1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-* ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Orca45, 15 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja er komen nog meer merken die ook CI+ zullen ondersteunen. Met een groot aantal fabrikanten zijn we gezamelijk bezig hun producten aan te passen neer benodigde C-book specificatie als eis voor certificering. De nieuwe CI+ iDTV zullen bijna allemaal HD ondersteunen (in ieder geval de toestellen die we tot dusver v.w.b. de hardware getest hebben).
   
 2. Nu nog afwachten of die toestellen ook HD uitgangen (HDMI-out en component-out) hebben zoals de losse HD tuners, zodat je er ook op een PVR (of eventueel toekomstige blu-ray recorder) mee kunt opnemen.
   
 3. Ik heb een Sony 40-V4000 die over een CI-slot beschikt. Ik wil dus de Alphacrypt-module gaan aanschaffen zodat ik verlost ben van de decoder en zijn afstandsbediening. Hopelijk ook minder signaalverlies door het verdwijnen van de (achterhaalde) SCART-aansluiting.

  Mijn TV beschikt over een DVB-C tuner. Deze is compatibel met de Alphacrypt-module heb ik vernomen.

  Nu wordt er wel gesproken over het feit dat er nieuwe TV's gaan komen met en CI+-slot maar waarom zou er gewacht moeten worden daarop?? Ik bedoel die is als het goed is alleen uitgebreid met een funtie voor Interactieve TV. Als de TV's met CI-slot (en Alphacrypt-module) niet meer compatible raken met Ziggo, dan moeten ook alle decoders van huidige klanten toch ook geruild worden? Of heb ik het nu mis?
   
 4. Er is al heel veel over gezegd.

  De + toevoeging aan CI is niet op interactief gericht. De wijzigingen in CI tov CI+ maakt het oa mogelijk voor de kabelboer, op verzoek van de content provider (bijv. RTL die op hun beurt het verzoek weer krijgen van bijv. Paramount), om bijv. opname in HD kwaliteit te blokkeren maar in SD kwaliteit toe te staan.
  Met de huidige CI integratie kan alleen het opnemen als geheel blokkeren, macrovision.
  Of en zo ja hoe vaak / veel deze beperking gebruikt gaat worden zodra CI+ er daadwerkelijk is blijft een vraag die niemand kan en zal beantwoorden op dit moment.

  Waarom dan nu wachten:
  Mensen die nu al een tv met DVB-C tuner en CI slot hebben hoeven volgens mij niet te wachten. Hier veranderd niets voor. Zover ik het begrepen heb tenminste zal de uitkomende CAM voor CI+ niet werken in een CI slot. Deze mensen blijven dus "overgeleverd" aan de Alphacrypt. Deze CAM kan theoretisch technisch geblokkeerd raken als gevolg van de CI+ mogelijkheden.
  Op dit moment heeft Ziggo aangegeven dat er voorlopig nog niks in de werking zal veranderen. Voorlopig wil zeggen dat het best wel eens zou kunnen dat dit ooit wel het geval zou kunnen gaan zijn. Ook hier zal niemand je nu 100% garantie kunnen, zullen en willen geven.

  Dan nog het huidige decoder gedeelte. De werking van de gecertificeerde decoders is anders dan de CI slot werkende tv's. Deze decoders zullen ook overweg kunnen met de "opname" beperkende mogelijkheden van CI+. Deze decoders kunnen en zullen gewoon blijven werken.
  De huidige SD decoders kunnen immers geen HD ontvangen, dus ook niet opnemen / doorsturen in HD.
  De huidige HD decoders beschikken over HDCP welk uitvoer naar een opname apparaat in HD kan beperken.
  Hoe het met de nieuwe Humax HD5050C pvr zit durf ik niet zomaar te zeggen daar deze ook via UTP gegevens zou kunnen oversturen, maar deze zal echt niet omgeruild hoeven te worden. Deze zal gewoon blijven werken.
   
 5. Ik dank u voor u antwoord. ZO duidelijk heb ik het nog nergens kunnen lezen... :thankyou:
   
 6. Hier ben je me even kwijt. Welk signaalverlies?
   
 7. Signaalverlies doordat het signaal via de SCART-aansluiting loopt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld HDMI treedt er geen signaalverlies op. SCART is een verouderde aansluitmogelijkheid. Als ik de ingebouwde DVB-C tuner gebruik, dan is er dus minder signaalverlies want de SCART-aansluiting wordt niet gebruikt.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het hoofddoel van CI+ is inderdaad het onmogenlijk maken/controleren van het door de kijker opnemen/copieeren van uitzendingen.
  De CI+ standaard is dus helemaal niet in het belang van de kijker.

  Volgens mij is er momenteel (gelukkig) juist geen opnamebeperking mogenlijk met de huidige standaard CAM modules.
  Macrovision is alleen van toepassing bij analoge opnames.

  Volgens mij is het juist de bedoeling dat een CI+ cam ook gewoon kan functioneren in een standaard CAM slot zolang er geen speciale CI+ beperkingen worden verzonden door de (kabel)provider.
  En waarom zouden alle momenteel in omloop zijnde DVB-C (TV)ontvangers onbruikbaar gemaakt moeten worden?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 feb 2009
 9. Hoe weet de decoder dan of er op zijn HD uitgang een TV of een zgn. capture device hangt? Met HDMI zou dit misschien nog kunnen, maar de component uitgang (die weliswaar analoog is maar wél hoge resolutie uitstuurt) kan die informatie naar mijn weten helemaal niet terugsturen naar de ontvanger...?
   
 10. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Vandaar ook dat de "content industrie" het liefst alle analoge uitgangen ziet verdwijnen....

  Bij de Cisco is de component HD uitgang dan ook al beperkt tot SD PAL resolutie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina