1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

IP-Adres laten wijzigen

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Bucket, 26 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Daar gaat de vraagstelling over ;) Ander IP adres ivm met het te bonT maken op diverse sites door gezinslid.
   
 2. Je kunt in de setup van het kabel modem andere frequenties kiezen. Probeer dat eens.
   
 3. daar krijg je echt geen ander IP adres mee ....
   
 4. Jouw manier werkt inderdaad. Alles uitgevoerd zoals verteld en ja hoor, ik kreeg een ander IP adres (uit de 212 range, Alkmaar), na alles weer teruggezet te hebben in de router kreeg ik mijn oude adres weer (uit de 86 range, Multikabel).
   
 5. Hartelijk dank voor de vele reacties!

  Inmiddels heb ik een andere router tussen het modem en mijn pc geplaatst en dit heeft geholpen! Bedankt!

  Ik snap je idee, maar zo makkelijk werkt dat niet. In onze wet- en regelgeving staan ook genoeg dingen die je niet mag doen, maar toch worden overtredingen willens en wetens begaan. Dit geldt ook voor mijn zoon zijn gedrag achter de pc: ik kan hem vaak genoeg wijzen op het feit dat hij zich conform de regeltjes moet gedragen, maar ik kan hier niet continu toezicht op houden.
   
 6. Ik begrijp het heel goed. Al had ik, wat brammetje ook al aangaf, er dan voor gekozen om hem bepaalde rechten te ontzeggen, wie niet horen wil moet maar voelen.

  Hoe begrijpelijk het ook is, feitelijk zadel je nu iemand anders met jou problemen op :wink: En diegene heeft nergens weet van.
   
 7. Tja, dus als ik straks thuis kom en plots overal een forumban heb weet ik waar het aan licht....

  Misschien toch wel zo netjes om eea even aan Ziggo uit te leggen.
   
 8. Nee, daar kan Ziggo niet mee. Stel dat er een spammer op dit forum actief is, dan gaat hij en/of zijn ip in de ban hier. Een nieuwe eigenaar van dat ip-adres komt er dan niet meer op. Ziggo kan daar verder niets mee. Je kunt dan alleen vragen aan de eigenaar van zo'n forum om jouw ip adres uit de ban te halen en dat zal over het algemeen wel gebeuren. Maar om nu een ip-adres niet meer uit te geven (want dat zeg je eigenlijk) is ondoenlijk. De gemiddelde internetter die het niet zo nauw neemt gaat echt niet bijhouden waar hij geblocked is en vervolgens dit doorgeven aan een ISP, dat heeft geen enkel nut.
   
 9. Ben ik tot zover met je eens Cees, maar het is allesbehalve netjes. Het is bekend dat iemand vanaf zijn internet aansluiting het flink verpest heeft op diverse sites en fora. Dat kan op 2 manieren opgelost worden, de nette manier (die wellicht langer duurt), of de quick and dirty manier.

  Het verkrijgen van een ander IP is de quick and dirty manier. Op die manier zadel je wel een andere Ziggo abonnee ongewild met jou probleem op, en die persoon is zich nergens van bewust en weet nergens van, die heeft gewoon opeens een probleem. Of figuurlijk gezegd, simpelweg je eigen straatje schoonvegen en de rotzooi bij de buren op de stoep vegen/dumpen en het daar mooi laten liggen.

  De nette manier is met de sites en fora waar je interesse's liggen in overleg gaan en middels diplomatie proberen het IP van de block lijst af te krijgen. Kost meer inspanning, gaat wellicht langer duren, maar je zadelt in elk geval niet een ander met je probleem op.

  Mijn persoonlijke mening is dat de laatst genoemde methode de enig juiste manier is en de andere manier eigenlijk niet eens geadviseerd zou moeten worden hier op het forum. Niemand hier heeft beide kanten van het verhaal gehoord en waarvoor degene die het veroorzaakt heeft nu precies geblokkeerd is. Kan heel onschuldig zijn, maar kan ook zeker wat minder onschuldig zijn.
   
 10. Dream on....
  Dat gaat nooit werken.
  Wie weet ben jij ooit wel eens geblocked op een website waar je nooit meer komt en waar je totaal geen interesse meer voor hebt. Nu wijzigt jouw ip-adres omdat het netwerk opnieuw ingedeeld wordt binnenkort. Voel jij jezelf dan schuldig omdat een nieuwe 'eigenaar' van het IP-adres dan misschien wel op die site komt en geblocked wordt ??

  Dat is gewoon niet haalbaar om dat 'schoon' te houden. Zodra jij geblocked wordt moet je dus meteen proberen om dat te laten stoppen omdat je nooit zeker weet of je niet na een uur een ander ip-adres krijgt. Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen met 'diplomatie'.

  En zeker kun je dat iemand niet verwijten omdat zijn zoon op verschillende sites (waarvan Pa vermoedelijk niet eens weet dat ze bestaan) geblokkeerd is. Je kunt toch niet verwachten dat hij al die sites gaat opzoeken ?

  Iemand de informatie onthouden hoe hij zijn IP-adres kan wijzigen omdat dat zogenaamd "niet netjes" zou zijn vind ik onzinnig omdat niemand dat ook van zichzelf kan garanderen (zie mijn voorbeeld hierboven).

  Iemand die echt misbruik van Ziggo internet maakt door spambots en virussen wordt door Ziggo zowiezo geblokkeerd, en dan niet op IP-adres, maar op modem MAC adres waardoor zijn internet helemaal dicht gaat.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina