1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Groot verschil tussen digitaal en HD?

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Ghost13, 28 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allen,

  Ik heb nu Digitenne maar wil de overstap gaan maken naar Ziggo. Ik wil graag een HD tuner aanschaffen, maar ik twijfel nog hoe ik hem ga aansluiten. Ik zit er aan te denken de Humax IRHD5000c aan te schaffen ism een Pioneer DVR-560H DVD brander zodat ik afleveringen ook kan opnemen.

  Echter nu lees is dat deze Cisco Tuner naast de HD kanalen andere kanalen óók op HD kwaliteit binnen haalt. Nu is mijn vraag eigenlijk, werkt dit in de praktijk ook zo en wat is nu daadwerkelijk het verschil tussen de 'gewone' digitale kanalen en de geupscalede versie? Is het echt de moeite waard, of is het verschil miniem?

  Als het verschil verwaarloosbaar is, dan ga ik gewoon voor de Humax, ik ben benieuwd naar jullie reactie!
   
 2. De andere kanalen zouden dingen in de Tvtheek moeten zijn, echter staat hier nu echt niks noemenswaardig. Zeker voor het bedrag wat je nu voor de Cisco moet betalen zou dit zeker niet aan te raden zijn. Is de Humax 5050c anders niks voor je. Heeft alles wat de Cisco heeft , behalve het hele interactie tv pakket (en hoogstwaarschijnlijk ook minder problemen :mrgreen:)
   
 3. Met andere kanalen bedoel ik de momenteel nog niet HD kanalen (rtl4,5,7 sbs, mtv enz). De humax 5050 is net zo duur en dat zou naast een DVD brander die ook nog eens 300 euri kost erg duur uitvallen.

  Ziggo beweerd dat via de Cisco alle kanalen, dus ook sbs, rtl, net5, in HD worden binnen gehaald. Ik wil graag weten of dat echt zo is en of dat verschil groot is met de gewone (niet geupscalede)kanalen via bijv. een humax5000. Interactieve TV neem ik niet, het enigste wat ik interessant vind is alle kanalen op HD kwaliteit (dus beter als op een humax) kunnen kijken.

  Tegelijk opnemen en kijken is voor mij niet zo belangrijk. Het komt voor mij neer op 2 opties:

  Cisco
  +Alles in HD kijken(?)
  +Op Hard Disk kunnen opnemen
  -Niet op DVD kunnen branden

  Pioneer DVR-560H + Humax IRHD5000c

  +Wel op DVD kunnen branden
  +Ook op Hard Disk kunnen opnemen
  -Digitale zenders die dan dus niet op HD kwaliteit worden binnen gehaald
   
 4. Niet alle kanalen worden in HighDef binnen gehaald, want ze worden niet in HD uitgezonden. Alleen Eurosport HD, Discovery HD, NGC HD, History HD en Film1 HD worden dat.
  De andere kanalen worden door de cisco geupscaled naar 720p of 1080i (kun je zelf kiezen).
  Ik vind het verschil tussen niet en wel geupscaled aanzienlijk.
  In de toekomst zullen er wel meer HD kanalen bij gaan komen. Ned 1,2 en 3 bijvoorbeeld.
   
 5. Bedankt voor jullie reactie.

  Nu lees is dat de Humax 5000c óók aan upscalen doet, heeft er toevallig iemand ervaring mee wie van de twee dat het beste doet? Als de beeldkwaliteit van die twee gelijkwaardig is, dan weet ik al wel wat ik doe (gezien de problemen met de Cisco)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina