1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony ondersteunt CI+ plus ja!

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door ber000000-6, 17 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ben je nou met die nieuwe software gelijk de mogelijkheid kwijt om de zenders in je eigen volgorde te plaatsen en de niet gebruikte zenders te verwijderen?
   
 2. Waarschijnlijk heeft dat verhaal van die zender indeling puur te maken met het feit dat de firmware die gebruikt wordt een Beta versie is. En met een Beta versie is die mogelijkheid inderdaad aanwezig omdat deze wordt verspreid om mensen die dat willen het te testen. Dit gaat met computersoftware eigenlijk hetzelfde. In de Beta versies zitten meestal nog bugs. Deze worden dan aangepast of verbeterd aan de hand van de referenties van gebruikers. Dus dit is afhankelijk van de fabrikant die de firmware schrijft.

  Ik kan me niet voorstellen dat Ziggo hier direct iets mee te maken heeft. Natuurlijk kan Ziggo een heleboel doen zoals een bepaalde 'code' inbouwen in hun signaal waar bijvoorbeeld de alphacript niet mee overweg kan. Deze is nooit erkend door Ziggo.

  Het is erg open en algemeen maar ik hoop dat je hier wat aan hebt.
   
 3. Waar de meeste mensen zich denk ik druk om maken is dit:
  Sony heeft speciaal voor Ziggo aanpassingen gemaakt in de firmware.
  Dit betekend dus naar aanleiding van wat Ziggo graag wil ... bepaalde functionaliteiten uit de tv zijn gehaald.
  Dat Ziggo de update heeft beschikbaar gesteld, wetende dat Sony televisies met CI+ standaard firmware update op automatisch hebben staan, is het grote probleem.
  Dit soort akties, vind ik, zouden via brief beschreven moeten zijn.
  Ziggo stelt sowieso als minimale eis een bepaalde firmware, zet deze op een website en laat de klant deze zelf updaten als een brief teveel moeite is.
   
 4. Blijft nog steeds dat de firmware 1.538EA waar specifieke Ziggo fixes /aanpassingen zaten nog steeds een beta versie is en dus geen correcte versie zonder bugs.

  :frons: Gewoon even googlen :frons:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 aug 2009
 5. Volgens mij trap je niemand tegen het zere been. Je geeft gewoon eerlijk jouw visie en dat moet toch kunnen? Blijf dat vooral doen wat mij betreft.

  Maar ook al komt de firmware van de fabrikant zelf vandaan, dan nog vind ik het heel erg fout dat daarmee gelijk functies verdwijnen die de consument zo waardeert en mede tot zijn aankoop heeft doen besluiten.

  Ik vind het prima als digitale televisie probleemloos werkt met Ziggo, maar het nut van de zenders in je eigen volgorde zetten eruit halen ontgaat me volledig.
  Ook zenders waar je toch geen abonnement op hebt moet je gewoon kunnen verwijderen.

  Dat een televisie de zenders inleest in de volgorde van de kabelmaatschappij, dat vind ik logisch, maar je moet ze daarna wel naar eigen voorkeur kunnen verplaatsen.

  Ik denk ook als Ziggo alle firmware van alle merken televisies op die manier laat aanpassen, dat heel veel mensen boos worden.

  Je gaat dan echt veel en veels te ver!!!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 aug 2009
 6. Sinds ik die 1.538EA op de tv heb openen de menu's veel trager, het scrollen in het menu gaat haperend en als ik bv de toets 'info' indruk duurt het soms 10 seconden voordat de info verschijnt. Fabrieksinstellingen helpt ook niet.

  Of dit komt omdat er bugs in die frimware zitten durf ik niet te zeggen maar het lijkt er wel op. Ik hoop dat Ziggo dit oplost.

  En nogmaals de optie 'Auto service update' stond uitgeschakeld op mijn tv en toch is die software op mijn tv geïnstalleerd .
  het moet via onderstaande ingeschakelde opties op mijn tv zijn gekomen:

  systeem update stond op aan
  systeemvervanging stond ook op aan.
   
 7. @twigger.

  Je schrijft in je bericht het volgende:
  Of dit komt omdat er bugs in die frimware zitten durf ik niet te zeggen maar het lijkt er wel op. Ik hoop dat Ziggo dit oplost.

  Voor de duidelijkheid: Je moet hiervoor niet bij Ziggo zijn maar bij Sony. Sony is je fabrikant en deze schrijft ook de firmware. In deze firmware staat bij 'systeem update' op welke url de tv moet zoeken voor een update van de firmware (en geloof me, dat is zeker geen site van Ziggo maar in geval van Sony is dat een site van Sony).
  En als ik het goed heb kijkt de firmware met 'systeemvervanging' welke firmware het meest geschikt is voor jouw tv. Download de firmware dan automatisch en wat ik begrijp in jouw verhaal heeft de tv buiten jouw weten om de firmware ook automatisch geïnstalleerd. Dit laatste lijkt mij heel erg stug maar dan praat ik uit ervaring. (Ik heb een 46W5500 en kan alleen mbv een usb een update uitvoeren voor de firmware).

  Ben je thuis alleen of zijn er meerdere mensen die gebruik maken van de tv. Als dat zo is moet je even vragen of er misschien iemand iets raars is opgevallen. De tv updaten duurt namelijk ook een kleine 5 minuten. Ik wil hierbij niet iets vervelends aanhalen maar.....

  Als voorbeeld kan ik bijvoorbeeld aanhalen dat ik mijn firmware van mijn Blu-Ray (Sony BD-350) heb geupgrade. Deze doet dat wel direct via het netwerk in tegenstelling tot mijn tv, en alles stond mbt updaten op automatisch maar ik moest toch echt 2 keer bevestigen of ik het zeker wist (lijkt windows wel).

  Tot zover mijn reactie.
   
 8. Zoals al meerdere malen in dit forum is beschreven vraagt Ziggo aan Sony om de firmware aan te passen (anders komt het toestel niet in aanmerking voor 'certificering' door Ziggo). Vervolgens heeft Ziggo de testfirmware op het kabelTV netwerk gezet (dus niet op Internet), en deze firmware is bij een aantal klanten zonder toestemming van deze klanten op hun TV geïnstalleerd. Deze mensen hebben er dus niet om gevraagd om buggy/beta/test firmware op hun TV te laten zetten.
  Dus kom nou niet aanzetten met statements als het is een beta versie dus dan heb je nou eenmaal bugs...
   
 9. @Databoy

  Ik ga helemaal mee in je verhaal dit ikzelf bepaal waar ik welke zender zet en dat dat niet Ziggo is. Met een settopbox kan ik het me wel voorstellen omdat deze specifiek zijn gemaakt voor de doorgifte van het signaal.

  De huidige tv's kunnen iets meer dan alleen maar het beeld weergeven van tv-signaal dus ik denk werkelijk niet dat Ziggo kan bepalen welke zender waar komt te staan in de favorietenlijst van mijn tv.

  Je schreef ook:
  Ik denk ook als Ziggo alle firmware van alle merken televisies op die manier laat aanpassen, dat heel veel mensen boos worden.
  Ik kan alleen maar zeggen dat er niet alleen mensen hier in NL boos gaan worden maar ik ben bang voor iedereen in Europa die een Sony tv heeft.
  Een kennis van mij, welke in Duitsland woont, heeft een sony 52W5720 en kijkt HD via de kabel zonder settopbox maar met een cam module erin en deze heeft totaal geen problemen. Ook de firmware is in orde en werkt niet anders dan de vorige. Maar dit zijn zijn woorden. (En nee het is geen duitser maar een Nl'er)

  :thumb up: Don't worry, be happy :thumb up:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 aug 2009
 10. Misschien is het handig als je eerst wat meer leest over de ongevraagde firmware updates voor de Sony TV's. Er is voldoende over te vinden op dit forum. Dan had je ook geweten dat Ziggo firmware updates verspreid via de kabel op een soortgelijke manier als ook gebruikt wordt voor de door Ziggo "gecertificeerde" kabel ontvangers. Via die methode is een test firmware versie op de TV's terecht gekomen van nietsvermoedende Ziggo/@Home klanten. Er zijn dus meer methodes voor het updaten van firmware dan via het Internet of via een USB stick die voor onaangename verrassingen kunnen zorgen als je daar als klant niet van bewust bent.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina