1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ook interactieve kijken met de alpha crypt

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door mootje1, 22 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. kan je ook met deze cam interactieve tv kijken inplaats van weer een decoder aanschaffen ,of is dat en droom:idea:
   
 2. Technisch is er misschien een hele boel mogelijk. Maar dat doen ze natuurlijk niet. Markteting..... Marketing........

  Ik ben net overgestapt op HD ontvanger, nog geen paar weken later kwamen de interactieve ontvangers weer, tja.... als je altijd moet wachten heb je nooit wat, maar het houdt natuurkijk ook een keer op inderdaad, zo blijven we ontvangers kopen...... Als het met de huidige niet mogelijk is, kunnen ze het interactieve bij ziggo wat mij betreft ergens stoppen, waar je geen tv kunt kijken..........(je ziet er geen reet, ra ra) haha
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De Alphacrypt module/cam heeft niets te maken met de interactieve TV functie.
  Er is momenteel maar één decoder/ontvanger geschikt voor interactieve (Ziggo) TV en dat is de Cisco 8455DVB.
   
 4. Correct, voor interactieve tv heb je een vorm van 2 weg communicatie nodig.
  De decoder of tv zal dus een netwerk aansluiting nodig hebben en de benodigde hard/software om aan de server te kunnen vertellen,stuur dit of dat maar.
  De Aphacrypt,of om het even welke cam,is voor de codering en speelt hierin verder geen rol ( in die communicatie) .
  Voor zover nu mij bekend is er geen enkele tv die een dergelijke module bezit ( anders zou je er bv mee kunnen internetten) behalve de door The Doman genoemde decoder is er nog geen apparaat die dat verder kan,of kan worden ge-upgraded om dat alsnog te doen.
  Het is dus niet zo dat een HD decoder, of een SD decoder,of een tv met ingebouwde decoder software matig kan worden voorzien van nieuwe software waarmee dat wel zou kunnen,helaas.
   

 5. Oke... met uitzending gemist enzo, snap ik het. Maar in de tijd van MR ZAP/tv home. Had ik een sagem ontvanger. Je kon toen wel interactief meedoen met bijvoorbeeld de nieuwsquiz. Later was dat ineens niet meer mogelijk. (zelf de vragen invullen op het scherm enzo)

  Aan het einde kreeg je dan de uitslag ook te zien van de door jou ingevulde vragen. Geen netwerk verbinding bij die ontvanger aanwezig hoor!!
   
 6. Wat die Sagem deed (heb hem zelf ook gehad van Mr. Zap, alleen dan via UPC) is slechts software downloaden die lokaal werd uitgevoerd zonder dat de antwoorden terug gestuurd konden worden naar de kabelaar.

  Je decoder kreeg kortom niet veel meer dan een scriptje met alle vragen en alle antwoorden al vooraf opgestuurd met een timer wanneer welke vraag was.
  Dit had als gevolg dat a) de timing wel eens de mist in ging (moest je al antwoorden voordat de vraag gesteld was of kon je nog antwoorden nadat de vraag al gesteld was), b) je om voor prijzen in aanmerking te komen je per telefoon nog een code moest doorbellen omdat de decoder die niet kon sturen.
  (waren nog eens tijden. Deed toen interactief mee met de NCRV Nationale Nieuwsquiz en volgens mij had nog niemand zo'n ding want werd elke week eerste of tweede. Helaas kon je elke weekprijs maar één keer winnen zodat ik maar één jaarabo NRC had gewonnen ipv 10 of zo. Helaas ook net naast de overall prijs, een reis naar Barcelona gegrepen omdat ik twee weken op vakantie was en dus twee weken 0 punten had)
  Om een lang verhaal kort te maken: echt interactief was de Sagem vanwege gebrek aan retourkanaal niet. Voor retourverkeer (zoals bevestigen van een filmbestelling) moest je nog gewoon bellen.

  Wat zowel UPC als Ziggo tegenwoordig doen is wel echt twee-weg interactiviteit.
   
 7. Philips heeft wel aangekondigd met 2 tv's te komen waar interactieve tv mee mogelijk is.
  Of dit echter ook werkt via het Ziggo netwerk en met de Ziggo diensten staat er helaas niet.
  "Philips gaat zijn televisies interactief maken. Alle schermen in de 8000 en de 9000 series zullen vanaf de lente van 2009 de functie 'Net TV' krijgen. Hiermee heeft u direct online toegang tot nieuws, het weerbericht, verkeersinformatie en de websites van enkele partners, waaronder TomTom, eBay en YouTube. Voor Net TV is geen set-topbox of abonnement nodig; een internetaansluiting volstaat. De functie zal eenvoudig toegankelijk zijn via de meegeleverde afstandsbediening. (PCM) "
  Via het onvolprezen mediamagazine dat door een van de hier aanwezige leden wordt gemaakt.
   
 8. Dat zijn TV's met een internet aansluiting, dus eigenlijk een computer met een browser ingebouwd in je TV.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina