1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe Philips 8000 en 9000 serie met CI+

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door JosTM, 27 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. CI+ doet het niet.
  8404H/12 laatste firmware

  groeten
   
 2. Hmm, heeft iemand het al op een 9954H/12 kunnen proberen?
   
 3. Dan kan het bijna alleen maar een hardware issue zijn, aangezien de toestellen over dezelfde laatste firmware beschikken en de ene wel werkt en de andere niet...
   
 4. ik heb net met Philips gebelt en mij is nu heel iets anders vertelt dan dat mij vele malen vertelt is.
  eerst verzekert philips mij de tv zeker gaat werken met de cam module, zolang ik maar de een H versie heb of eentje die op 12 eindigt, nu word mij vertelt dat de module nog niet gaat werken en ik moet wachten tot Philips en Ziggo er uit zijn gekomen, voor ik deze tv kocht heb ik vele malen contact met Philips gehad omtrent de module en elke keer hebben ze mij verzekert dat de module zou gaan werken, nu is de module op de markt en nu blijkt Philips in gebreken te zijn, en Philips zegt weer dat Ziggo in gebreken is?
  Philips blijft volhouden dat de module werkt mits Ziggo aanpassingen doet, want, zo zegt Philips, was de CI+ module al op de Philips tvs`s voor dat Ziggo mee aan de slag ging.
  Ik word hier zo moe van, volgens mij wordt dit nog een heel lang verhaal. in het ergste geval komt Philips straks zelf met een CI+ module en kan ik deze weggooien/verkopen.

  Ik ben zwaar teleur gestelt omdat je als consument totaal machteloos staat.
  En de help desk medewerkers zeggen ook allemaal wat anders, zowel bij Ziggo als bij Philips!!!

  groeten
   
 5. De Philips KS is niet goed op de hoogte. Anoniem heeft al aangegeven dat Philips de zaak serieus neemt en alles oplost.
  Aangezien die fout een certificaat-fout is, kan ik mij het volgende voorstellen:
  Alle versleuteling werkt met certificaten waarmee afzender en ontvangers hun identiteiten kunnen worden bevestigd. Certificaten zitten (in een computer) in een certificate-store. Op de TV zal dat niet anders zijn, dat is ook een halve computer. De certificate-store staat in principe dus gewoon los van de firmware. Om met de Ziggo cam te werken, moet de Philips tv de cam vertrouwen. De cam presenteert zijn certificaat aan de Philips tv en die kijkt in zijn certificate-store om te zijn of er een overeenkomstig vertrouwd certificaat is. Dit is er wel al ingezet op de nieuwe tv's in de winkel, maar staat nog niet in de certificate-store op de oude tv's. Dit is dus los van de firmware versie. Neemt niet weg dat het wel kan worden opgelost met een firmware update hoor. Met een nieuwe firmware update die tijdens het update proces het certifcaat in de store installeert, is op te lossen door Philips.

  Dit verhaal over certificaten is mijn persoonlijke mening en idee over hoe het werkt, gebaseerd op mijn kennis over versleuteling en certificaten zoals toegepast op computers. Het verhaal is wel wat versimpeld weergegeven, anders wordt het te ingewikkeld voor hier.
   
 6. stap 1 t/m 5 gaat, authenticatie gaat goed enz...... de tv vindt geen digitale zenders.

  gr
   
 7. Als de TV geen digitale kanalen vindt dan doe je iets verkeerd of heeft je TV geen DVB-C tuner. Een CAM heeft niets te maken met het proces om kanalen te zoeken, dat is iets dat de firmware van de TV moet doen in combinatie met de DVB-C tuner als het gaat om digitale TV via de kabel. Een CAM wordt alleen maar gebruikt bij weergave van digitale TV kanalen die van encryptie zijn voorzien.
   
 8. Volgens mij werkt dat precies anders om. De Ziggo CI+ CAM moet het apparaat met CI+ slot vertrouwen en de Ziggo CI+ CAM ontvangt eventueel informatie van Ziggo headend over apparaten die niet (meer) vertrouwt mogen worden. De authenticatie foutmelding op de Philips TV's waar eerder schermafbeeldingen van getoond zijn is een melding afkomstig van de CI+ CAM.
   
 9. dit is wat ik doe

  configuratie>installatie>installatie zenders>automatische installatie>zenders bijwerken.

  dig.zenders toegevoegd 0
  dig zenders verwijderd 0
  Analoge zenders toegevoegd 0

  als ik bij digitaal ontvangst testen 51400mhz invul wordt er ook niks gevonden

  suggesties zijn erg welkom!!!
   
 10. Wellicht ten overvloede/gokje: Heb je wel de frequentie en het network ID ingevuld?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina