1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wanneer wordt HDTV interessant?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door J van E, 22 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb gisteren een nieuwe tv gekocht, een Samsung 32 inch Full HD, plus de Humax 5000C HD decoder. Dit voornamelijk n.a.v. de info op de site van Ziggo. Daar werd namelijk gezegd dat HD Ready tv's (die tot 1080i gaan) niet het prachtige schitterende beeld bieden dat een Full HD met 1080p wel kan. Dat blijkt, zo ontdenkte in na m'n aankoop, complete nonsens te zijn... Ziggo zend niet 'hoger' uit dan 1080i dus een HD ready tv was ook goed geweest. Maar goed, wellicht koop ik ooit eens een blu-ray en dan is die Full HD toch leuk...

  Maar goed, nu m'n eigenlijk post: ik heb dus een HD decoder gekocht omdat ik graag het mooiste beeld wil. We kijken hier regelmatig Discovery channel en Eurosport dus het leek me de moeite wel waard. Nu ben ik er echter achter (ook na m'n aankoop) dat het Discovery HD channel niet gewone Discovery channel in HD kwaliteit is maar een zender met een eigen programmering. En vooralsnog heb ik vooral veel van hetzelfde gezien.. Daarnaast zijn de andere HD zenders wel in 1080i maar ze laten (tot nu toe) opnames zien die duidelijk niet met HD apparatuur zijn opgenomen...! Die zien er dus net zo slecht uit als de normale uitzendingen. Het ENIGE wat ik tot nu toe heb gezien dat ECHT HD was, was zo'n Discovery filmpje vanuit een vliegtuig/helicoper boven Zweden. Dat zag er dan ook SCHITTEREND en scherp uit, maar dat heb ik nu wel gezien...!

  Al met al vind ik het HD gebeuren dus wat tegenvallen... Ik heb me denk ik ook wat te snel op HD gegooid... We waren al van plan binnenkort iets nieuws te kopen, maar het is wat versneld doordat m'n zoon graag de Oscars wil zien, dus ik had een decoder nodig... en heb toen meteen maar hoog ingezet. (Op zich ook vervelend dat er binnen no time een 5050C schijnt uit te komen: een HD PVR... :cry: ) Maar mijn eigenlijke vraag is dus: wanneer wordt HD interessant...? Ik had gehoord dat beging dit jaar Ned. 1, 2 en 3 zouden gaan uitzenden in HD maar vooralsnog is dat niet het geval. Komen er nou binnenkort nog meer HD zenders bij? En zenden die dan niet de hele tijd hetzelfde uit...?
   
 2. je verhaal over full hd en hd ready snap ik niet helemaal. Je hebt een full HD tv (1920x1080) p of i achter de 1080 betekend interlaced of Progressief. Bij Interlaced wordt het beeld opgebouwd in lijnen, bij Progressief. Wordt alles tegerlijk ververst op het scherm

  Een HD ready is minimaal 1280 bij 720 pixel, we spreken over een full HD bij bijvoorbeeld 1920x1080 pixels.

  Het klopt wel dat Progessive (P) over het algemeen mooier beeld kan weergeven dan interlaced (i) ten eerste moet je tv dit dus ondersteunen, ten tweede je digitale ontvanger.
  Ik heb bijvoorbeeld de samsung 360 HD, die geeft op zn best Interlaced in 1080 weer. Terwijl mijn TV Progressive aankan.

  BHet blueray aanbod is ook nog erg mager, en er zit wat mij betreft teveel verschil in prijzen tussen nogmale en blue-ray dvd's maargoed........

  De uitzendingen die over het algemeen door worden gegeven worden vaak interlaced uitgezonden. Hier heeft ziggo geen sturing in. (ik meen dat Film 1 HD bijzoorbeeld wel Progressive uitzend.

  Wat betreft het aanbod van de HD uitzendingen: dat is inderdaad magertjes, Er worden echter wel meer programma's uitgezonden in HD dan alleen het filmpje wat jij bedoelt, Er is inderdaad wel verschil te zien tussen die verschillende programma's. Ook het aanbod op bijvoorbeeld discovery, is erg mager (zoals jij aangeeft veel van hetzelfde)

  Momenteel is het HD aanbod nog niet zoveel bijzonders inderdaad, Ik denk dat dit binnen nu en twee jaar wel gaat veranderen. Zoals je waarschijnlijk weet gaan de publieke omroepen de tweede helft van dit jaar (gepland)HD uitzendingen beginnen. Ook sbs en net 5 geven aan hier dit jaar nog mee te willen beginnen.

  Ook zal ziggo dit jaar hoogstwaarschijnlijk ook BBC HD en MTV HD doorgeven. Kortom, het is inderdaad nog even afwachten met het hoe, wie en wanneer. Dat HD steeds meer in beeld gaat komen is wel duidelijk, Al hoewel sommige omroepen hier graag financiele steun voor (van de kabelboeren en/of kijkers)verwachten.

  Het staat nog in de kinderschoenen maar een ding is zeker, de echte doorbraak van HD-TV..........moet nog komen.
   
 3. Eh, Vinnie, wat topicstarter bedoelt met die HD Ready discussie is dat geen enkele zender in 1080P uitzend en voorlopig ook niet zal doen.

  Alle HD zenders ter wereld zenden uit in 720P of 1080I.

  Overigens is dan wat topicstarter zegt niet helemaal waar: een HD Ready kan 1080I wel ontvangen maar sampled het toch echt down naar 720 beeldlijnen. Alleen een Full HD TV laat de 1080 beeldlijnen van 1080I zien. In theorie dus wel degelijk beter.

  Eén maar: op normale kijkafstanden op schermen tot zeg 40 inch zien de meeste mensen het verschil tussen 720 en 1080 niet.

  Devies is dan ook dat je beter een goede HD Ready TV kan hebben dan een goedkope Full HD. Maar als je hem nu koopt kun je in de klasse kwaliteits TVs eigenlijk alleen nog maar Full HD kopen.
   
 4. O, dat wist ik dus niet! Dan ben ik toch blij dat ik een FullHD tv heb gekocht een geen HD ready. :) Blijft het een feit dat de info die Ziggo geeft nogal misleidend is...

  Maar goed, veel nut heeft HD nog niet, maar zo erg is het ook weer niet: ik wilde toch een nieuwe tv en decoder en dit soort aankopen gaan bij mij meestal jaaaaaaaren mee, dus dan zit ik alvast goed voor als het HD gebeuren lostbarst. ;) Alhoewel, ik had dan misschien nu beter een niet-HD decoder kunnen kopen en dan later een HD PVR... want ik vind het nu wel erg lastig dat je alleen maar kan opnemen wat je kijkt...
   
 5. We hebben in Europa gewoon erg weinig HD. (dit in tegenstelling tot Usa en Japan)

  Complimenten voor Discovery, History,NG en Eurosport dat ze het toch willen proberen.

  De ene HD uitzending is ook de andere niet, zo zien de programma's die volledig digitaal zijn opgenomen (bv sunrise earth) er spectaculair uit en documentaires die met een filmcamera zijn opgenomen duidelijk een stukje minder.

  Maar het is ook een kip en het ei verhaal, worden er geen HD decoders verkocht, dan heeft het voor de omroepen ook geen zin om over te stappen.
   
 6. Vrees dat het ook komt doordat Nederlanders zo idioot krenterig zijn. Zie de reactie op de suggestie die SBS deed om per kanaal 2 euro per jaar te vragen voor HD. Dan hebben we het dus voor 10 NL zenders over 20 euro per jaar, nog geen 2 euro per maand. En daar schreeuwen velen al moord en brand over op dit forum.

  En dat terwijl kabeltarieven in Nederland al ongeveer de laagste van de westerse wereld zijn.

  Kwaliteitscontent kost geld. HD gaat niet meer reclame opleveren dan SD. Ergo: gratis HD kanalen zijn bijna onhaalbaar. HD kanalen zullen onherroepelijk geld gaan kosten. Dus als mensen dit niet willen betalen zullen die kanalen er ook niet komen.
   
 7. Je hebt gelijk, zelfs de overgang naar breedbeeld was bijna onmogelijk, komt nu pas goed op gang, maar alleen omdat er geen 4:3 toestellen meer gemaakt worden.

  Maar waarom betaal ik nog steeds 18 euro per maand voor de analoge tv ?
  Laten ze dit dan gebruiken voor HD.
   
 8. Al vaker gezegd hier: je betaald geen 18 euro voor analoog.

  Je betaald met name voor aansluiting op de kabelinfrastructuur. Daarom is het ook verplicht dit te betalen als je alleen internet wilt.

  Ongetwijfeld zitten in de 18 euro ook kosten voor de zenders, maar als je alleen digitaal wilt zul je dit toch ook moeten betalen. Daarom het digitale basis pakket gratis: de infrastructuur heb je al betaald en de zenders ook. Of dacht je dat gratis de echte kosten waren van het digitale pakket?

  Kortom: jij betaald geen 18 euro te veel als je alleen digitaak wilt. Plat gezegd betalen eerder de alleen analoge klanten teveel omdat ze ook voor de digitale infrastructuur betalen die ze niet gebruiken.
   
 9. 32 inch icm Full HD

  Ik betwijfel of je het verschil tussen 1080i/p en 720p kan zien op een 32inch scherm. Het is dan ook voor jouw waarschijnlijk geen issue.
   
 10. Is idd wel erg zuinig. Ik moet nu al 3,95 betalen voor HD bij Ziggo (vooralsnog 4 zenders. Met veel herhalingen...). Ik heb wel wat over voor een mooier HD beeld!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina