1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

werkt een IR-FOX C in een andere regio

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door pushyyo, 28 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste lezers ,

  Ik heb net een 3 dagen mijn alles in 1 pakket met een IR-FOX C ontvangen ,

  Het heeft 2 dagen goed prima gewerkt in de regio 9400 (Drenthe) ,
  nu ben ik vaak in regio 2225 (Leiden) , dus dacht ik dat het daaro ook zou kunnen draaien .

  Als ik deze IR-FOX C op een andere lokatie aansluit , krijg ik een melding geen signaal , en kan geen kanalen vinden .

  Zonder simcard erin geeft hij zelfde melding geen signaal.

  de analoge signaal via de box werkt gewoon wel .

  Wie heeft ervaring mee , mischien bij eventueel verhuizing moet je toch op je nieuwe woon adres ook je box kunnen gebruiken .

  Alvast bedankt voor de reacties

  Yo
   
 2. Tijdens de installatie in Drenthe heb je een netwerk ID en frequentie moeten opgeven (9700 en 364 MHz). In Leiden zijn deze anders: 5555 en 372 MHz. Als je deze instelt, zal de decoder ook in Leiden moeten werken.
   
 3. Twee dingen:
  Zoals al gezegd moet je het netwerk ID aanpassen.
  Ook moet je waarschijnlijk even aan ziggo doorgeven dat jouw kaart (met nummer) nu op dat adres actief is, aannemend dat je gewoon je abbo hebt verhuisd. Het is namelijk een ander netwerk, en dus zal er mogelijk geen signaal voor jouw kaart op staan (eens in de zoveel tijd krijgt deze signaal dat ie nog goed is....paar keer per uur ofzo)

  Heb je je verbinding/abbonement niet verhuist, maar heb je een nieuwe afgesloten, moet je bij ziggo opgeven dat je digitaal wilt kijken, met deze huidige kaart/ontvanger. Mogelijk (weet ik niet) zijn daar administratie kosten aan verbonden.

  Ter opmerking: het analoge pakket loopt niet echt via de box, dit word gewoon doorgelust. Overigens is de overdracht van de IR-Fox naar je tv ook gewoon analoog (scart is niet digitaal), maar door de kortere afstand/betere ontvangst in het apparaat, komt er wel mooier beeld uit :)
   
 4. Als je alleen heen en weer reist, en je hoofdadres hetzelfde blijft, hoef je dat niet door te geven, de box zelf moet het (met de juiste regio instellingen) in het hele Ziggo gebied doen, ongeacht waar het abonnement loopt.

  Ik bedenk me echter dat er nog wat anders belangrijk is: de smartcard. In het Casema gebied zal je @Home smartcard waarschijnlijk niet gebruikt kunnen worden. Je zult dus wel een nieuwe smartcard voor in Leiden aan moeten schaffen. Bij nieuwe kaarten is dit herkenbaar aan de kleur. In voormalig @Home en Multikabel gebied heb je een oranje Ziggo card nodig. Casema klanten hebben een blauwe Ziggo card nodig.

  Zoals elders op het forum te lezen is, is het binnenkort mogelijk om op een tweede smartcard dezelfde (betaal-)pakketten te laten activeren zonder dat je opnieuw abonnementskosten betaalt. Je betaalt voor de extra kaart dus alleen eenmalig de aanschafkosten.
   
 5. ik zou zelf een goedkoop tweedehandsje opzoeken, en een nieuwe kaart kopen. ( die wordt juist op naam gezet,dus geen problemen met provisioning/ebs) kaart koop je idd in leiden.

  al dat getrek aan je kabels/apparatuur zal niet bevordelijk zijn voor de kwaliteit.

  suc6.

  berrie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina