1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

NPO in HD uitgesteld

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door BertvanHorck, 20 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. of een politiek spelletje om meer geld te krijgen...... wie weet krijgen ze dat nu ook vanwege de "crisis"

  Voor mij was de Tour de France in HD overigens veel mooier dan Euro 2008 dus ik zou een teruggang naar SD wel heeeel jammer vinden!
   
 2. Tuurlijk is de oorzaak van dit alles een geldprobleem. HD is gewoon duurder dan SD niet alleen de uitzendingen maar vooral de apparatuur. Maar het is wel opvallend dat naast geld van de overheid ook geld door de kabelbedrijven is toegezegd en nog stellen ze het uit. Ik vraag me dan af hoeveel ze willen zien voordat ze volledig in HD gaan uitzenden. En waarom meteen drie zenders in HD die toch alleen maar grotendeels upscaled HD uitzenden?? Kijk naar het voorbeeld uit Engeland : BBC HD. Voor de schotelkijkers onder ons een bekend kanaal. Gewoon één kanaal uit het het BBC aanbod met daarop alle HD programmering.
   
 3. Als ik kabelaar was en onlangs 2 miljoen euro (naar schijnt) heb overgemaakt
  naar de NPO ter ondersteuning van HDTV en vervolgens krijg te horen "bedankt voor het geld maar we stellen uit" dan zou ik op mijn beurt vragen of men wel goed bij het hoofd is. :mrgreen: Ik wil natuurlijk wél waar voor m'n geld.

  Maar goed, er zit voorlopig niets anders op dan afwachten...
   
 4. Mee eens. Nederland is toch geen eiland? Allerlei landen om ons heen hebben toch ook al de nodige ervaring opgedaan?
  Het moet allemaal misschien weer voor een dubbeltje, zoals indertijd de omschakeling naar breedbeeld. Met de redenatie dat de meeste mensen thuis toch nog niet zitten te wachten op de vernieuwingen die met de tijd toch alleen maar goedkoper worden.:no:
   
 5. Stilte voor de storm? Zit iedereen te wachten op z'n 5050c?

  Ik heb de mijne bij Smorenberg in Alkmaar besteld, die doen voor mij ook de satelliet.

  Met een beetje mazzel loopt het eind deze week begin volgende week storm op het forum met vragen, opmerkingen, meningen.....

  Gezellig!
   
 6. Dat zou nog wel eens iets langer kunnen duren. De 5050 levering is nu al een paar keer opgeschoven. Ik verwacht ook niet dat de eerste levering bij veel mensen aankomt gezien het verwachte aantal. Enfin we wachten maar weer rustig af. Dat is blijkbaar het motto in HD land.
   
 7. en de omroepen vragen zelfs NU nog steeds niet aan de producenten om aan te leveren in HD...

  Volgens mij heeft de NPO de overgang naar HD NIET in de grip....

  Zonde van die miljoenen die de kabelaars beschikbaar hebben gesteld....
   
 8. De miljoenen die de kabelaars hebben aangeleverd zijn natuurlijk wel in eerste plaats voor de uitzendinfrastructuur bij de NPO.

  Dat programma's nog niet zoveel in HD kwaliteit worden opgenomen heeft alles te maken met de 5 tot 20 procent, afhankelijk van de productie, meerkosten die dit met zich meebrengt. En daar is volgens de meeste omroepen gewoon geen geld voor.
   
 9. zeker als je kijkt naar reality, de camera prijzen komen met spongen omlaag, voor 4.000 euro heb je al een vol professionele HD cam, Final Cut Pro wordt veel gebruikt en verwerkt HD, je hebt alleen meer opslag capaciteit nodig....

  Eerder 5% dan 20% voor dat soort programma s lijkt me.

  Maar als de omroepen de producenten niet eens vragen om HD, kan t nog lang duren.....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina