1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Twin tuner HD decoder

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door cor9957, 13 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  Ik heb een prachtige 46" plasma tv gekocht en dacht ik doe daar "even" digitale tv bij. Na 2 weken lezen op dit forum begin ik erachter te komen dat dat "even" toch wel tegenvalt.
  Misschien kan iemand mij helpen met het volgende:
  Ik zoek een twin tuner decoder (liefst HD), ik heb al een nieuwe HD recorder dus wil ik eigenlijk geen pvr.
  Bestaat dit wel, of is het gewoon het makkelijkst om digitaal tv te kijken en analoog tv op te nemen?

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  Groet,
  Cor van den Berghe
   
 2. Met een eigen harddiscrecorder kun je geen HDTV opnemen.

  Sowieso is een eigen harddiskrecorder erg problematisch opnemen vanaf digitale TV, ook voor SD uitzendingen: aansluiten gaat alleen via SCART (dus kwaliteitsverlies) en de decoder moet los van de recorder op het goede kanaal aan gezet worden. De recorder kan dat niet.
  Enige beetje efficiente oplossing is idd analoog opnemen, maar dan mis je dus veel kanalen en heb je een lagere kwaliteit, lager nog dan via SCART opnemen van digitale SD kanalen.

  Als je HDTV wilt opnemen zul je echt aan een PVR decoder moeten. En de opties zijn dan beperkt: of de Cisco 8455DVB (nog in testfase en alleen in oud-Casema gebied nog gesupport) of de nieuwe Humax IRHD5050-C (alleen bij dealers nog te bestellen, nog niet per direct leverbaar en ook niet via Ziggo zelf te bestellen).
  Beide HDTV PVRs hebben twee tuners. Verschil is wel dat de Humax ook daadwerkelijk twee programma's tegelijk kan opnemen, met de Cisco kun je wel één programma opnemen en de andere kijken (inclusief pauzeren/timeshiften) maar geen twee programma's tegelijk kan opnemen (tenminste: met de huidige firmware).
  Voor de rest hebben beide decoders voor en nadelen. De Humax doet geen interactieve TV en VOD, de Cisco wel. Maar de Humax heeft weer de mogelijkheid om via FTP opnamen naar je PC te kopiëren en dat kan de Cisco helaas weer niet.
   
 3. Heel erg bedankt voor je reactie.
  Ik weet voldoende, ik ga voor HD decoder en neem dan wel analoog op. Het is nu ook weer niet zo dat ik uren per week opneem.
  Tegen de tijd dat de HDTV PVR wat meer gemeengoed begint te worden kan ik alsnog overstappen.
  Nogmaals bedankt!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina