1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony ondersteunt CI+ plus ja!

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door ber000000-6, 17 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De functionaliteit van de DVB firmware wordt bepaald aan de landinstelling van de TV en het gebruikte transmissie medium wat in dit geval dus Nederland in combinatie met DVB-C gebruik is.
   
 2. Maar welke firmware versie er ook op komt, ze moeten gewoon afblijven van de functie zender verplaaten en verwijderen. Dat is een functie die jij hebt gekocht bij aankoop van je televisie. Die mag daar nooit zonder jouw toestemming uitgehaald worden.

  Ik adviseer iedereen die breed aan te kaarten bij consumentorganisaties.
   
 3. @ArChie

  Je hebt helemaal gelijk, de optie voor update via kabel was ik even vergeten aan te halen. Maar voor de functionaliteit ofwel de werking na een nieuwe update moet je alsnog niet bij Ziggo zijn. De firmware wordt door Sony geschreven en niet door Ziggo. Dat Ziggo het ter beschikking heeft gesteld voor update via de kabel kan alleen indien Sony hiermee akkoord gaat lijkt mij.

  Ik denk dat Sony ondertussen wel heeft geluisterd naar de mensen omdat de firmware van nu niet meer toestaat om de update volledig automatisch te laten plaatsvinden. Er moet een bevestiging van de gebruiker zijn.

  En ja ik heb al verschillende delen van het hele forum gelezen maar sorry ik ben ook maar een mens en kan niet alles onthouden. Daarom heb ik ook al eerder gezegd dat ik open sta voor alles.

  :thumb up: Ga zo door maar wordt niet persoonlijk :thumb up:
   
 4. waar baseer je deze uitspraak op? Standaard staat het ophalen en installeren van firmware gewoon aan en wordt dit dus zonder tussenkomst van de gebruiker van de tv uitgevoerd. Ik heb daarom vorige week bij mijn nieuwe 32V5500 eerst deze functies in het menu uitgezet voordat ik de kabel aansloot.
   
 5. Ik krijg hier ook een beetje een "deja vu" gevoel.

  Ik vind in deze ( en de andere :)) discussie meer de "schuldvraag" interressant. Sony zal zeggen dat ze in Nederland nooit DVB-C ondersteund hebben en Ziggo verschuilt zich achter het feit dat ze Alphacrypt totaal niet ondersteunen.
  Ik vraag me af als je pas een Sony met alphacrypt aangeschaft hebt of je deze bij de winkelier om bovenstaande argumenten kan/mag retourneren.
   
 6. Iemand van Sony kan toch langskomen om er een firmwareversie op te zetten waarmee je weer wel volledige functionaliteit hebt?
   
 7. Googlen

  Ik heb even gegoogeld en ben via een buitenlandse site www.avforums.com op een andere site gekomen (sorry welke weet ik niet meer) waar in verschillende interne memo's stonden van Sertronics AG. En Sertronics is een onderdeel van Sony welke zich bezig houd met de firmware van Sony tv's, blu-ray enz, enz.

  Er wordt aangegeven dat de updates niet meer zonder tussenkomst mag gaan van de gebruiker. En de TV's van sony hebben nog een aantal opties die in geen enkele handleiding is terug te vinden. Als voorbeeld neem ik dus om te controleren of een firmware update helemaal correct is uitgevoerd (kernel, boot en program) van een W3000 serie: ga naar "service-menu" in standby-modus (ja, je leest het goed), druk dan na elkaar de volgende knoppen op de AB in : '->' (linksboven op de AB) dan '5', dan 1 keer de 'vol +' en als laatste de stand-by knop.

  De tv springt aan en je kan dan aflezen of de nieuwe firmware goed is.

  Ik moet er ook wel bij zeggen dat ik er nog niet helemaal achter ben of mijn W5500 ook nog dit soort functies heeft maar dat zal best wel. (moet voorzichtig zijn, heb anders ruzie met de vrouw als het mis gaat)

  :thumb up: Zo leuk al die info op internet :thumb up:
   
 8. Ik wil het volgende punt nogmaals hier onder de aandacht brengen: waarschijnlijk verdwijnt met een nieuwe FW ook de "Full scan" feature voor digitale kanalen, die nu gewoon standaard op de Sony televisies zit...

  Ik baseer mij op de volgende uitspraak van Anoniem op het inmiddels gesloten CI+ forum:

  "De analoge kanalen worden v.w.b de positie op een willekeurige plaats gezet, omdat samsung waarschijnlijk geen gebruik maakt van ACI (automatc Channel Installation). Bij Digitaal sturen wij de posities mee. Bij Samsung TV die wij getest hebben worden verschillende lijsten gebruikt, die je zelf naar keuze kunt indelen/samenstellen. Met de goedgekeurde modellen kun je niet scannen maar alleen een installatie uitvoeren, via het invoeren van een frequentie en een netwerknummer. Als dit in jouw situatie niet hoeft dan beschik je over oude software die wij niet kennen"

  Anoniem heeft het hier over Samsung televisies, maar reken maar dat dit voor alle gecertificeerde TV's gaat gelden..

  Ik heb nu tweemaal gevraagd op dit forum of de fullscan nog mogelijk was met de nieuwe FW, maar blijkbaar vinden de mensen die nu de test FW op hun televisie hebben staan dit niet belangrijk om te checken of vinden ze de moeite te groot (te checken met Settings>digital setup>digital tuning>digital autotuning>cable>Full scan)...

  Ook heb ik de vraag in dit nieuwe forum direct gesteld aan de heer Anoniem, maar het blijft angstvallig stil! Zie: (
  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=19741

  Ik persoonlijk beschouw deze Full scan als een basisfunctie van een televisie en het maakt mij niet uit dat je via de network id en frequentie ingave (Quickscan) lekker snel alle zenders van de kabeloperator kan installeren; je voelt je toch weer afhankelijk van wat de kabeloperator en je hebt geen "vrij" zicht op het hele digitale frequentiespecrum..

  Maar misschien ben ik de enige persoon die me hier druk over kan maken...
   
 9. Ik heb die moeite wel genomen, op de KDL40W5710 zit de full scan er niet meer op na de nieuwe software.
  Het was mee eerder niet opgevallen.

  Maar dit vind ik persoonlijk geen ramp, of het moet problemen gaan geven.

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina