1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DNS?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door catastrofus, 20 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zei het niet dat de leasetime bij ziggo op 7 dagen staat. Blijf je renewen binnen deze periode (b.v. door PC nooit uit te zetten), dan houdt je je ip. (tenzij Ziggo onderhoud pleegt aan DHCP = leases file weggooien).

  Laatst nog getest, had PC 9 dagen niet aan Ziggo hangen (laatste maand van adsl abbo). Toen aan de kabelmodem gaan hangen.
  Kreeg een ander ip dan dat ik kreeg toen ik ziggo ff testte 9 dagen daar voor.

  Het is dus wel dynamisch.
   
 2. Ik ben benieuwd. Wanneer is die dynamisch geworden?

  Ik ben klant van @home sinds 2003. Dus +/- 5 jaar en klant van @Home en meer dan 18 maanden van Ziggo (nadat @Home was overgenomen door Ziggo. Nou weet ik niet precies waanneer is dat gebeurt).
  Al die tijd had ik fixed IP address en ik zie geen enkele reden dat Ziggo twee dagen geleden heeft iets gewijzigd.

  Als dat waar is dan zouden ook die IP ranges blocken moeten wijzigen volgens regels. Maar nog steeds heb je (tenmiste bij oude @Home gebied) :
  82.75.0.0 - 82.75.83.255 (@Home Hengelo Headend block )
  82.75.128.0 - 82.75.219.255 (@Home Enschede Headend).
  213.51.104.0 - 213.51.105.255 (@Home Benelux Hengelo Headend block)

  ezv....

  Ik zal binnen 1-2 weken weten of je hebt gelijk maar op basis van mijn ervaring bij @Home en Ziggo ben ik bijna zeker dat wij nog steeds hebben fixed IP addres.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 feb 2009
 3. Probeer eens een ander MAC adres in je router te zetten als je die hebt en reboot daarna modem en router en kijk wat er gebeurt....

  (dan hoef je geen 2 weken te wachten)

  Dynamisch IP wil overigens niet zeggen dat je IP dan steeds wijzigt. Ik heb ondertussen al 2 jaar hetzelfde ip-adres, maar het is wel dynamisch via DHCP uitgegeven. Wij hebben hier een leasetijd van 40 dagen, na die tijd wordt de lease verlengd. Het IP wijzigt alleen als je een andere computer of netwerkkaart of router aansluit op het modem wat een ander MAC adres heeft. Of natuurlijk als de indeling van het ziggo netwerk wijzigt.
   
 4. Natuurlijk dat is dynamisch uitgegeven door DHCP maar ik bedoelde met fixed IP address, een IP address dat blijft zelfde voor lang tijd. Dat heb ik ook boven uitgelegd. Ziggo wijzig niet IP addresses elke week of elke maand als dat wordt al beweerd.

  Dat is ook mijn bezwaar tegen laatste wijzigingen met name tegen @Home Enschede Headend IP ranges blocks waar mijn PC nou zit (terwijl ik altijd had Hengelo Headend IP blocks) en voornamelijk tegen nieuwe hostname cc11xXX47-a.ensch1.ov.home.nl

  ps

  Ik heb net uitgeprobeerd om MAC address te wijzigen en alless reseten maar dan zit ik zonder verbinding.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 feb 2009
 5. Hier kan het nog slimmer, na woensdagnacht(onderhoud ziggo) heb ik hier ook een ander IP adres gekregen. Zat ik eerst onder kampen (10KM hier van daan) woon ik sinds donderdag in Den Haag

  Hostname5ED7B735.cable.ziggo.nl
  Geo IP Location Information IP Location[​IMG] NL, Netherlands
  CityDen Haag,11,- OrganizationCasema B.V. ISPCasema B.V. AS -------------------------------------------------------------------

  Snelheid is er hier op achteruitgegaan, haal nu nog geen eens 6MB op een abo van All1extra download is nog geen 1.1:schater:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina