1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony ondersteunt CI+ plus ja!

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door ber000000-6, 17 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Elders op dit forum las ik volgens mij dat zelfs na een full scan ook nog zenders konden ontbreken. Dus het is handiger als de TV een inhoudsopgave van Ziggo kan gebruiken.

  Maar het hoort inderdaad wel tot de basisfunctionaliteit van een TV, ook al gooit men er vaak een hoop mee overhoop.

  Mocht je ooit besluiten met hetzelfde toestel en een CI(+)CAM naar Digitenne te gaan kijken, of naar de satelliet, dan zou je die functionaliteit misschien weer terug willen. Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben en daar iets over kunnen zeggen? Of hebben Canal Digitaal en Digitenne tegenwoordig ook hun zenderindeling via inhoudsopgave mogelijkheid?

  Geldt het weghalen van de full-scan ook voor het analoge deel?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 aug 2009
 2. Je schrijft wel een hoop onzin, ik zou bijna denken dat je voor Ziggo werkt :wink:.
  Maar de maatregelen die Ziggo neemt (o.a. uitschakelen Alphacrypt) hebben niets te maken met illegale praktijken. De gebruikers van die CAM's hebben netjes een smartcard gekocht. Het opnemen van TV programma's is ook niet illegaal. En testfirmware op je produktieve omgeving loslaten (Sony TV's) is natuurlijk zeer kwalijk. Daarnaast kun je je afvragen of het normaal is dat Ziggo van Sony een firmware eist waarbinnen de basislijst niet meer gesorteerd kan worden.
   
 3. Met een volgende update zou de sortering weer mogelijk worden, maar niet het verwijderen van zenders.
   
 4. Deze wens is doorgegeven aan Sony, verder niets toegezegd.
  Wel goed lezen want zo komen er weer allerlei wilde verhalen in omloop.
  Verder zou ik niet weten waarom Sony meteen een nieuwe update zal uitbrengen als deze voldoende is voor de certificering van Ziggo.
   
 5. Lijkt mij niet dat de analoge scan verdwijnt, want bij mijn weten bestaat er niet de functionaliteit van network id/frequentie. Ik weet niet zeker of de ACI functie ook de kanalen in een bepaalde volgorde zet, maar het wordt niet op alle TV's ondersteund.

  De scan zal denk ik zowiezo blijven bestaan voor DVB-T, mede denk ik omdat het hier om ethersignalen gaat.

  Ik wist niet dat de full scan bepaalde kanalen soms niet kan vinden. Ik snap echter niet waarom Ziggo zo graag af wil van deze functionaliteit, ik wil graag zelf baas zijn over mijn TV en de kanalen kunnen zoeken op de manier die ik wil en de zenders plaatsen in de volgorde die ik wil...
   
 6. Oh, dat is heel duidelijk. Zo lang dat punt onopgelost rond blijft zwerven op dit forum is dat een risico voor de verkoop van de gecertificeerde modellen ten gunste van Samsung. Dus het lijkt me dat ze er ASAP iets aan zullen doen.

  Juist als Ziggo toestellen certificeert is het voor de leveranciers van belang
  1. Vooraan te staan met een lijst gecertificeerde toestellen.
  2. In het aanbod geen duidelijke dissatisfiers te hebben.

  Dit is namelijk hèt moment waarop veel mensen met hun aaschaf hebben gewacht, en ook bereid zijn wat hogere bedragen te betalen, die ze immers hebben uitgespaard bij het wachten...
   
 7. Klopt helemaal, heb het voornemen de Z5500 te kopen. Maar als sony belangrijke functionaliteit er uit sloopt zal het zeker een ander merk worden. en ik zal zeker niet, de enige zijn die er zo over denkt.
   
 8. JIJ wil graag dat het sorteren behouden blijft. Sony heeft toch al laten merken met de update daar geen boodschap aan te hebben.
  Verder is Sony Nederland altijd erg zuinig geweest met updates dus zal dit nu niet wezenlijk gaan veranderen lijkt me. Dan moeten ze mischien weer het hele Ziggo traject (met bijkomende kosten) doorlopen.
  Voor het gros van de mensen is het al mooi dat je zonder extra kastje en afstandbediening digitaal kan kijken. Sony verkoopt zonder die sorteerfunctie toch wel tv's aan nieuwe klanten
   
 9. Er zijn meer mensen die niet op een forum kijken en zich hierin verdiept hebben dan wel. En zelfs mensen die wel hier hebben rondgekeken hebben toch maar besloten om een tv te kopen waarvan nu blijkt dat er soms nog een CI-slot inzit.
   
 10. Alleen wat minder, in het ziggo gebied.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina