1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD ready TV, HDTV of Digitale TV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door baarr, 24 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb eigenlijk een redelijk simpele vraag.

  Ik heb een HD Ready TV. Is het de moeite HDTV te nemen van Ziggo, of heb ik dezelfde kwaliteit als ik gewoon Digitale TV neem ?
   
 2. De meeste zenders zijn op dit moment nog gewoon in SD kwaliteit. Voor die zenders maakt het niet veel uit of je gebruik maakt van een SD digitale decoder of van een HD decoder.
  Er zijn enkele gebruikers die wel ervaren dat met hun HD decoder de SD zenders er beter uit zien dan met een SD decoder.
  Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan een scart kabel bij een SD decoder makkelijker voor iets van kwaliteit verlies zorgen dan dat een HDMI kabel dit doet bij een HD decoder.
  Ook kan het zijn dat de scaler van de gebruikte tv toch wat minder is dan die in de decoder.
  Beide oorzaken zijn echter per combinatie, instellingen en bekabeling verschillend. Er is dus niet hard te zeggen dat de SD zenders er bij gebruik van een HD decoder beter zijn of niet.

  Het HD invoering van de publieke omroep is iets vertraagd. Zodra dit echter zover is zal er naast de SD versie ook een HD versie van Ned 1, 2 en 3 komen. Deze zullen mbv een HD decoder (geen extra abo nodig) mbv een HD decoder beter uit zien op je HD-ready dan de SD zenders. Wel alleen bij de uitzendingen die ook daadwerkelijk in HD opgenomen en uitgezonden zullen worden. In het begin is dit een beperkt, klein, deel. Naar mate de tijd vordert zal dit aandeel groter gaan worden. Oa aan enkele studio programma's en mogelijk studio sport moet gedacht worden. Het journaal zal pas later zover zijn, dit ivm de vele verschillende bronnen waar de items vandaan komen.

  Naast de standaard zenders zijn er ook enkele aparte HD zenders waar wel een apart abo nodig is, oa Discovery HD en National Geographic HD. Deze zenders zullen ook een mooier beeld opleveren ivt de SD zenders maar of je daar op dit moment voor zou moeten kiezen is een persoonlijke vraag.
  Ik vind het aanbod van extra HD zenders tov het gevraagde bedrag te hoog. Mede omdat het vooral "herhaal" zenders zijn. Ik bedoel daar mee dat je een paar weken de zender kunt bekijken en daarna zal je zien dat je veel van de uitzendingen al gezien hebt en er nog maar beperkt nieuwe "afleveringen" bij komen.
  De hoop is dat er over een tijdje nieuwe HD zenders die inhoudelijk wel vernieuwend zijn bij komen. Er is echter voorlopig nog niks concreets over bekend.

  Wat zou ik zelf doen als ik nu een decoder zou kopen?
  Ik denk dat ik voor de binnenkort in de winkel verschijnende Humax HD5050C zou kiezen, zonder een extra HD abonement.

  Dit is een decoder die de HD zenders kan ontvangen en ook in HD kwaliteit kan opnemen. Hij is uiteraard wel wat prijziger dan de SD decoders, maar biedt dus wel de mogelijkheid om H te kunnen kijken en ook om op te nemen, iets dat je niet te licht op moet vatten.
   
 3. Bedankt voor je uitgebreide antwoord ;)

  Op dit moment is het Digitale TV pakket gratis en voor een HD pakket betaal je 99 euro. Als de beeldkwaliteit niet veel verschilt ga ik gewoon voor digitale TV.

  Als ik je verhaal zo lees is er wel verschil, maar minimaal, voor mij in ieder geval niet genoeg reden HD te nemen, dat ga ik dan waarschijnlijk wel doen als ik ooit een Full HD TV koop.
   
 4. Even afgezien van het feit dat HD aanbod nu idd wat mager is:
  de vraag of je HD zenders wel of niet wilt heeft niets te maken met of je HD Ready of Full HD hebt. Met beide kun je nml HD zenders bekijken en tot beeldschermgroottes van een inch of 40 zie je zelfs geen verschil.
   
 5. Ik kan moeilijk zeggen dat het veel of weinig verschilt. Dat is iets dat je echt zelf zou moeten beoordelen.

  Een zender die in 720p uitzend ziet er op jou tv een stuk beter uit dan een zender die in 576i uitzend. Is het niet zozeer de extra beeldlijnen is het het wel het feit dat het progressive is ipv interlaced. Maar dan moet wel het bron materiaal dat er gebruikt wordt ook in 720p (of 1080p) zijn en niet 1080i.

  Juist net dat deel maakt hd juist weer lastig.

  Het is wel zo dat de SD decoders bij alles-in-1 en dergelijke acties gratis zijn (let wel op de beperking mbt opnemen bij non pvr modellen!) en je voor HD modellen minimaal € 99,- moet betalen.

  Heb je nog een tv op de slaapkamer zou je in een later stadium wel de SD decoder daar naartoe kunnen verplaatsen en alsnog een (PVR) HD model voor de woonkamer kunnen kopen. Op die manier is het een goede manier om ervaring op te doen met digitale tv.
   
 6. De Humax HD5050C kan alleen maar HighDef kwaliteit opnemen als je een HD abonnement hebt, of je moet je willen beperken tot eurosport HD. Dat is de enige HD zender die in het standaard pakket zit.
  Gewone SD uitzendingen worden ook in SD opgenomen.

  Voor Discovery HD, NGC HD en History HD moet je het HD pakket nemen en voor Film1HD moet je een abonnement op film1 hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina