1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

IP-Adres laten wijzigen

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Bucket, 26 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste allen,

  Veel verstand van pc's/internet heb ik niet, maar inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat iedere afnemer van Ziggo een uniek ip-adres bezit. Het nadeel is echter, dat je niet het enige persoon in huis bent die gebruik maakt van hetzelfde ip-adres. Dit geldt namelijk in mijn gezin.

  Mijn zoon heeft namelijk het één en ander flink verziekt op sites/fora, waardoor het voor de rest van het gezin inmiddels onmogelijk is geworden om bepaalde sites/fora te bezoeken. Dit leidt bij mij tot grote ergernis. Nu de kwajongen het huis verlaten heeft, leek het mij een goede zet om het ip-adres te laten wijzigen door Ziggo.

  Mijn vraag is nu: kan dit ip-adres zomaar worden gewijzigd door Ziggo? Ik zou er namelijk zeer veel baat bij hebben!

  Alvast bedankt voor uw mogelijke antwoord.
   
 2. Geen idee of dat kan, maar je zou het kunnen vragen.
  Een andere optie is om te zorgen dat het MAC-adres van het apparaat dat aan je modem is gekoppeld te wijzigen. Simpel gezegd is een MAC-adres een unieke code die ieder apparaat met een netwerkaansluiting heeft. Een router heeft dus ook een MAC-adres. Als je een andere router zou plaatsen, krijg je (na een reset van het modem) een nieuw ip-adres. Sommige routers hebben de mogelijkheid om zelf het MAC-adres aan te passen.
  Als je rechtstreeks met de computer op het modem aangesloten bent, zul je dus het MAC-adres van de netwerkkaart moeten veranderen, of een andere netwerkkaart gebruiken.
   
 3. Gisteren heb ik ook per ongeluk een ander ip adres gekregen. Ik had de router losgekoppeld en de modem rechtstreeks aangesloten. Daarna het modem laten resetten. Probeer het ook maar eens als je een router hebt.
   
 4. Je krijgt dynamisch een IP toegewezen van de DHCP server.

  Je kan door (tijdelijk) een ander apparaat op het modem aan te sluiten mogelijk een ander IP krijgen. BV door even een andere pc, of ipv een router even een pc rechtstreeks aan te sluiten. Alleen is dit geen garantie, er is een kans dat je hetzelfde IP opnieuw krijgt.
   
 5. Je kunt zelf zorgen dat je een ander ip-adres krijg, daar heb je Ziggo niet voor nodig.

  Ik neem aan dat je gebruik maakt van een router, deze heeft een uniek adres van de netwerk-kaart. Dat wordt een "MAC-adres" genoemd. Bij de meeste routers kun je dat adres aanpassen. Met een ander MAC-adres krijg je een nieuw IP-adres van Ziggo.

  Je moet dus even in de setup van je router duiken en kijken of je daar een optie 'clone mac adress' ziet staan. Daarmee vertel je de router dat hij het mac-adres van de aangesloten computer gaat gebruiken in plaats van zijn eigen mac-adres. Als je dat gedaan hebt en de instellingen opgeslagen op je router zet je het modem uit, ze je router uit en de pc uit. Daarna je kabelmodem weer aanzetten, wachten tot hij helemaal is opgestart en daarna zet je de router weer aan. Als de router opgestart is weer je computer aanzetten. Als het goed is heb je daarna een ander ip-adres gekregen.

  Wil je het ip-adres opnieuw wijzigen dan moet je het mac-adres van een andere computer clonen in je router, door de setup van de router via die andere computer te doen.

  Mocht dit alles niet lukken, geef dan even merk en type van je router door dan kunnen we je misschien stap voor stap vertellen hoe je dit doet.
   
 6. Overigens wel lekker voor diegene die dan jouw IP adres krijgt
   
 7. Juist dat vind ik ook.
  Zo heb ik ook al eens een ip adres gehad waar je niet veel mee kon.
  Toen de boel ook maar gereset en had een ander ip.
  Heb trouwens wel toen @home ingelicht er over. :cool:
   
 8. Ben ik trouwens wel benieuwd wat hij dan zo flink verziekt heeft op diverse sites en fora's. Hij is nu uit huis, maar was het beter geweest hem hierop aan te spreken toen hij nog thuis woonde voordat dit een probleem ging vormen?

  Zadel je dus iemand anders met deze problemen op. Andere manier is contact opnemen met deze sites en fora's om het allemaal weer recht te zetten.
   
 9. Maakt toch niet uit? Er zijn schijnbaar gewoon dingen gebeurd waardoor er gebanned is. Oorzaak maakt toch niet uit? Lijkt me vrij duidelijk.

  Ja, als ik erachter kom dat mijn dochter het ietwat ging verpesten, gaan er sites gewoon in de block in de router, echter denk ik niet dat onze interesses op hetzelfde niveau liggen ;). Maar goed, door schande wijzer geworden hehe.

  Stel je voor dat hij te horen krijgt wat er gebeurd is? Hehe, maar goed, zelf contact opnemen zal toch niet zo heel veel uitmaken. Zeker niet als het via mail gaat.

  PS Mijn ping is wel van gemiddeld 25 naar gemiddel 10 gegaan ;)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 feb 2009
 10. Idd, je kunt immers ook voor site's worden geblokkeerd als je het te bond heb gemaakt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina