1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hulp nodig voor het instellen van een vast IP adres

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door tobbert1983, 22 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hallo

  Ik ben al een tijdje bezig om erachter te komen hoe ik zelf een IP aan mijn apparaten (pc's en xbox 360) kan toevoegen.Ik weet dat ik DHCP moet uitzetten in mijn router en dat ik dan zelf alles handmatig moet in vullen. Mijn computer heeft een LAN verbinding en ik heb deze instellingen gebruikt en het werkt perfect :

  IP adres : 192.168.1.10
  Subnetmasker : 255.255.255.0
  Standaard-gateway : 192.168.1.1

  DNS server : 192.168.1.1

  Nu wil ik mijn tweede pc instellen en dat wil niet lukken.Inplaats van dat er TCP/IP staat ,staat er IPV4 en IPV6 in het lijstje.Nu denk ik zelf dat IPV4 lan is en IPV6 de draadloze netwerkkaart maar wat moet ik hier allemaal invullen?Ik heb zelf een IP ingevuld maar hij blijft zeggen dat ie onjuist is.Ik wil namelijk mijn xbox en pc forwarden maar op het moment veranderen alle aparaten elke keer van IP en schiet het dus niet op.Hopelijk kan iemand mij even helpen.Alvast bedankt Groetjes tom!
   
 2. Je moet dus gewoon IPV4 (in Vista) hebben (IPV6 ongemoeid laten) en daar dezelfde gegevens invullen, natuurlijk wel een ander IP adres.

  Wat je ook kunt doen (als jouw router tenminste DHCP Reservation kent) om in de router aan te geven welke MAC adressen bepaalde IP adresssen moeten gaan krijgen. Zo heb ik nergens (behalve in de router dus) vaste IP adressen in hoeven vullen en vanuit de router worden altijd dezelfde IP adressen aan de betreffende MAC adressen gegeven. Op die manier kun je dus o.a. ook een vast IP adres aan je PS3 geven.
   
 3. Oke ik zal is ff gaan kijken.Moet DHCP uitstaan in mijn router als ik handmatig IP invul bij windows?
   
 4. Ik heb het aan de gang gekregen alleen ik heb nu nog een ander probleem.Ik heb een tweede router die gebruik ik als bridge.Zodra ik alle poorten op die router heb ingesteld krijg ik geen toegang tot het internet.Na een reset werkt alles weer prima.Ik begrijp er niets van waarom poorten openen of dmz gebruiken niet werkt.Hebben jullie misschien een oplossing?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina