1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe Philips 8000 en 9000 serie met CI+

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door JosTM, 27 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb de 56" thuis hangen en laatst een Ziggo CI+ module gekocht en er in gestoken. Nee de CI+ module wordt niet gezien en authenticatie begint zelfs niet eens:evil:. De Philips premium service center gebeld en die gaven het gelijk toe. Het kan zelfs per type en generatie van de tv liggen of de CI+ werkt of niet. De CI+ module steekt ook hier uit de TV behuizing maar geen "vertekening" van de Ambilight.

  Pas op met wat ze je vertellen in de winkel bij het kopen van TV en CI+ module, zie andere berichten hierover.

  Verders een super tv, ik ben er zeer blij mee. SD kijken is een minpunt maar de upscaling van dvd's een grote plus.

  Succes met je tv keuze.
  Marco.

  Het probleem is inmiddels opgelost en alles werkt. zie verder voor toelichting.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 nov 2009
 2. Heb jij de 56PFL9954H? Die móet geschikt zijn voor CI+.
  En dus is de vraag: heb je de CAM er wel goed ingestopt, niet verkeerd om? Ditto met de kaart?
  Zie de instrukties daarover op dit forum.

  En welke SW versie heb je er in, is dat al de .026.058.005? Die heb je minimaal nodig voor CI+.

  Groet,
  JW
   
 3. pfl8404: HD als een zonnetje

  Ik heb een 32pfl8404 met software 026.058.005. Controleer eerste de software, en update zonodig. CI+ module met nieuwe smartcard bij Ziggo besteld. Eerst smartcard bij ziggo activeren en dan smartcard met de chip naar de sticker gericht in de CI+ module steken. Goed doorduwen, hij moet er helemaal in en hij moet recht zitten. Dan TV in standby zetten. Vervolgens de CI+ module in de TV schuiven met de sticker naar de muur gericht. De module blijft er een flink stuk uitsteken, net achter de rand van de ambilight lampen. TV aanzetten en dan gaat ie gelijk authenticeren. Daarna alle zenders opnieuw installeren (bij mij in Veenendaal is dat 372,00 Mhz en 05555 voor het ziggo ID) en klaar is kees. (analoge kanalen kan je overslaan, want alle andere non-HD digitale kanalen gaan gewoon met de module). Ned 1, 2 en 3 in HD op kanaal 1, 2 en 3. Overige HD-kanalen ook perfect. Bekende probleem dat teletekst alleen maar op Ned1 werkt heb ik ook, dat zal waarschijnlijk wel in de volgende software release opgelost worden. Zorg wel voor een goede antennekabel. Bij goedkope rommel krijg je 1, 2 en 3 niet in HD, de rest wel. Met een Hirschmann kabel van 2,5 meter werkt het als een zonnetje.
   
 4. Extra info over ontvangst

  Heb een irdeto CI+ CAM op mijn 42PFL9664 geinstallerd, welke de externe decoder gaat vervangen.

  Waar kun je hiermee de extra informatie zien die ik wel op de externe decoder zag, zoals: beeldverhouding (16:9 of 4:3), kwaliteit (SD, 576, 1080 etc), geluid (stereo, dolby etc)?
   
 5. Inderdaad. Hopelijk komt deze week 26.66.0 uit (ook voor de 8000 serie) waarmee het probleem opgelost zou moeten zijn.
   
 6. Op de status pagina kan je (beperkt) wat deze info vinden. Je komt in de status pagina via
  1) options -> status; of
  2) info -> options
  Daar staat in elk geval informatie over de geluidsstroom en het 'HD' teken rechtsboven als het HD signaal is. Verder staat er een teken als er ondertitels bij het kanaal zitten (schermpje met '...').
   
 7. Bedankt, goeie informatie. Jammer dat dit niet meteen tijdelijk op het scherm komt bij het zappen, misschien in de binnenkort te verwachten update...

  Is MPEG 2/0 geluid trouwens gewoon stereo, of iets anders?
   
 8. YES!!! :applause:

  Dank voor de superhandige informatie in de forum. Zojuist mbv de "Phillip 2009 CI+ handleiding" mijn Neotion CI+CAM Module aan de praat gekregen in mijn splinternieuwe 42PFL8404H/12... Wat een beeld.
   
 9. Het was een heel gevecht maar ik heb het werkend gekregen!:giveup:
  Smartkaart zat verkeerd in de CI+ module en de module zat verkeerd in de tv. Ook moet ik de tv NIET op standby zetten om de CI+ er in te steken. Gewoon na installatie van zenders, de tv aan laten staan, de CI+ er in steken. Autentificatie gaat lopen en heeft voor 1/5 t/m 4/5 elk een tiental seconden nodig. Stap 5/5 duurt wat langer. De melding dat het succesvol is afgerond in beeld en klaar is Kees.:thumb up:
  http://www.4shared.com/account/file/140140179/4e578b98/Philips_2009_CI.html De Handleiding voor Philips tv's. Ik moest zelf even zoeken:sleep:

  Bedankt peoples, tv kijken is nu helemaal een genot.

  Marco.:frons:
   
 10. Kijk toch nog gelukt. :thumb up:
  Nog een vraagje. Steekt de module ver uit je tv, is dit hinderlijk of valt dit best wel mee.

  Wendy
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina