1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe tegelijk digitale TV opnemen en kijken?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jaspervantiel, 16 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik heb op dit forum al meerdere vragen en antwoorden op soort gelijke vragen gelezen, maar het lijkt bij mij toch niet te werken op de volgende manier:


  Coax: muur --> decorder (Humax IR-FOX C ) --> Sony HD recorder ( RDR-HX780) --> Samsung lcd TV

  Scart: TV uitgang decoder --> Line 1/decoder van HD recorder
  Scart: DVD uitgang decoder --> scart ingang TV (Line 3 HD recorder --> scart ingang TV heeft hetzelfde effect, namelijk dat ik digitale TV kan kijken zonder dat de HD recorder aan moet staan)

  HDMI: HDMI out HD recorder --> HDMI in TV (heeft dit zin naast de scartkabel die natuurlijk dezelfde verbinding maakt?)

  G-link settopboxcontroller aangesloten bij infrarood ontvangstpunt decoder zoals aangegeven staat in handleiding HD recorder


  Ik kan met Guide+ programma's opnemen die via mijn decoder (digitaal lijkt mij) binnenkomen. Ik weet dat ik dan niet een ander programma kijken via de decoder omdat het programma wat ik wilde opnemen dan niet meer opgenomen wordt.

  Nu zie ik overal staan dat je wel digitaal kan opnemen en dan wel tegelijk analoog kan kijken of andersom, maar hoe werkt dat? Ik krijg namelijk geen analoog signaal op mijn tv, althans zo lijkt het, omdat als ik ga zappen met mijn tv (en dus niet met mijn digitale ontvanger want daar moet ik niet aankomen) krijg ik sneeuw te zien en dus geen analoog beeld.

  Ik hoop dat iemand mij kan uitleggen of en zo ja hoe ik kan opnemen met Guide+ en tegelijk een ander net kan bekijken. Alvast bedankt.

  Grtz Jasper
   
 2. Heb je wel je coax kabel aan je tv aangesloten? Normaal is dat dan van de Coax uitgang op je setopbox naar de Coax ingang op je tv.
   
 3. De coax kabel gaat vanuit de muur naar mijn settopbox reciever (die het signaal omzet denk ik omdat als ik mijn coax kabel direct uit de muur, dus zonder settopboxreciever ertussen, in mijn tv stop ik overal sneeuw heb en geen (analoog) beeld), vervolgens via de uitgang van de settopbox reciever naar de ingang van mijn HD recorder, dan via de uitgang van mijn HD recorder naar de coax ingang van mij TV.

  Begrijp ik goed dat de tussenstap via de HD recorder niet nodig zou zijn? Dat heb ik namelijk ook al geprobeerd (coax muur --> settopbox reciever --> coax in TV) en dat geeft ook sneeuw en geen (analoog) beeld.
   
 4. Als je de coax kabel rechtstreeks in je TV stopt MOET je analoog beeld krijgen, anders is je TV stuk. De kabel zelf werkt wel, anders had je geen digitaal beeld.

  Heb je wel je TV laten zoeken naar de analoge kanalen ?
  Of is je TV wat ouder waarbij hij misschien de kanaalinformatie kwijt geraakt is bij het uitschakelen van de netspanning (leeg batterijtje of zoiets) ?

  Probeer dus eens je TV naar analoge kanalen te laten zoeken en stel deze dan in. Sluit daarna je kabels weer normaal aan en dan zou het allemaal moeten werken.
   
 5. Cees heel erg bedankt voor deze reminder.....ik was vergeten mijn tv naar het analoge signaal te laten zoeken. Nu doet alles het perfect!
   
 6. digitaal opnemen via jvc HDD recorder

  Sinds een week Sony KDL46W4500 televisie met geintegreerde digitale ontvanger. We hebben dus geen aparte decoder aangesloten. Via onze JVC HDD recorder (aangesloten via component) kunnen we wel analoog opnemen, maar niet digitaal. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vind wel van alles terug mét decoder echter niet zonder. Klopt het dat je je moet abonneren via Ziggo om je digitale zender op de recorder te kunnen ontvangen? HELLUP.
   
 7. Zo te zien heb je al een Alphacrypt kaart, daar moet natuurlijk wel een smartcard van Ziggo in om digitale zenders te ontvangen. Deze zijn te verkrijgen bij de bekende Ziggo dealers.
   
 8. Digitaal opnemen word erg moeilijk. De tv heeft wel een digitale ontvanger, maar geen recorder ingebouwd. De recorder heeft weer geen digitale decoder ingebouwd. In deze situatie zal je geen digitaal kunnen opnemen.

  Enige optie die je volgens mij hebt is om een digitaal kanaal te kijken via de ingebouwde decoder in de tv (zie ook reactie hierboven) en van vervolgens dit signaal via een scart aansluiting op te nemen op de recorder. Alleen in deze situatie kan je niet en een digitaal kanaal opnemen, en een ander digitaal kanaal bekijken.

  Als je blijft opnemen zoals je gewend was kan je wel 1 kanaal (analoog) opnemen terwijl je een ander kanaal bekijkt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina