1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wanneer krijg je de beloofde snelheid in 8102

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Gerardus, 24 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens speedtest.net heb ik nog steeds de oude snelheid van 4,5 Mbit ipv de 10 Mbit die bij het alles in 1 plus pakket hoort.
  Dit test ik altijd achter de router.

  Nu kreeg ik vorige week een brief van Ziggo dat er afgelopen nacht onderhoudswerkzaamheden waren in mijn wijk. Ik dacht dat zal ook de snelheidsverhoging zijn.:pompom: Ik heb na wat aanloopproblemen vanmorgen (geen verbinding zelfs na alles te resetten) wel een ander ip adres, maar nog steeds dezelfde snelheid. Ligt het aan mijn router of hoe kom ik er achter dat je de snelheid nu moet hebben. Wat hebben anderen in postcodegebied 8102?
   
 2. Heb je zonder router, dus direct op je modem (wel even modem resetten) dezelfde snelheid? Is het dan wel goed dan kan je modem het niet aan. Is het dan net zo langzaam dan staat je profiel vermoedelijk niet goed. Je kunt in dat geval het beste de helpdesk even bellen om na te vragen of je modem wel het juiste profiel gekregen heeft. Er zijn meer gevallen bekend waar dat nog niet administratief goedgezet was, of waar het door een configuratieprobleem fout bleef staan. Met werkzaamheden in je regio zal dat niets te maken hebben, ook daarvoor had je een hogere snelheid moeten kunnen halen, mits het juiste profiel in je modem staat.
   
 3. Ik heb het nog niet zonder router getest. Dat is natuurlijk weer een heleboel gedoe wat ik eigenlijk graag wil voorkomen. Ik ben altijd allang blij als dat ding het doet. Ik hoop dat andere mensen uit mijn woonplaats (die zijn er op dit forum) kunnen reageren.

  Uit jouw post begrijp ik dat bijna iedereen overgezet is. Die informatie heb ik hier en op de website van Ziggo nog gemist. Oorspronkelijk hadden ze het toch over medio maart. Dan zou alles overgezet zijn.

  Ik vrees trouwens wel dat de router een beetje aan z'n eind zit. Het is al een vrij oud bedraad ding.
   
 4. Ik weet niet of iedereen overgezet is, maar volgens mij zou het wel moeten kunnen. Als je op mijn-ziggo nog steeds geen alles-in-1 ziet staan kun je ook de helpdesk even bellen om de status van je aanvraag na te vragen. Het zou me niets verbazen als het administratief misgelopen is en dat je aanvraag niet behandeld is. Dat zou niet de eerste zijn namelijk.

  Staan je gegevens wel al op alles-in-1 zou ik toch even de router ertussenuit halen. Dat is verder simpel, netwerk stekker die nu in je router gaat in de modem doen en daarna je modem en router uitzetten, dan modem weer aan, als die opgestart is de PC aanzetten. Daarna moet je internet werken en kun je speedtest doen. Als je router weer aansluit moet je daarna modem weer uitzetten, router aansluiten, modem aanzetten, router aanzetten, pc aanzetten en het werkt weer.
   
 5. Bij mijnziggo staat al maanden lang alles in 1. Maar die router er tussenuit halen is niet zo gemakkelijk als jij beschrijft. Dan gaat ie het niet doen.
  Ik moet altijd nog bij systeemeigenschappen/ computernaam allerlei wijzigingen doen.
  Vreemd vind ik ook dat ik nu nog steeds dezelfde snelheid heb als een half jaar terug. Het zou wel heel toevallig zijn dat dat precies de maximum snelheid van de Belkin router is.
  Dus ik hoop op andere info voordat ik het het toch maar eens moet gaan proberen.
   
 6. Welke snelheid meet je nu als je een speedtest uitvoert?
   

 7. 4350 kb/s down en 1425 kb/s up
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 feb 2009
 8. Volgens mij was dat vroeger nodig, computernaam maakt nu niet meer uit hoe die staat, je moet alleen zorgen dat de PC op automatisch ip verkrijgen staat, maar dat is met een router al default zo.
   
 9. Ik heb sinds januari allesinéén extra. En meteen de juiste snelheid.(20/3)
  Ook ik heb de bewuste brief gekregen.(postcode 8103)
  Maar ik denk dat er bij jou iets anders aan de hand is.
   
 10. je upload snelheid lijkt wel goed. Weet je zeker dat je router niet dusdanig oud is (10Mb bijv) dat deze de hogere verwerkings snelheid aankan?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina