1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke video-formaten worden ondersteund

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door [Peter], 12 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is dat zo?

   
 2. Je valt blijkbaar over de term "gemiste kans". Als je in een voetbalwedstrijd met 9-0 voor staat, en dan een keer naast schiet is dat nog steeds een gemiste kans. Niet meer en niet minder. Daarmee heb je de wedstrijd gewonnen, maar nog steeds een kans gemist. En misschien kost dat ene doelpunt aan het eind van het seizoen je wel de titel...

  Dus als iemand het heeft over een gemiste kans is dat geen veroordeling van het hele apparaat. (de wedstrijd)

  Het had alleen beter gekund. Daar mag je toch een opmerking over maken? En als je nu op zoek bent naar een mediaplayer EN een HD-PVR, dan zou het mooi zijn als de 5050 beide kon. En als je alleen maar genoeg geld of ruimte hebt voor één van de twee, dan zou het een reden kunnen zijn om niet de 5050 te kopen. (einde seizoen)
   
 3. Inderdaad
  Absoluut
  Natuurlijk, graag zelfs

  Daarentegen mag ik toch best een beetje sarcastich zijn, want het is nu al een heel mooi apparaat en zeker geen gemiste kans.
  Om duidelijk te maken dat ik het niet heel serieus meende zette ik de <sarcastisch> tags er om heen.
  Verder zand erover?
   
 4. even on-topic blijven hier..

  Dan zou de Humax duurder worden. Een philips 5960 kost 1/5 vd Humax 5050 dus dat zal het probleem niet zijn.

  Een divx functie op een hdef-pvr is geen gemiste kans naar mijn mening (geen harddisk toevoegen is wel een gemiste kans zoals op de 5000 maar dat is dus nu opgelost). Divx niet hebben op een dvdspeler is wel een gemiste kans naar mijn mening.

  Probleem is dat iedereen wel een mening heeft of wat gemist is... bij een schot wat vlak langs het doel gaat, is er geen discussie mogelijk. Maar als iemand een koffiezet-apparaat in zn standaard Audi a4 wil hebben en dat een gemiste kans is... tjsa....

  Zoals ik al zei: blijf on-topic hier. Bespreek de 5050 met al zn opties, en niet alle opties die missen want daar kan je er 100.000.000 van verzinnen.

  Zand erover :)
   
 5. Laatste wat ik er over ga zeggen. Met sarcasme wek je de indruk (in ieder geval bij mij) dat je de mening van een persoon niet helemaal serieus neemt. Van Dale zegt over sarcasme; "bittere, bijtende spot". Het is meer humor om een ander af te zeiken. Misschien wel komisch bedoeld, maar dan ten koste van iemand anders.

  Als je het oneens bent met wat iemand hier stelt is handiger om dat gewoon inhoudelijk te doen. Dat houdt het gezellig.
   
 6. Als je het zo vervelend vindt dat mensen zeuren, waarom blijf je dan zelf meerdere berichten lang zeuren over een sarcastische opmerking ???
   
 7. Zo helpt u het topic dus nog verder om zeep. Graag iedereen weer on topic.

  't Is toch te zot dat we als mods kibbelende bezoekers uit elkaar moeten trekken. Beperk je tot het onderwerp en maak niet allerlei toevoegingen. Nog ff en we moeten alle irrelevante posts en relevante posts met onnodige toevoegingen maar gewoon gaan verwijderen.
   
 8. Inderdaad een gemiste kans, had weer een apparaat gescheeld in aanschaf, zoals de Popcorn Hour.

  Overigens zal ik 'm ondanks dat toch aanschaffen, vanwege het feit dat ik dan digitaal kan opnemen en iets anders digitaal kan kijken, wat nu niet mogelijk is met mijn Samsung DCB-B270R en Pioneer HDD/DVD Recorder.

  Het niet goed kunnen gebruiken van de timer speelt ook mee, omdat Guide Plus niet werkt met de Samsung aangezien deze niet reageert op G-Link, waardoor het nu noodzakelijk is om beide apparaten in te stellen of de Samsung handmatig op het juiste kanaal in te stellen (van meerdere kanalen opnemen gaat alleen dan niet lukken). Alleen als je het instelt op de Samsung dan wil het info blok nog wel eens blijven hangen, waardoor dit de gehele opname in beeld blijft staan.

  Het zijn allemaal known bugs, alleen doet Samsung er niets mee...

  Qua support heeft Humax het volgens mij beter voor mekaar.
   
 9. Jeetje....

  Ik heb met mijn vraag wel wat los gemaakt begrijp ik. Het was niet mijn bedoeling om tegen "heilige huisjes"te trappen.

  Toch heel even een kleine toelichting, misschien wordt mijn vraag dan ook wat duidelijker.

  In het apparaat komt volgens berichten die ik lees op andere forums, een chip van broadcom te zitten, de BCM 7403.

  Er zijn slechts een paar fabrikanten van chipsets voor de set-top boxen. Broadcom is er daar een van. Veel van de set-top boxen bevatten een chipset van Broadcom.

  Deze chips zijn "alleskunners" en kunnen door de klanten van Broadcom (Humax o.a. dus) geconfigureerd worden door Hardware of Software configuraties. De chip is zo geavanceerd dat je er aan de ene kant een stream in stopt en er vervolgens aan de andere kant beeld uit krijgt. Tevens zorgt de chip voor de ethernet, usb en harddisk afhandeling, echt een "alles in 1" chip. Kijk maar op de link van de BCM7403 aan de onderkant van de 2e pagina staat een duidelijk plaatje hoe het werkt.

  Op video gebied kan de chip oa het volgende verwerken:

  Advanced HD AVC/MPEG-2/VC-1 decoder

  H.264/AVC main and high profile to level 4.1
  VC-1 advanced profile @ level 3
  VC-1 simple and main profile
  HD MPEG-2 and SD MPEG-2
  DivX® 3.11, 4.11 and 5.x support
  MPEG-4 part 2 SP/ASP
  MPEG still-picture decode

  Als je kijkt naar deze specificaties dan staan er verschillende bekende formaten waaronder DivX. Het zit dus standaard in de chipset. Nu is het een kwestie van programmeren (firmware) om de boel ook aan de praat te krijgen. Je hebt daar geen extra hardware voor nodig en de kosten worden ook nauwelijks groter. ​

  Als de 5050 geen andere formaten ondersteund dan blijf ik dat een gemiste kans vinden te meer omdat de chip het wel aan zou kunnen volgens de spec. ​

  Het kan natuurlijk dat ik er naast zit en er een andere chipset in komt te zitten, dan hoor ik dat graag.​

  Inderdaad is de oplossing een media center of een DVD speler met USB die wel alles afspeelt. Maar wat was het leuk en gemakkelijk geweest als we niet meer eerst op disk of USB stick hoeven te zetten maar rechtstreeks via de ethernet verbinding naar allerlei formaten zouden kunnen kijken.​

  Voordat weer iedereen over me heen valt, ik ben kritisch dat weet ik, toch staat de 5050 nog bovenaan op mijn verlanglijstje hoor.....
   
 10. Peter, ik ben het volsterkt met je eens, is geen afzeiken maar meer de teleurstelling uitspreken. Als iets kan waarom er dan niet gestopt ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina