1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-* ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Orca45, 15 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Indien je goede bekabeling en geen extreem lange kabel gebruikt zul je hier echt geen verschil in zien.
   
 2. Dan is het dus geen HD uitgang meer. :wink:

  Ik vind het zowiezo onzin, want met het aanpassen van consumenten apparatuur tref je echt de professionele film rippers niet. Die kunnen het makkelijk omzeilen door zelf te gaan knutselen.

  Zou het echt zo zijn dat je over 20 jaar als alles HD is niets meer voor eigen gebruik van TV kunt opnemen omdat alles waar copyright op zit (en waar zit dat tegenwoordig níet op?) geblokkeerd wordt door de ontvanger? Dat zou een behoorlijke achteruitgang zijn.
   
 3. Zover ik weet is het momenteel met de huidige decoders mogelijk om bij het signaal een extra signaal (bitje) mee te sturen waarmee opname geblokkeerd wordt. Ik geloof dat het de oude samsung decoder was waar lange tijd een foutje mee was waardoor bij hele ladingen continu dit bitje "hoog" stond.

  Via HDMI vind er een "handshake" plaats tussen de aangesloten apparaten. Bij die handshake vertellen beide apparaten wie en wat ze zijn. Daarmee weten ze van elkaar wat wel kan en wat eventueel niet zou kunnen / mogen.
  Dit was ook meteen het probleem dat oa de Samsung H360R parte speelde bij de introductie. De handshake ging vaker niet goed dan wel waardoor hele bergen tv's niet zomaar werkte. Voor een deel was dit op te lossen door nieuwe firmware voor de Samsung, maar in heel wat gevallen was er vervolgens toch ook een hardware aanpassing nodig.

  Via de analoge component is dit niet mogelijk, maar ik meen ooit opgevangen te hebben (weet niet of dit juist is dus schiet me maar af) dat het nu al mogelijk is om de kwaliteit per uitzending aan te passen die haalbaar is via component. Dus bijv. max 576p. Blijkbaar hebben ze bij de cisco dit wel als zodanig vast gezet.

  Het zou heel goed kunnen dat de CAM voor CI+ ook in een CI slot werkt, zolang er geen CI+ zaken van teopassing zijn. Hier heb ik geen ervaring mee, dus kan er niks zinnigs over zeggen, meen alleen ooit ergens iets opgevangen te hebben dat het niet zou werken. Kan best zijn dat het niet 100% zou werken, en dus dat alleen de CI+ werking als niet werkend zou moeten worden gezien.

  Tot slot:
  Techno Overlord vroeg zich af of niet ook alle huidige decoders vervangen moesten gaan worden met de intro van CI+.
  Hierop gaf ik aan dat dit niet hoeft en dat het puur theoretisch mogelijk schijnt te zijn om de werking van de CI gebaseerde tuners te blokkeren.
  Mijn inziens zou dit niet moeten gebeuren, laat dat aub duidelijk zijn, hoewel ik er zelf geen gebruik van maak.
  Net als dat ik tegen het gebruik van de extra CI+ "beveiliging" ben.
  Ik probeer uitsluitend een vragen steller zo duidelijk mogelijk antwoord te geven waarbij ik probeer zoveel mogelijk mijn persoonlijke opvatting buiten beschouwing te laten. Dit zorgt er echter wel voor dat het lijkt alsof ik pro Ziggo beleid ben, wat dus nogmaals voor alle duidelijkheid echt niet zo is. Overigens is het ook niet altijd puur de keuze van Ziggo maar op diverse punten indirect Ziggo.
  Ziggo wil, zover ik tot nog toe begrijp, over naar CI+ omdat de content providers dit willen / eisen. Nu zou je kunnen zeggen dat Ziggo moet opkomen voor ons en dus moet weigeren. Zit wat in, maar dat is een discussie die ik niet wil voeren, ik wil puur aangeven wat Ziggo als redenen opgeeft en dit een beetje duidelijker dan dat Ziggo zelf doet.
   

 4. * Samsung
  * ?
  * ?
  * ?

  Welke zijn de andere drie anoniem?
   
 5. Elders op het forum verweest iemand al naar een blad met specificaties van een nieuwe serie van Sony. Daarin staat dat ze CI+ ondersteunen.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De informatie hierover is momenteel weer van de nederlandse Sony site verdwenen blijkt.

  Tweakers.net: Sony BRAVIA (alle series) topic deel 8
   

 7. communicatie over CI+ zal opgang komen zodra de producten volledig gecertificeerd zijn.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  CI+ (certificatie) schijnt een dure zaak te worden?

  Rapid TV News: NDS rules out CI+

   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
 10. Ik heb pas een nieuwe Sony Bravia KCL-32V5500E, daar zit DVB-C mogelijkheid op. Ik gebruik nu een Humax decoder voor een totaalpakket van Ziggo. Begrijp ik goed uit-
  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/digitale-ontvangers/gecertificeerd - dat deze TV momenteel niet geschikt is om het Ziggo-pakket direct te ontvangen. Waarom niet of hoe evt wel? Moet de smartcard dan uit de Humax-decoder dan in de TV?
  Weet iemand iets over de Ziggo-plannen/politiek hierover?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina