1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bug&Wishlist

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door SayMr2Me, 28 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik moet het afkloppen maar bij mij zijn er tot nu toe nog nooit opnames mislukt. :mrgreen:
   
 2. Firmware is een softwarepakket.
  Firmware draait maar in 1 omgeving/stuk hardware, en kan dus enorm goed getest worden en vrijwel bug-vrij worden afgeleverd. Het vinden en oplossen van problemen zou aanzienlijk makkelijker moeten zijn in 'normale' software. De vraag is dus waarom ze alsnog zulke buggy software opleveren. (Antw: tijd en dus geld).
  Humax zal best updates maken, mogelijk zijn ze er zelfs al, maar dit is een door Ziggo verziekte versie v/d decoder (een standaard open-market decoder werkt niet) wat in de praktijk betekend dat de firmware update ontzettend veel later of helemaal nooit komt. Dit zie je ook bij b.v. mobiele telefoons, een open-market Nokia krijgt regelmatig software updates, maar een operator-branded versie haast nooit en loopt meestal vele versies achter op de open-market versie.

  Vandaar dat het zo irritant is dat Ziggo alleen hun eigen decoders toestaat, je weet haast zeker dat je oude en buggy firmware krijgt.
   
 3. enige oplossing die ik kon vinden voor het mislukken van opnames en hem normaal aan te krijgen is dat ding gewoon eeuwig aan laten staan, aangezien ik ongeveer 9 van de 10 keer aan het kloten ben om de humax aan te krijgen zonder groen beeld.....

  ik heb samsung le40m87bd

  opnemen en dan aanzetten is groen beeld en opname mislukt...... wordt tijd voor een firmware update
   
 4. Natuurlijk, dat snap ik ook wel. ;)

  Je kunt natuurlijk altijd nog een Dreambox aanschaffen. :)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2009
 5. Nee, dat is nu net het probleem, Ziggo maakt opzettelijk het protocol incompatible met standaard irdeto zodat alleen hun eigen ontvangers werken. Hier is technisch geen enkele reden voor (hun excuus is dat het is zodat ze kunnen garanderen dat het goed werkt, maar uit de praktijk blijkt het tegendeel), het is alleen een manier voor Ziggo om wat extra inkomsten te krijgen.
   
 6. Huh? Een dreambox werkt keurig met het ziggo signaal hoor. Als ze gaan klooien met de handel valt niet alleen een dreambox om maar ook een gedeelte van hun eigen 'gecertificeerde' decoders.

  Gert.
   
 7. @aaargh: je hoort het van een kenner (zie hierboven). ;)
   
 8. De dreambox werkt nu alleen met de Alphacrypt CAM, die blijkbaar het net-niet-irdeto2 signaal slikt, maar dat wil niet zeggen dat dit blijft werken. Hun eigen gehobbiede ontvangers zijn gebouwd voor dit expres incompatible gemaakte signaal.
   
 9. ik snap niet waar alle problemen vandaan komen, hier nog nooit een opname mislukt :o de humax bevalt hier echt uitstekend, nog geen enkel probleem mee gehad :)
   
 10. Je zit onzin te vertellen, een dreambox heeft geen Alphacrypt nodig... Je moet je wat beter verdiepen in de materie, vwb een dreambox.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina