1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-* ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Orca45, 15 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je TV is wel degelijk geschikt om digitale TV van Ziggo te ontvangen, of ie nou gecertificeerd is of niet. Maar je kunt niet zomaar je smartcard in de TV steken. Aan de linker zijkant van de TV zit een gleuf, waar nu waarschijnlijk nog een plastic opvulstukje in zit. Dit opvulstukje kun je eruit trekken en in de gleuf past dan een AlphaCrypt module die je los aan moet schaffen, bijvoorbeeld hier. In die module past dan weer je smartcard. Natuurlijk moet je ook nog bepaalde instellingen maken, zoals het invoeren van je Netwerk ID en de basisfrequentie, en vervolgens laat je de digitale tuner naar zenders zoeken. Hoe dat gaat lees je in de handleiding van de TV. Overigens kun je de TV ook nu al naar digitale zenders laten zoeken, dus zonder dat er een AlphaCrypt module in de TV aanwezig is. De TV zal dan alle beschikbare zenders vinden en ook de EPG laten zien. Maar om daadwerkelijk te kunnen kijken heb je dus die module met daarin een smartcard nodig.
   
 2. Riparius, Dank voor je heldere reactie. Ik denk dat ik voorlopig mijn Humax kastje maar houd ipv een onzeker traject voor 100e op te gaan. Iets anders: in de Ziggo handleiding staat dat bij een HD TV je de decoder en TV moet verbinden met een HDMI kabel ipv met een Scart kabel. Maar mijn Humax decoder heeft geen HDMI-uitgang, alleen Scart.
  Vraag: maakt een HDMI-kabel het echt veel verschil in beeldkwaliteit? Moet ik evt een andere decoder aanschaffen of aanvragen bij Ziggo?
   
 3. Er is niets onzekers aan, ik kijk al tijden digitale TV van Ziggo met een Sony Bravia met AlphaCrypt module. Werkt comfortabeler, heeft een mooiere EPG, zapt sneller, en geeft mooier beeld dan een externe decoder via SCART. Het bestaande decoder kastje kun je gewoon houden, dat is zeker handig als je een DVD/HDD recorder hebt, dan is het namelijk mogelijk onafhankelijk van elkaar één digitale zender op te nemen en gelijktijdig naar een andere digitale zender te kijken.
  Een HDMI kabel levert in principe een 100% verliesvrije (digitale) overdracht van het signaal en een (analoge) SCART kabel niet. Daarnaast is het zo dat veel signaalbronnen met een HDMI uitgang (zoals een decoder of een moderne DVD speler of recorder) signalen met standaarddefinitie kunnen opschalen naar 720p of 1080i, en in een aantal gevallen ook 1080p. Het is natuurlijk beslist niet zo dat gewone TV beelden of DVD's hierdoor van HD kwaliteit worden, maar het kán een iets betere kwaliteit opleveren.

  Als je een decoder met een HDMI uitgang zou willen hebben dan zou je een HD decoder moeten aanschaffen, want decoders die alleen standaard digitale TV kanalen kunnen ontvangen zijn niet uitgerust met een HDMI uitgang. Maar een HD decoder is ca. twee maal zo duur als een standaard decoder. Dan kun je beter flink wat geld in je zak houden en toch die AlphaCrypt module kopen. De ingebouwde DVB-C tuner in je Sony TV is namelijk een HD tuner, dus dan kun je ook de HD kanalen van Ziggo ontvangen.
   
 4. Riparus, Nogmaals dank. Ik denk dat ik een Alphacrypt ga bestellen. Het enige problem dat ik zie is dat Ziggo dit kennelijk niet ondersteunt. Maar het lijkt me dat ze dit ook niet aktief kunnen tegengaan zonder in de problemen te komen met al hun uitgegeven decoders. Bovendien is de Alphacrypt te upgraden, heb ik begrepen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina