1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ruis in een van mijn luidsprekers door coaxkabel

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door ronald68, 15 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Toevallig van die stekkers met die rechthoekige plastic kapjes? Zou me niets verbazen als die een aardlus veroorzaken. Die dingen zijn echt van een zeer slechte kwaliteit.

  Sowieso kan het vervangen van de huidige coax met plastic stekker voor goede afgeschermde kabels en connectoren geen kwaad.
   
 2. Zojuist een coaxkabel van Hirschman met metalen connectoren aangesloten op mijn receiver. Had gehoopt dat dit de ruis uit mijn speaker zou verhelpen, echter bleef de ruis of brom bestaan. Zit nu echt met mijn handen in het haar. Wat te doen.
   
 3. Hmm vaag. Heb je in elk geval goede bekabeling, kan het in elk geval niet minder/slechter van zijn geworden :D Heb toch het idee dat er iets van interferentie plaatsvind of iets van een aardlus.

  Ik begrijp dat je meerdere radio's/receivers op meerdere plaatsen in huis hebt aangesloten? Dan zou je een soort kruis-test kunnen doen.

  - Geeft deze receiver op een van de andere plaatsen in huis dezelfde storing?
  - Geeft een van de andere receivers op deze plaats ook dezelfde storing?

  Wat je ook zou kunnen proberen is om alle apparatuur en bekabeling die (dicht) in de buurt van deze receiver en/of luidspreker een voor een los te koppelen of van de spanning te halen, kijken of op een bepaald moment de storing ophoud.
   
 4. Je zegt dat als je de radio omwisselt het probleem dan weg is. Is de radio waarmee je hem hebt omgewisseld dezelfde?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 feb 2009
 5. Beste Elsido,

  Ik zet de radio op een andere plek in huis waar hij gewoon zonder ruis functioneerd. Volgens Ziggo die, ik zojuist gebeld heb kan het zelfs van buiten mijn huis komen. Ga maar alle apparatuur die in de buurt van mijn receiver en luidspreker boxen afsluiten, en kijken of dit enige invloed heeft.

  Mocht dit niet helpen, dan willen ze van ziggo eventueel langskomen. Ik snap alleen niet waarom dit probleem zich juist nu voordoet, heb hier namelijk in het verleden nooit last van gehad.
   
 6. Kan inderdaad van alles zijn, EMC is wat dat betreft een vrij lastig vakgebied. Als ik alles nu bij elkaar bekijk lijkt het als of je radio/receiver zelf niet voldoende is afgeschermd aangezien die op een andere plaats wel zonder problemen functioneert en zodra je een andere receiver op zijn plek zet die ook gewoon goed functioneert.
   
 7. Hierbij een update, de receiver veroorzaakt op elke plek in mijn huis een brom als deze aangesloten is op de kabel. Zonder aansluiting op de kabel geen brom.

  Kabels inmiddels vervangen, echter zonder resultaat. Ik vermoed ook dat het een aardlus is. Volgens Harman Kardon de fabrikant van mijn receiver zou dit aardlus kunnen zijn, dat verholpen kan worden door zogenaamde scheidingsplugjes die te koop zijn bij mijn kabelleverancier.

  Heeft, iemand hier eerder van gehoord, of heeft te maken gehad met dit probleem.

  Mvg,

  Ronald
   
 8. Je hebt meerdere receivers had ik begrepen? Toevallig van hetzelfde merk?

  Als die anderen het niet hebben (op dezelfde plaats(en))denk ik dat het aardlus probleem misschien wel in de receiver ontstaat of dat deze er op een of andere wijze extra gevoelig voor is.
   
 9. Beste Excaliber,

  Bedankt voor je reactie,

  Ik heb een receiver, maar diverse combinatie's van tuners en versterkers, o.a. van de merken Kenwood,Pioneer en Denon.

  Bij deze combinatie's heb ik nooit last gehad van een brom.

  Ik heb deze vraag ook voorgelegd aan een hifi reperateur, deze kon dit probleem wel verhelpen tegen een vergoeding van tussen de 100 en 150 euro. Echter vraag ik me af of hier geen andere, simpeler oplossing voor is.
   
 10. Heb je wel een originele aansluitdoos op de 'groene kabel' die je huis inkomt zitten? Meestal is dat een TRAS-1000, daar zit als het goed is een scheiding en aardlip in. Als je direct op de groene kabel via een splitter aangesloten bent door een eigen 'modificatie' kun je ook van dit soort verschijnselen krijgen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina