1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony ondersteunt CI+ plus ja!

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door ber000000-6, 17 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. CI+

  Wordt er nog door iemand rekening gehouden dat de huidige certificering voor de Sony V serie vanaf een bepaalde softwareversie is. Ik heb nu een Sony 46W5500 met software versie 1.405EA. (Deze tv is in april 09 gemaakt.) De certificering volgens Ziggo is minimaal softwareversie PKG1.570EA.

  Enig idee waar je deze software kan downloaden, ik zoek me rot maar kan het niet vinden. Als mensen hier maar rekening mee houden met de aanschaf van een cam-module.
   
 2. Tot op heden doet Sony niet aan het ter beschikking stellen van firmware upgrades aan hun klanten via bijv. Internet.
   
 3. Dat is niet waar; een voorbeeld hiervan is hier te vinden.

  Dit is niet bedoeld als download voor 'de' CI+ certificering, maar toont wel aan dat Sony via internet firmwaredownloads aanbiedt.
   
 4. Je hebt gelijk. :oops:

  Dit is een zeer recente ontwikkeling, voorheen wilde Sony hier niet aan. Het is de vraag op welke schaal Sony firmware updates gaat aanbieden (alle updates of alleen een selectie), en voor welke modellen (bijv. alleen vanaf de 5000 serie).
   
 5. Via die link is een firmware update te downloaden voor Sony TV's die ook in Nederland worden verkocht. Eén van de TV's waarvoor die firmware updat geschikt is volgens het lijstje is de KDL-52V5500. Als ik vanuit de volgende link http://support.sony-europe.com/tv/index.aspx?site=odw_nl_NL met "Nederland" bij "Selecteer uw land" de support pagina van de KDL-52V5500 opvraag dan is er geen link op die support pagina aanwezig om de nieuwe firmware te downloaden. Pas als ik de landselectie op Zweden zet dan komt de firmware download link voor de dag. Nadat die link gevolgd is kan de taal van de download pagina weer op Nederland worden gezet zodat de boel wat leesbaarder wordt.

  Daaruit valt af te leiden dat Sony in Europa per land andere firmware download en installatie policies hanteert. Sony Nederland stelt via de Nederlands-talige support pagina's, die normaal door de Nederlandse klanten gebruikt worden, dus geen links naar firmware downloads beschikbaar terwijl Sony Zweden dat bijvoorbeeld wel doet. De vraag is hoe het zit met garantie als Sony klanten in Nederland zelf firmware updates installeren die via een omweg gevonden zijn? Als Sony Nederland de policy heeft dat alleen hun service afdeling firmware updates mag installeren, en dat ook logt in een database, dan kan je mogelijk een probleem hebben als de TV een keer geserviced moet worden onder garantie en er staat een firmware update op waarvan Sony Nederland weet dat zij hem er niet opgezet hebben. Verder is niet bekend of deze firmware update ook getest is door Sony Nederland en geschikt is bevonden.
   
 6. De PKG1.570EA zal in de komende dagen worden uitgebracht via de website.
   
 7. ik heb nu software versie 1.538EA op de sony , moet ik ook die PKG1.570EA via de website downloaden?
  Ik dacht dat die software wat er nu op zit geschikt was voor ci+

  In je pm zei je laatst dat er binnenkort een software versie op internet beschikbaar komt die nagenoeg gelijk is aan de versie die op het netwerk stond, dus dan hoef ik die software toch niet te downloaden want die op het netwerk stond heb ik dus nu.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 aug 2009
 8. In 1.538 zitten blijkbaar nog bugs. Anoniem heeft eerder gemeld dat 1.570 nog niet de sorteerfunctie terugzet, dus er zal mogelijk nog een nieuwere versie komen.
   
 9. Komt die update op de ziggo site of op sony site??? als die op de sonysite beschikbaar komt dan heb je een sony usb stick nodig las ik in de handleiding van de sony tv, ik heb meerdere usb sticks maar geen sony.

  overigens zei anoniem laats in een pm dat er binnenkort een software versie op internet beschikbaar komt die nagenoeg gelijk is aan de versie die op het netwerk stond, dus dan hoef ik die software toch niet te downloaden want die op het netwerk stond heb ik dus nu en blijkbaar is die dus wel goed.

  Anoniem kan beter even reageren denk ik.
   
 10. De PKG1.570EA is de officiele release die vrijgegeven wordt voor Europa. De PKG1.538EA was een voorloper. Volgens Sony zitten er voor NL geen verschillen in de 1.570 t.o.v. de 1.538. Wij hebben zelf echter wel een verschil gezien met de Neotion CAM's, met het gevolg dat Sony vanaf dinsdag samen met ons en Neotion naar het probleem gaat kijken.
  Ik zou de software 1.570 niet activeren als je 1.538 al in gebruik hebt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina