1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

[Netgear Wireless-N300] Eindelijk draadloos en bedraad werkend gekregen.

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door KaPiche, 17 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat ik nu anders heb gedaan is alsvolgt:

  Hoe had ik het voorheen aangesloten;
  In mijn modem van ziggo heb ik een lange utp kabel gestopt, welke naar de 1e verdieping gaat, waar mijn pc en router staan. Hier heb komt ie in mijn kamer binnen en daar stop ik hem in de router. Vanaf de router had ik een andere utp kabel lopen naar mijn ethernet aansluiting op mijn pc.
  Dit werkte niet!

  Alsvolgt aangesloten en het werkte wel;

  Mijn router naar beneden gehaald. In de meterkast. Hierna de lange utp kabel uit mijn modem gehaald. De korte utp kabel die meegeleverd wordt aangesloten op de modem. De andere kant van deze korte kabel aangesloten op mijn router. Vervolgens de lange utp kabel, die al naar boven liep, op één van de lan verbindingen aangesloten en voilà.

  Wat ik nu niet snap is 1 ding.
  Wat is nu het essentiële verschil in de bovenstaande constructies?
  Enige verschil wat ik eruit haal, is dat de router naar beneden is gehaald en de lengte van de kabel tussen de modem en router ingekort is.
  Who can explain me?

  P.s. ik heb een netgear Wireless-N 300 Router.
   
 2. Die lange UTP kabel, kant en klaar gekocht of zelf gefabriceerd?

  Bovenstaande situaties mag namelijk niets uitmaken daar een UTP kabel tot 100mtr (thuis kan je 120 aanhouden) mag zijn. Het moet dan ook gewoon werken als de router boven staat.

  Nu geef je aan dat het niet werkt als je het in de eerste situatie aansluit met de router boven, maar wat werkt er precies niet? Krijg je vanaf je pc wel een verbinding met je router? En krijgt je router wel een verbinding met het modem? Het link lampje op het modem gaat wel branden? En niet te vergeten, wel modem eerst gereset?
   
 3. Wat er niet precies werkt is mijn internet. Ik kan wel in mijn router, maar niet meer in de modem van ziggo. Internetten gaat dan in ieder geval niet.
  De modem en router had ik meerdere malen gereset in ieder geval. Fabriekinstellingen teruggezet ect..al het mogelijke in ieder geval.

  Wat me wel op is gevallen is dat in de situatie, waarin het niet werkte mijn link lampje oranje brandde. Nu hij wel werkt brand hij groen.

  Met betrekking tot de kabel. Dit is de kabel die normaal gesproken direct in mijn pc gaat, vanaf de modem van ziggo. Deze werkt al jaren hartstikke goed. Tevens is deze nu nog steeds aangesloten, maar dan op de wijze vanaf mijn router naar pc ipv modem naar router.
   
 4. cross-cable kabel gebruikt mischien ?
   
 5. Wat is een cross cable?
   
 6. Crosscable

  Kruiskabel
  Gekruiste kabel
  Een UTP-kabel waarmee het mogelijk is om twee PC's (via netwerkkabels) direct met elkaar te koppelen, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een hub. Om het verschil te zien met een gewone UTP-kabel, moet u de uiteindes van de kabel met de RJ45-stekkers naast elkaar houden, zodat u de gekleurde draden kunt zien. De eerste (uiterst links) gekleurde draad aan het ene uiteinde van de gekruiste ethernetkabel de zelfde kleur is als de derde draad van aan de andere uiteinde van de kabel. Enkele gekleurde draden kruisen elkaar dus.
   
 7. Nope gene cross cable in ieder geval.
   
 8. Dan nog blijft het heel vaag, want hier loopt een UTP kabel (zelf gemonteerd, UTP stekkers konden niet door de muur zonder het gat te vergroten hehe)van 20 meter van de modem in de meterkast naar de 1e etage waar de router staat. Geen snelheidsverlies en sterker nog, internet werkt overal ;)
   
 9. Inderdaad heel vaag. Ik snapte het ook niet.
  Maar het werkt nu in ieder geval :mrgreen:
   
 10. Lengte van een UTP is niet bepalend voor snelheid van deze verbinding mits de max lengte niet overschreden word. :wink:

  UTP mag, mits goede materialen worden gebruikt en op de juiste wijze zijn gemonteerd een lengte hebben van 100meter. Dit is een lengte die in zakelijke installatie word gehanteerd volgens norm. Hier word echter een marge aangehouden omdat er ook altijd nog wel sprake is of kan zijn van enkele meters door patchkabels in patchruimtes. De max lengte in totaal volgens vastgelegde norm is 120meter.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina