1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-* ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Orca45, 15 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Kan iemand mij uitleggen wat ik nodig zou hebben om met de digitale mogelijkheden van ziggo op een LCD scherm te gebruiken.

  Ik heb alles in 1 pakket van ziggo, nu nog met een decoder van Humax IR-Fox C.

  Nu wil ik een nieuwe LCD scherm kopen maar zie verschillende mogelijkheden (Dvb-s, Dvb-C, Dvb-T en Dvb-H)

  Welke zou mijn nieuwe LCd moeten hebben om met de smartcard te werken zonder de decoder ? Of heb ik geen smartcard meer nodig ?

  Alvast bedankt
   
 2. Ik zou nog even wachten. Over een aantal maanden komen een aantal fabrikanten met DVB-C toestellen op de markt, die ook ondersteund worden door Ziggo. Voor deze toestellen komt een speciale CAM (CI+)beschikbaar, die door Ziggo geleverd en ondersteund wordt en die ook nog een aanzienlijk goedkoper zal zijn. In de loop van het jaar zullen nagenoeg alle gerenomeerde CE fabrikanten samen met ziggo hun (CI+) modellen geschikt maken voor kabel ontvangst. Op dit moment zijn we actief aan het testen met 4 fabrikanten, met andere fabrikanten zijn we in gesprek.

  Op dit moment zijn er maar twee merken die volledig ondersteund worden door Ziggo namelijk Humax en JVC (slechts 2 modellen). Uiteraard zijn er meer merken die dvb-c toestellen leveren, maar deze worden niet ondersteund door ziggo en van een aantal zelfs niet de fabrikant voor het gebruik in NL.
   
 3. Anoniem, certificeren jullie alleen voor digitaal SD, of ook voor digitaal HD 1080i of 1080p? Meeste moderne flatscreens met DVB-C ingebouwd bieden ook HD.
   
 4. De verschillende DVB-standaarden geven aan hoe het signaal wordt geleverd. C=kabel, S=satellliet, T=ether (digitenne in Nederland) en H=handheld, dus tv op een mobiele ontvanger.
  Voor kabelontvangst heb je dus DVB-C nodig.
   
 5. Bij de iDTV testen we geen hdmi en component meer zoals we dat wel doen bij digitale HD-ontvangers (Settop boxen). Wij testen bij de iDTV's de HD formaten uiteraard wel (decodering) zowel in mpeg-2 als mpeg-4 (h.264 AVC)
   
 6. Betekent dat dat er ook LCD TV's ondersteund gaan worden die een ingebouwde DVB-C HD ontvanger hebben?
   
 7. JA, voor de duidelijkheid gaat om TV's met een CI+ certificering (nieuwe toekomstige generatie toestellen.).
   
 8. Op de site van Ziggo zie ik nu vier toestellen met ingebouwde ontvanger:

  Humax LGB-23DC/NLS1

  HUMAX LGB-32DRC/NLL2

  JVC LT-26DC9

  JVC LT-32DC9

  Echter er wordt niet vermeld of/welke van deze TV's ook een ingebouwde HD ontvanger bevatten...?
  Of gaan die later dit jaar pas toegevoegd worden?

  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/digitale-ontvangers/gecertificeerd
   
 9. Ondanks dat bovengenoemde Tv's HD ready zijn hebben ze geen HD ontvanger :eek:, tja ik heb dit niet bedacht maar deze TV's hebben dus alleen een SD tuner. De Humax 32 inch TV heeft wel weer in ingebouwde PVR (gelijk aan 9200) en das dan wel weer handig.

  De (meeste) Tv's met een CI+ interface zullen straks wel een HD tuner krijgen. Nogmaals TV's met een CI+ interface zijn er op dit moment nog niet gaat dus om de nieuwe types die in de loop van dit jaar op de markt komen.
   
 10. Bedankt voor de info! :)

  Ik heb zelf ook wat rond gekeken op internet en als ik het goed begrijp zijn Sony en Loewe op het moment de enige merken die DVB-C HD tuners in hun LCD TV's zetten? Of komen er in 2009 nog meer merken bij?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina