1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bug&Wishlist

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door SayMr2Me, 28 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. appels met peren vergelijken is gelijk aan een Samsung decoder met een 5050 vergelijken, die kast is alleen bedoeld om er een kaart in te stoppen om digitale t.v. zenders te kunnen ontvangen.
  Met die 5050 praat je over heel andere dingen natuurlijk.
  Opnemen, programmagids, ah, noem ff alles zelf op, is heel wat meer lijkt me.
  Maar firmware upgrade zal geen kwaliteit op beeld laten verschillen lijkt me.
  Mijn ervaring met dit apararaat is meer dan uitstekend en dan vergelijk ik hem met een hdisk recorder van zegmaar, Medion en Lite-on, die heb ik er naast staan.
  Beeldkwaliteit bepaald je Flatscreen uiteraard, hoe meer pixels hoe duidelijker, dat kan ook niet door firmware op een decoder verbeterd worden.
  Ik kijk op een Samsung 82 cm en een pixel max van 1920 x 100nogwat, dus alles wat max doorgegeven kan worden, kan ik ook zien, en ik vind het uitermate goed.
  Zeker, ik heb nóg beter beeld gezien, ook op plasma toestellen, maar vraag niet wat dat kost.
  Je moet eens ergens een grens stellen qua geld natuurlijk.

  Deze hele draad is m.i. begonnen om te kijken of er meer op dit aparaat gezet kan worden dan standaard vanaf fabriek, die opties en ieddeën kan een ieder bedenken, of het uitgevoerd kan worden is vers 2, ik had zelf gehoopt dat er een aantal dingen doorgevoerd konden worden, maar het blijkt toch anders te lopen.
  Wat mij behoorlijk stoort is, nogmaals gezegd, dat men nu praat over, we zullen het meenemen voor de opvolger van de 5050, daar ben ik het niet mee eens, dan zouden wij hier met allen in dit topic een apparaat gaan bedenken, krijgen zelf geen verbetering en als we dat wel willen, moet je WEER een nieuw apparaat kopen.
  dank feestelijk.

  Ik meen, als je zoiets wilt, koop em dan, als er iets niet goed is, ga dan voor garantie, maar erg veel beter dan dit voor die prijs, ik weet niet of dat er is.
   
 2. Ben blij te horen dat je een gelukkige eigenaar bent van een 5050. Ik las hier zoveel negatieve verhalen op het forum.
  Ik verwacht van Humax geen nieuwe features in de 5050, absoluut niet. Kan me goed voostellen dat die in een nieuw apparaat komen. Zo werkt dat nou eenmaal.
  Wat ik wel verwacht is dat ze hun producten goed testen en hun bugs snel fixen en dat valt me wel behoorlijk tegen.
   
 3. Ik heb geen bugs in dit apparaat, als ik steeds bijvoorbeeld een groen beeld zou hebben ging ik er mee terug naar de winkel, verder doet hij wat hij moet doen wat de beschrijving zegt en nogmaals, vele malen beter dan een reguliere hdisk recorder.
  Alles wat er aan verbeterd gaat worden met firmware upgrades door mensen die dit aangeven vind ik een mooie bijkomstigheid.

  Ik heb hem aangeschaft omdat ik in de tv een cam module kon plaatsen, maar dit werd me ( al ver voor Ziggo de certificaten ging uitbrengen) afgeraden en kreeg ik de raad de 5050 te kopen, of iets dat daar in de buurt zat, na enig speur en vergelijkwerk was de keuze voor deze gemaakt.
  Komende vanaf ook die jij nu zit te kijken een wereld van verschil.
   
 4. Ik vind het beschermen van auteursrechten geen geneuzel, mits er rekening wordt gehouden met de rechten van de consument. CI+ is in ieder geval beter dan DRM.

  Ik ben een tevreden gebruiker van de 5050. Geen problemen.
  Als je dit forum leest, zie je dat er veel mensen zijn die altijd de schuld aan Ziggo geven. Dus begrijp ik goed dat Ziggo een afname test doet.
  De door Humax aangeboden update was afgekeurd omdat er meer problemen met groene schermen optraden. Dus de stelling dat Humax wel zorgt dat er geen erge fouten in zitten, slaat nergens op.
   
 5. Is er eigenlijk al bekend of de lange opstarttijd opgelost wordt met de update? Ik heb begrepen dat de bugs opgelost worden, maar de wishes eventueel bij een opvolger worden geïntegreerd. Wordt de lange opstarttijd gezien als een bug of een wish? Dit staat op de site van Humax: "Als u voor de normale standby modus kiest is de ontvanger zodra deze wordt aangezet meteen gereed voor alle functies." Dan lijkt mij het toch een bug. Toch staat de lange opstarttijd in het eerste bericht van deze topic bij de wishes genoemd.
   
 6. Nee, is geen bug, maar een duidelijke keuze mogelijkheid geboden door Humax aan de gebruiker :!:
  In de volledige slaapstand verbruik je minder stroom, maar moet hij eerst volledig booten. En dat kost dus tijd die je dan gewoon moet accepteren. Dus ± 30 seconden eerder aanzetten........:mrgreen:
  In de gewone standby stand, klokje aan op het display, blijft de software actief en is hij gelijk gebruiksklaar.
  De keuze is aan de gebruiker, tof toch :lol:
   
 7. Wat mij betreft is de Humax een prima apparaat, dat gewoon doet wat het doen moet. Ik heb gelukkig eigenlijk geen van de in dit draadje aangegeven problemen.
  Ik heb wel geluid hick-ups en beeld - geluid synchronisatie problemen (zie andere draadjes), maar dat ligt niet (specifiek) aan de Humax.
  Natuurlijk zijn er een aantal dingen die mooier / beter zouden kunnen, maar wat te wensen blijft er altijd.
  Als ze een aantal echte bugs oplossen denk ik dat de meerderheid er prima mee kan / wil leven.
   
 8. Iets beter lezen: ik zeg niet dat Humax er wel voor zorgt, ik zeg dat ze er voor zouden moeten zorgen. Net als elke andere fabrikant dat doet voor zijn eigen spullen. Doordat Ziggo zich er nu tussen wurmt is het niet geheel onlogisch dat mensen Ziggo ook de schuld gaan geven als dingen niet werken.
  Plus dat het gewoon niet efficiënt werkt zo. Als mensen rechtstreeks bij Humax kunnen klagen en de updates ook via Humax terug zouden krijgen dan zijn volgens mij de bugs veel sneller op te lossen.
   
 9. Ik zie dit niet concreet in de bug lijst staan?

  Ik (en andere mensen ook) heb ook het probleem dat als ik nu een schedule aanmaak om iedere doordeweekse dag een programma op te nemen de Humax simpelweg niet begint met opnemen als deze in standby staat. Ongeacht of eco modus aan of uit staat. De opname begint pas zodra je de Humax aan zet (wat vaak te laat is). Zie ook onderstaande topic:
  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20997

  Op het begin dacht men in dat topic dat het werd veroorzaakt door het aanpassen van automatisch x-aantal minuten eerder beginnen met opnemen. Later in het topic kun je lezen dat het opnieuw programmeren van een schedule ná een dergelijke aanpassing niet in alle gevallen een oplossing is.
   
 10. Ehm, als het zo zou werken wel ja... Maar ik merk 0,0 verschil tussen de verschillende standen. Het duurt even lang als je hem in slaapstand zet als wanneer je dat niet doet?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina