1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

problemen met kiezen zenders en zappen

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door weerhuis, 26 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb sinds een aantal weken deze ontvanger in mijn bezit. In het begin vond ik het zappen al traag, maar nu is het heel erg traaaaaaag. Bij het kiezen van één zender hoger (channel up) gaat het beeld eerst op zwart en na 6 seconden verschijnt de balk met informatie, waarna het gekozen kanaal een tweetal seconden later daadwerkelijk in beeld komt.
  Bij het kiezen van een kanaal middels de AB pakt het apparaat in 9 van de 10 gevallen de gekozen zender niet (101 wordt 1 of 10, 3 wordt 33, enz.). Ik heb de batterijen al eens vervangen zonder resultaat. Ik ben langzamerhand in staat het ding de deur uit te doen:evil:. Wie kan me helpen???:cry:
   
 2. Je kunt de ontvanger nog eens spanningsloos maken en vervolgens een factory default en een her-installatie uitvoeren.
   
 3. De traagheid schijnt een bekend probleem te zijn bij deze ontvanger. Met name als de stroom altijd op het apparaat blijft staan. Ik heb deze ontvanger ook, maar snachts de stroom eraf, en nooit geen problemen met de snelheid van het apparaat.

  wat betreft de commando's van de afstandsbediening naar de ontvanger, ik heb inderdaad nog nooit eerder een apparaat gehad waarbij het ontvangst zo belabbert is.

  Je moet echt richten op het appraraat om de commando's uit te laten voeren, als je em al een klein tikke scheef houdt (maar wel richt) voert hij de signalen niet uit. Het ligt aan de afstandsbediening, want ik heb nu een logitech harmony (universal remote) en die kun je alle kanten ophouden om commando's nog uit te voeren.

  Wat betreft snelheid van de zap, waarschijnlijk na stroomloos gehad te hebben opgelost.

  Remote controle is niet slecht, maar echt waardeloos bij dit apparaat, ga voor de harmony van logitech. Dat voorkomt een hoop ergernis.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 feb 2009
 4. Re:

  Ik heb ook de laatste tijd dat de decoder na een bepaalde tijd traag wordt met zappen en met een kanaal intoetsen. Even 10 seconden de stroom eraf is dan voldoende. Daarna is het zappen,etc weer normaal.
   
 5. Heb het trage zappen inderdaad opgelost door de spanning even van het apparaat te halen. Ik vind het wel triest dat dit blijkbaar noodzakelijk is bij dit apparaat, erg onhandig wanneer het ding ingebouwd is tussen andere apparatuur waardoor de knop moeilijk bereikbaar is:cry:
  Eventuele tips zijn altijd welkom en ik zal ook eens gaan kijken voor een andere afstandsbediening...
   

 6. Je kunt ook gewoon de stekker even uit het stopcontact halen, ipv met je handen tussen de apparaten te friemelen, lijkt me makkelijker. De tweede tip: Ik kan je echt een logitech harmony afstandsbediening aanraden, wat mij betreft de ENIGE afstandsbediening die ECHT al je originele vervangt. Ook schakelt hij de juiste apparaten bij iedere actie in, ook welke ingangen en zenders van de apparatuur hij moet kiezen. Je kunt em inrichten naar eigen smaak, nl met meegeleverde software en USB kabel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina