoorbeeld anderhalf uur, met daarin een optreden van 3 minuten. Nu moet ik de complete uitzending overhevelen naar de PC om daar 3 minuten van te bewaren. Voorheen maakt ik een ruwe edit met de 9200C van een minuut of 4, en die was natuurlijk zo overgezet.
   
 10. geen geluid

  Hier ook al heel vaak dit probleem (ook een philips 42pfl9603)
  Maar eigenlijk alleen als de tv al aanstaat en ik van hdmi2(dvdspeler) naar hdmi1 schakel en dan gelijk de humax inschakel.
  Een handshake probleem of dat nu aan de humax of aan de philips ligt weet ik niet dus zie ik ook nog niet 123 een oplossing komen.
  Iemand een idee? Even van hdmi kanaal wisselen doet wonderen.   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina